Donderdag - 1 Juni 2023 /

Bitcoin (BTC) doet nog een poging tot uitbraak, dogecoin (DOGE) maakt zich op voor vanavond

Bitcoin (BTC) werd aan het einde van de middag opnieuw afgewezen bij de $58.000 prijszone, maar op het moment van schrijven is er toch weer een nieuwe opleving te zien waarbij het volume ook toe begint te nemen. Gaan we dan eindelijk uitbreken?

Bitcoin (BTC) op het punt van uitbreken?

Vanochtend kwam bitcoin weer aan bij de $58.000, een prijsgebied waar de koers al langere tijd mee aan het stoeien is. Na hier tot het einde van vanmiddag vlak onder te hebben gehandeld, daalde bitcoin rond 17:00 weer terug en leek een nieuwe afwijzing een feit. Een uur later lijken de bulls alsnog terug te kunnen slaan.

Bitcoin steeg namelijk op een licht toenemend handelsvolume terug omhoog. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $59.228 op crypto exchange Coinbase en dus zien we weer een nieuwe poging om de weerstand te breken. Mocht het deze keer wel lukken en het handelsvolume blijft toenemen, dan zou een verdere stijging naar $60.000 en hoger er in kunnen zitten!

Ethereum (ETH) naar nieuwe ATH

Bij de rest van de cryptocurrencies zien we over het algemeen groene cijfers. De grootste altcoin op de markt, ethereum (ETH), doet weer goede zaken en zet zelfs een nieuwe all-time high (ATH) neer van $3.845.

Dogecoin (DOGE) houdt zijn stijging relatief goed vast. De meme coin staat 6,8% in de plus en is $0,66 waard. Natuurlijk zit iedereen vol verwachting te wachten op wat DOGE vannacht gaat doen. Elon Musk heeft de altcoin waarschijnlijk onderdeel gemaakt van zijn optreden bij het Amerikaanse televisieprogramma Saturday Night Live.

Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn op dit moment $2,46 biljoen waard. Dit is het hoogste niveau ooit. Opvallend is wel dat het geschatte handelsvolume van alle cryptocurrencies op exchanges juist met 19% is afgenomen over de afgelopen 24 uur.

Misschien ook interessant?

eBay past beleid aan en staat verkoop van NFT’s nu toe

In maart van dit jaar maakte de Amerikaanse online marktplaats eBay al bekend dat zij onderzochten of een integratie met de wereld van cryptocurrencies mogelijk was. Zowel betalingen met bitcoin (BTC) als de verkoop van non-fungible tokens (NFT) werden serieus […]

Lees meer

Bitcoin en Ethereum koersen vinden wellicht bodem en herstellen iets, Cardano en Enjin stijgen snel

Gisteren zag de cryptocurrency markt er nog behoorlijk bearish uit, maar wellicht zien we nu eindelijk een trendommekeer. De meeste koersen zaten gisteren in een daling en afgelopen nacht vond zelfs een kleine flash crash plaats. Vanaf dat punt vindt een […]

Lees meer

Ripple (XRP) prijs stijgt meer dan 130%, mede door dit nieuws, en ander nieuws van deze week!

Wanneer je naar de bitcoin (BTC) koers kijkt, zie je dat het weer een aardige volatiele week was! Wat is er allemaal gebeurd in de wondere wereld van crypto? In dit artikel zetten we het grootste crypto […]

Lees meer