Woensdag - 29 November 2023 /

Bitcoin (BTC) tweets blijven negatief, maar is dat juist positief voor de koers

De koers van de grootste cryptocurrency bitcoin (BTC) staat al een behoorlijke tijd op een laag pitje. Op dit moment bevindt deze koers zich zelfs in de onderste zone van de huidige price range. De cryptocurrency lijkt aan zijden draadje te hangen en een verdere daling naar beneden is absoluut niet uitgesloten.

Het sentiment in de markt is nog altijd niet positief. Volgens de bitcoin fear & greed index bestaat het sentiment voornamelijk uit angst op dit moment. Ook op social media platform Twitter zijn mensen niet positief en is het sentiment neerslachtig.

Santiment ziet positivieit

Volgens het crypto data analyse bedrijf Santiment is paniek in de markt en het sentiment op Twitter juist een reden om naar boven te kijken wat betreft de koers van bitcoin. Volgens het bedrijf is de kans op een opwaartse beweging van de koers groot zolang dit sentiment onveranderd blijft.

“Handelaren verwachten nog een verdere daling. Volgens de grafiek is dat juist een positief iets voor bulls”

Volgens experts van Santiment kan een extreem negatief sentiment, wat op dit moment aan de orde is, zelfs een teken zijn van de start van een aankomende bull run

Andere positieve indicatoren

Niet alleen het onstuimige sentiment in de markt is voor Santiment reden om te geloven dat een koersstijging aanstaande is. Ook maakte het bedrijf substantieel gebruik van de beschikbare data om tot een voorspelling te komen.

Zo stelde Santiment onder meer dat de instroom van bitcoins naar crypto exchanges is afgenomen de afgelopen 50 dagen. Volgens Santiment is dit een teken dat mensen niet langer hun bitcoins verkopen en zodoende een bullish signaal.

Daarnaast is het aanbod van bitcoin op deze crypto exchanges al een tijdje geleidelijk aan het afnemen, zo laat data van Santiment zien. Wederom een goed teken voor bulls omdat dit de kans op een verdere sell-off verkleint.

Kortom, Santiment heeft er goed vertrouwen in dat de koers van bitcoin binnen de kortste keren weer zal herstellen richting de bovenzijde. Of dit ook daadwerkelijk zal gebeuren moet nog maar blijken. Zelfs een data analyse bedrijf als Santiment heeft uiteraard geen glazen bol.

Misschien ook interessant?

Turkije verbiedt bitcoin en andere cryptovaluta als betaalmiddel

Aankopen van bijvoorbeeld auto’s of vakanties mogen in Turkije niet worden afgerekend met cryptovaluta, heeft de Turkse centrale bank vrijdag bekendgemaakt. Volgens de toezichthouder veroorzaken bitcoins en andere digitale valuta transactierisico’s en onherstelbare schade. De […]

Lees meer

Gaan Elon Musk en Tesla binnenkort weer bitcoin (BTC) accepteren als betaalmiddel

In mei van dit jaar kondigde Elon Musk, CEO van Tesla, op Twitter aan dat het autobedrijf niet langer bitcoins (BTC) zou accepteren als betaalmiddel. Musk gaf als reden aan dat het energieverbruik van bitcoin en de gevolgen […]

Lees meer

Bitcoin veroorzaakt bloedbad, maar stijgt alweer

Wat een weekend! We hoopten op records en die hebben we gekregen. Echter niet de records die we hoopten. In plaats van een stevige sprong naar ongekende hoogte maakte bitcoin dit weekend even een onverwachte […]

Lees meer