Zaterdag - 28 Januari 2023 /

Bitcoin boven $57K nu ‘honderden’ Amerikaanse banken zich voorbereiden op HODLen voor klanten

Bullish nieuws kickstarts een glansloze Bitcoin nadat een nachtelijke inzinking de $53.000 naderde en altcoins bleven stijgen.

Bitcoin (BTC) voerde een karakteristieke comeback vandaag nadat een dag van verliezen in een flits omsloeg.


BTC/USD 1-uurs candle chart (Bitstamp). Bron: Tradingview

BTC prijs nadert $58.000

Gegevens van TradingView toonden aan dat BTC/USD opnieuw $57.000 passeerde tijdens de handel vandaag, met winsten die 5% aantikten.

De beweging markeert Bitcoin’s tweede dergelijke “comeback” in een week. Terwijl de bearish trend zich voortzette, waren analisten erop gebrand om te zien hoeveel kracht Bitcoin had verzameld nadat het vannacht dook naar bijna $53.000.

Voor Philip Swift, mede-oprichter van handelssuite Decentrader, wezen fundamentele indicatoren nog steeds op een voortzetting van de bullmarkt op langere termijn.

“Ik blijf van mening dat Bitcoin niet zal crashen en meer kans heeft op een range alvorens uit te breken naar de bovenkant,” was een deel van een serie tweets te lezen op de dag.

“Veel andere indicatoren suggereren dat $BTC veel meer kracht opwaarts heeft en dat de cyclus niet voorbij is.”

Swift merkte specifiek op dat één tool, de Pi Cycle Top indicator, Bitcoin’s meest recente all-time high van $64.500 in april had “voorspeld”. Zoals bronnen meldde, is Pi steeds populairder geworden voor diegenen die BTC prijstrends in opeenvolgende jaren volgen.

Op het moment van schrijven, cirkelde BTC/USD rond de $57.600, na het bereiken van hoogtepunten van bijna $58k.

Geen gemakkelijke reis voor altcoin bagholders

Hodlers kregen dus een welkome reactie van de grootste cryptocurrency, die een groot deel van de week vernederd werd door toedoen van een stijgende altcoin-markt.

Onder de verbazingwekkende bewegers waren tokens zoals Dogecoin (DOGE) en Ethereum Classic (ETC), waarvan de laatste een groot deel van de afgelopen drie jaar in winterslaap heeft gelegen sinds het einde van het vorige brede “alt season”.

Er was echter geen gebrek aan waarschuwingen, al dan niet verhuld, toen Bitcoin-voorstanders waarschuwden voor de wispelturige aard van dergelijke parabolische altcoin-bewegingen.

Het nieuws dat Bitcoin in 2021 door “honderden” banken in de Verenigde Staten zal worden ondersteund en dat investeringsgigant Grayscale sponsor wordt van het NFL-team de New York Giants, zijn ondertussen in het voordeel van Bitcoin.

“Wat we doen is het eenvoudig maken voor gewone Amerikanen en bedrijven om bitcoin te kunnen kopen via hun bestaande bankrelatie,” zei Patrick Sells, hoofd van bankoplossingen bij crypto custody firma NYDIG, die achter de regeling zit, en de schaal van de uitrol onthulde aan CNBC.

Misschien ook interessant?

Crypto wint nog steeds aan acceptatie ondanks de prijsdaling

Ondanks dat Bitcoin en cryptocurrencies de laatste tijd in een vrije val verkeren, stapelen meer grote instellingen zich nog steeds op om cryptofondsen aan hun klanten aan te bieden. De grote Amerikaanse bank Wells Fargo […]

Lees meer

Bitcoin (BTC) whales verdedigen hun positie in deze prijszone, dogecoin (DOGE) loopt weer vrij

De bitcoin (BTC) koers wankelt! Na de bounce gisteren, wisten de bulls de $57.500 niet te doorbreken en zakte de koers opnieuw terug. Sinds gisteravond handelt BTC in de buurt van de $54.000, een belangrijke support zone. Onder andere whales zijn erg actief in deze […]

Lees meer

Inkomsten van Bitcoin miners stijgt met 50% in 4 dagen

De inkomsten van Bitcoin miners zijn gestegen nadat het netwerk de grootste moeilijkheidsgraad daling ooit zag. Volgens cijfers van Blockchain.com zijn de dagelijkse inkomsten van de miners met meer dan 50% gestegen. “Interessante dynamiek” raakt Bitcoin-mining Bitcoin-mining is momenteel […]

Lees meer