Zaterdag - 18 Mei 2024 /

Bitcoin (BTC) doet nog een poging tot uitbraak, dogecoin (DOGE) maakt zich op voor vanavond

Bitcoin (BTC) werd aan het einde van de middag opnieuw afgewezen bij de $58.000 prijszone, maar op het moment van schrijven is er toch weer een nieuwe opleving te zien waarbij het volume ook toe begint te nemen. Gaan we dan eindelijk uitbreken?

Bitcoin (BTC) op het punt van uitbreken?

Vanochtend kwam bitcoin weer aan bij de $58.000, een prijsgebied waar de koers al langere tijd mee aan het stoeien is. Na hier tot het einde van vanmiddag vlak onder te hebben gehandeld, daalde bitcoin rond 17:00 weer terug en leek een nieuwe afwijzing een feit. Een uur later lijken de bulls alsnog terug te kunnen slaan.

Bitcoin steeg namelijk op een licht toenemend handelsvolume terug omhoog. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $59.228 op crypto exchange Coinbase en dus zien we weer een nieuwe poging om de weerstand te breken. Mocht het deze keer wel lukken en het handelsvolume blijft toenemen, dan zou een verdere stijging naar $60.000 en hoger er in kunnen zitten!

Ethereum (ETH) naar nieuwe ATH

Bij de rest van de cryptocurrencies zien we over het algemeen groene cijfers. De grootste altcoin op de markt, ethereum (ETH), doet weer goede zaken en zet zelfs een nieuwe all-time high (ATH) neer van $3.845.

Dogecoin (DOGE) houdt zijn stijging relatief goed vast. De meme coin staat 6,8% in de plus en is $0,66 waard. Natuurlijk zit iedereen vol verwachting te wachten op wat DOGE vannacht gaat doen. Elon Musk heeft de altcoin waarschijnlijk onderdeel gemaakt van zijn optreden bij het Amerikaanse televisieprogramma Saturday Night Live.

Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn op dit moment $2,46 biljoen waard. Dit is het hoogste niveau ooit. Opvallend is wel dat het geschatte handelsvolume van alle cryptocurrencies op exchanges juist met 19% is afgenomen over de afgelopen 24 uur.

Misschien ook interessant?

Dogecoin, ethereum of de gulden alternatieven voor bitcoin zijn er volop, dit houden ze in

Naast de bitcoin bestaan er inmiddels duizenden andere cryptomunten waarvan de bedenkers en kopers hopen er ooit rijk mee te worden. Maar de kans op teleurstelling is groter dan de kans op succes. Welkom op […]

Lees meer

Bitcoin (BTC) tweets blijven negatief, maar is dat juist positief voor de koers

De koers van de grootste cryptocurrency bitcoin (BTC) staat al een behoorlijke tijd op een laag pitje. Op dit moment bevindt deze koers zich zelfs in de onderste zone van de huidige price range. De cryptocurrency lijkt aan zijden draadje […]

Lees meer

Bitcoin en Ethereum breken eindelijk uit, Cardano blijft achter, deze exchange token stijgt het hardst

De meeste cryptocurrency koersen stijgen vandaag verder en de markt kleurt weer mooi groen. De totale marktkapitalisatie van alle crypto bereikt vanochtend $1,8 miljard en het begint er op te lijken dat langzamerhand de bulls weer het voortouw nemen. […]

Lees meer