Woensdag - 29 November 2023 /

PayPal omarmt Bitcoin nog meer

Je kon al via PayPal Bitcoins en andere crypto’s kopen, maar nu omarmt het fintech- bedrijf nog meer de digitale munten!

De PayPals van deze wereld willen natuurlijk niet de boot missen. Crypto’s zijn big business en ook zij stappen erin. En dit is zeker een goede manier om zich te onderscheiden van de traditionele banken. Voor enkele grote jongens uit deze sector is dit al een succes, zoals PayPal. In november van dit jaar begon het met het faciliteren van hun Amerikaanse klanten om Bitcoin, Litecoin, Ethereum en Bitcoin cash terug te kopen, vast te houden en te verkopen.

PayPal en Bitcoin

In maart, na het eerdere succes, volgde daarop de optie om af te rekenen met crypto en PayPal bracht de volgende maand de cryptohandel naar dochteronderneming Venmo. Nu verhoogt het bedrijf het aantal crypto-gebruikers die tot $100.000 per week kunnen kopen en er is géén jaarlijks limiet meer.

En die limiet is al veel keer aangepast. Klanten willen blijkbaar vaker en voor meer geld handelen in de munten. De uitbreiding is al vijf keer gedaan in één jaar. PayPal beseft goed dat er ook risico’s aan de handel zitten voor de klanten. Daarom voegt het uitgebreide in-app-handleidingen en educatief materiaal over cryptocurrency toe. En dat past wel binnen de lijn van het bedrijf, want in januari deed PayPal een investering in de tech- startup Taxbit. Dit nieuwe bedrijf rekent voor consumenten en bedrijven de verschuldigde belastingen uit op het bezit van crypto’s.

App

PayPal laat onder andere hun klanten crypto’s kopen via een app. Deze wordt veel gebruikt. Tijdens de jaarlijkse technische conferentie van JP Morgan in mei zei PayPal CFO John Rainey dat mensen die crypto hebben gekocht de app twee keer zoveel gebruiken als anderen. Een groot deel daarvan zijn mensen die checken of ze winst of verlies hebben. Dat wil je toch wel graag weten. Rainey voegde eraan toe dat 50 procent van de crypto-houders de app dagelijks gebruikt.

Misschien ook interessant?

Bitcoin als nieuwe drug: politie doet bijzondere ontdekking bij inval

De politie in Sandwell (naast Birmingham) deed een bijzondere ontdekking toen het korps zocht naar een cannabiskwekerij. Ze vielen namelijk binnen bij een plek waar Bitcoin gemined werden. De daders hadden op illegale wijze elektriciteit […]

Lees meer

Miljardair die grote fan van cryptomunten is waarschuwt voor rally van dogecoin: nog ‘gekker’ dan Gamestop

Miljardair en cryptobelegger Mike Novogratz noemt de ongekende koersrally van de dogecoin nog “gekker” dan de manie rond het aandeel GameStop. De cryptomunt dogecoin is de afgelopen weken meer dan zes keer zoveel waard geworden en behoort […]

Lees meer

Crypto voor betalingen gebruiken is zeer riskant, waarschuwt de Thaise Centrale Bank

Terwijl sommige landen, zoals Argentinië, wetten willen voorstellen voor het gebruik van Bitcoin voor salarisbetalingen, zijn andere landen kritischer over cryptocurrency. De Bank of Thailand (BoT) heeft gewaarschuwd voor het gebruik van digitale activa zoals Bitcoin (BTC/USD) […]

Lees meer