Donderdag - 1 Juni 2023 /

Bitcoin (BTC) tweets blijven negatief, maar is dat juist positief voor de koers

De koers van de grootste cryptocurrency bitcoin (BTC) staat al een behoorlijke tijd op een laag pitje. Op dit moment bevindt deze koers zich zelfs in de onderste zone van de huidige price range. De cryptocurrency lijkt aan zijden draadje te hangen en een verdere daling naar beneden is absoluut niet uitgesloten.

Het sentiment in de markt is nog altijd niet positief. Volgens de bitcoin fear & greed index bestaat het sentiment voornamelijk uit angst op dit moment. Ook op social media platform Twitter zijn mensen niet positief en is het sentiment neerslachtig.

Santiment ziet positivieit

Volgens het crypto data analyse bedrijf Santiment is paniek in de markt en het sentiment op Twitter juist een reden om naar boven te kijken wat betreft de koers van bitcoin. Volgens het bedrijf is de kans op een opwaartse beweging van de koers groot zolang dit sentiment onveranderd blijft.

“Handelaren verwachten nog een verdere daling. Volgens de grafiek is dat juist een positief iets voor bulls”

Volgens experts van Santiment kan een extreem negatief sentiment, wat op dit moment aan de orde is, zelfs een teken zijn van de start van een aankomende bull run

Andere positieve indicatoren

Niet alleen het onstuimige sentiment in de markt is voor Santiment reden om te geloven dat een koersstijging aanstaande is. Ook maakte het bedrijf substantieel gebruik van de beschikbare data om tot een voorspelling te komen.

Zo stelde Santiment onder meer dat de instroom van bitcoins naar crypto exchanges is afgenomen de afgelopen 50 dagen. Volgens Santiment is dit een teken dat mensen niet langer hun bitcoins verkopen en zodoende een bullish signaal.

Daarnaast is het aanbod van bitcoin op deze crypto exchanges al een tijdje geleidelijk aan het afnemen, zo laat data van Santiment zien. Wederom een goed teken voor bulls omdat dit de kans op een verdere sell-off verkleint.

Kortom, Santiment heeft er goed vertrouwen in dat de koers van bitcoin binnen de kortste keren weer zal herstellen richting de bovenzijde. Of dit ook daadwerkelijk zal gebeuren moet nog maar blijken. Zelfs een data analyse bedrijf als Santiment heeft uiteraard geen glazen bol.

Misschien ook interessant?

Ebay naar de bitcoin markt CEO flirt met cryptomunt

CEO Jamie Iannone van Ebay zet een kier open voor bitcoin als betaalmiddel. Dat laat de topman doorschemeren tijdens het programma “Squawk on the Street” van nieuwszender CNBC. De e-commercereus heeft 187 miljoen kopers en verkopers op haar platform. Ebay […]

Lees meer

Bossche jongeren leren over de risico’s van cryptomunten

Cryptomunten zoals bitcoins worden steeds populairder, ook onder Bossche jongeren. “Een cryptomunt brengt veel vernieuwing en soms ook rijkdom, maar heeft ook een donkere kant”, aldus Murat Dogan van jongerenorganisatie PowerUp073. Cryptomunten zijn maar een […]

Lees meer

650 AMERIKAANSE BANKEN EN KREDIETVERENIGINGEN KUNNEN NU BITCOIN AANBIEDEN

Ongeveer 24 miljoen klanten van 650 Amerikaanse banken en kredietverenigingen kunnen nu Bitcoin (BTC) kopen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een nieuwe samenwerking tussen de Amerikaanse betalingsgigant National Cash Register (NCR) en de toonaangevende technologie- en financiële dienstverlener NYDIG. […]

Lees meer