Maandag - 29 April 2024 /

Tesla heeft nu voor $2,45 miljard aan Bitcoin in kas

De bitcoin (BTC) voorraad van Tesla was aan het einde van kwartaal één 2,48 miljard dollar waard. Dat betekent dat de fabrikant van de stekkerauto’s flinke winst heeft gemaakt, want de investering was 1,5 miljard dollar.

Dat blijkt uit een nieuwe kwartaalrapportage van de beursgenoteerde firma aan toezichthouder SEC, waarin nog meer details over de financiële huishouding van het bedrijf staan.

Bitcoin voorraad van Tesla

Eerder deze week werd bekend dat Tesla voor 272 miljoen dollar aan bitcoin heeft verkocht in het afgelopen kwartaal. Halen we dat verkoopbedrag van de initiële investering van 1,5 miljard dollar af, dan hou je een bedrag van ~1,33 miljard dollar aan bitcoin in kas nog over.

Maar sinds die investering is de bitcoin prijs flink gestegen. De overgebleven bitcoin in de kas van de automaker was op 31 maart 2021 nog 2,48 miljard dollar waard. Conclusie: dus ondanks de verkoop van 10% van hun initiële investering heeft Tesla bijna 1 miljard dollar winst gemaakt met hun bitcoin investering. Winst op papier weliswaar.

Dat Tesla in hetzelfde kwartaal zowel bitcoin koopt als verkoopt, is een signaal dat bitcoin meer is dan digitaal goud wat men eindeloos blijft vasthouden.

Betalen met bitcoin

In maart maakte de fabrikant bekend dat BTC ook een geaccepteerd betaalmiddel is. Je kunt een Model S dus aftikken met satoshi’s als je dat wilt. Tesla houdt de ontvangen BTC op hun balans en wisselt ze niet om in dollars. Want Tesla ziet de dollar als een risico vanwege het inflatoire karakter ervan. Bitcoin is hard geld en behoudt meer koopkracht.

Ook gebruiken ze de open source point-of-sale software van BTCPay Server. De ontwikkelaars van Tesla vonden zelfs een (kleine) bug, die na de melding snel werd opgelost.

Misschien ook interessant?

Dit Caribisch eiland wil overal Bitcoin betalingen gaan accepteren

Bequia (uitgesproken als ‘Bekway’) is een eiland van net iets meer dan 18 vierkante kilometer ergens in het Caribisch gebied. Ondanks dat dit een verwaarloosbaar stukje land lijkt, zijn ze voorloper. Ze willen namelijk volledig […]

Lees meer

Visa werkt aan integreren van crypto in hun systeem en ziet Bitcoin als digitaal goud

Visa zei dat ze Bitcoin zien als digitaal goud en werken aan het integreren van crypto in hun systeem op vele manieren. Tijdens Visa’s Q2 2021 earnings call toonde het bedrijf interesse in het volledig […]

Lees meer

Nieuwe aanval China haalt bitcoin onderuit

AMSTERDAM – Na een flinke opleving in de voorgaande dagen kreeg de digitale munt bitcoin het donderdag weer zwaar te verduren. De Chinese centrale bank speelde een grote rol bij de forse afkoeling. Op cryptoplatform Coindesk […]

Lees meer