Dinsdag - 1 Juli 2025 /

Crypto voor betalingen gebruiken is zeer riskant, waarschuwt de Thaise Centrale Bank

Terwijl sommige landen, zoals Argentinië, wetten willen voorstellen voor het gebruik van Bitcoin voor salarisbetalingen, zijn andere landen kritischer over cryptocurrency.

De Bank of Thailand (BoT) heeft gewaarschuwd voor het gebruik van digitale activa zoals Bitcoin (BTC/USD) en Ethereum (ETH/USD) voor de betaling van goederen en diensten.

Zowel de betaler als de ontvanger lopen een hoog risico

Sommige ondernemingen begonnen te vragen om betalingen in digitale activa voor goederen en diensten. BoT zei dat hoewel sommige entiteiten hun klanten zijn begonnen te vragen om met digitale activa te betalen, het idee riskant is voor zowel de betaler als de begunstigde.

Ayudhya merkte op dat de betaler en de ontvanger grote risico’s lopen bij het gebruik van digitale activa als betaalmiddel. Hij verklaarde dat deze activa een hoog risico op witwassen, cyberdiefstal en prijsvolatiliteit hebben.

De waarschuwing komt op een moment dat BoT van plan is om volgend jaar een retail centrale bank digitale valuta (CBDC) te testen.

BoT waarschuwde voor het illegale gebruik van Terra’s in baht uitgedrukte stablecoin, maar zei later dat het binnenkort regelgeving voor stablecoins zal uitvaardigen.

Thailand erkent crypto niet als wettig betaalmiddel

De bank zei donderdag dat ze zal coördineren met de Thaise Securities and Exchange Commission om dergelijke risico’s voor het financiële systeem van Thailand te verminderen.

Assistent-gouverneur van betalingssystemen voor de bank, Siritida Na Ayudhya, verklaarde dat BoT de ontwikkeling van digitale activa consequent heeft geobserveerd. “De BoT ondersteunt het gebruik van digitale activa als betaalmiddel voor goederen en diensten niet”, merkte hij op. Ayudhya voegde eraan toe dat Thailand crypto niet erkent als enige vorm van wettig betaalmiddel.

Volgens hem is de mening van het land over cryptocurrencies in lijn met veel internationale regelgevers en organisaties zoals de Bank of International Settlements (BIS), het Internationaal Monetair Fonds, de centrale banken van de Europese Unie, Engeland, Maleisië en Zuid-Korea.

Misschien ook interessant?

Bitcoin (BTC) tweets blijven negatief, maar is dat juist positief voor de koers

De koers van de grootste cryptocurrency bitcoin (BTC) staat al een behoorlijke tijd op een laag pitje. Op dit moment bevindt deze koers zich zelfs in de onderste zone van de huidige price range. De cryptocurrency lijkt aan zijden draadje […]

Lees meer

Bitcoin verbieden in Nederland, waarom Pieter Hasekamp van CPB er volledig naast zit

Nogmaals, Hasekamp benoemt crypto als het slecht geld. Als we meegaan in zijn redenatie, zou iedereen dus bitcoin moeten uitgeven, omdat dat het slechte geld is, en de euro op de rekening houden. Argumentatie houdt […]

Lees meer

Bitcoin heeft een groot probleem als de technische opzet niet verandert en energiezuiniger wordt, zegt de medeoprichter van Ripple

Het milieuvervuilende aspect van de bitcoin lijkt hét nieuwe gespreksonderwerp te zijn geworden. Chris Larsen, medeoprichter van de op drie na grootste cryptomunt Ripple (XRP), zegt in een recente bijdrage op de site Medium dat bitcoin afstand […]

Lees meer