Woensdag - 5 Oktober 2022 /

Bitcoin boven $57K nu ‘honderden’ Amerikaanse banken zich voorbereiden op HODLen voor klanten

Bullish nieuws kickstarts een glansloze Bitcoin nadat een nachtelijke inzinking de $53.000 naderde en altcoins bleven stijgen.

Bitcoin (BTC) voerde een karakteristieke comeback vandaag nadat een dag van verliezen in een flits omsloeg.


BTC/USD 1-uurs candle chart (Bitstamp). Bron: Tradingview

BTC prijs nadert $58.000

Gegevens van TradingView toonden aan dat BTC/USD opnieuw $57.000 passeerde tijdens de handel vandaag, met winsten die 5% aantikten.

De beweging markeert Bitcoin’s tweede dergelijke “comeback” in een week. Terwijl de bearish trend zich voortzette, waren analisten erop gebrand om te zien hoeveel kracht Bitcoin had verzameld nadat het vannacht dook naar bijna $53.000.

Voor Philip Swift, mede-oprichter van handelssuite Decentrader, wezen fundamentele indicatoren nog steeds op een voortzetting van de bullmarkt op langere termijn.

“Ik blijf van mening dat Bitcoin niet zal crashen en meer kans heeft op een range alvorens uit te breken naar de bovenkant,” was een deel van een serie tweets te lezen op de dag.

“Veel andere indicatoren suggereren dat $BTC veel meer kracht opwaarts heeft en dat de cyclus niet voorbij is.”

Swift merkte specifiek op dat één tool, de Pi Cycle Top indicator, Bitcoin’s meest recente all-time high van $64.500 in april had “voorspeld”. Zoals bronnen meldde, is Pi steeds populairder geworden voor diegenen die BTC prijstrends in opeenvolgende jaren volgen.

Op het moment van schrijven, cirkelde BTC/USD rond de $57.600, na het bereiken van hoogtepunten van bijna $58k.

Geen gemakkelijke reis voor altcoin bagholders

Hodlers kregen dus een welkome reactie van de grootste cryptocurrency, die een groot deel van de week vernederd werd door toedoen van een stijgende altcoin-markt.

Onder de verbazingwekkende bewegers waren tokens zoals Dogecoin (DOGE) en Ethereum Classic (ETC), waarvan de laatste een groot deel van de afgelopen drie jaar in winterslaap heeft gelegen sinds het einde van het vorige brede “alt season”.

Er was echter geen gebrek aan waarschuwingen, al dan niet verhuld, toen Bitcoin-voorstanders waarschuwden voor de wispelturige aard van dergelijke parabolische altcoin-bewegingen.

Het nieuws dat Bitcoin in 2021 door “honderden” banken in de Verenigde Staten zal worden ondersteund en dat investeringsgigant Grayscale sponsor wordt van het NFL-team de New York Giants, zijn ondertussen in het voordeel van Bitcoin.

“Wat we doen is het eenvoudig maken voor gewone Amerikanen en bedrijven om bitcoin te kunnen kopen via hun bestaande bankrelatie,” zei Patrick Sells, hoofd van bankoplossingen bij crypto custody firma NYDIG, die achter de regeling zit, en de schaal van de uitrol onthulde aan CNBC.

Misschien ook interessant?

IRAN GEEFT NIEUWE BITCOIN-MINING-LICENTIES UIT TIJDENS DALENDE BITCOIN HASHRATE

Als gevolg van het harde optreden van de Chinese regering jegens Bitcoin-miners, is de hashrate van de koningsmunt flink gedaald. Dit heeft op zijn beurt echter weer gezorgd dat andere landen besloten hebben om de […]

Lees meer

WAAROM HET NIET OPSCHIET MET DE BITCOIN

Al een week schommelt de bitcoin tussen de 56,5 en de 60.000 dollar. En eigenlijk wil de digitale munt sinds 21 februari al niet meer omhoog. Wat is er aan de hand? Dat en meer […]

Lees meer

CO2-neutraal bitcoin (BTC) minen, deze grote miner gaat het doen; Maar hoe

De grote Amerikaanse bitcoin (BTC) miner Greenidge Generation heeft aangekondigd dat het vanaf juni volledig CO2-neutraal bitcoin zal minen. De aankondiging lijkt een reactie te zijn op het eerdere nieuws dat Tesla CEO Elon Musk geen bitcoin meer accepteert vanwege zorgen […]

Lees meer