Zaterdag - 28 Januari 2023 /

Bitcoin (BTC) doet nog een poging tot uitbraak, dogecoin (DOGE) maakt zich op voor vanavond

Bitcoin (BTC) werd aan het einde van de middag opnieuw afgewezen bij de $58.000 prijszone, maar op het moment van schrijven is er toch weer een nieuwe opleving te zien waarbij het volume ook toe begint te nemen. Gaan we dan eindelijk uitbreken?

Bitcoin (BTC) op het punt van uitbreken?

Vanochtend kwam bitcoin weer aan bij de $58.000, een prijsgebied waar de koers al langere tijd mee aan het stoeien is. Na hier tot het einde van vanmiddag vlak onder te hebben gehandeld, daalde bitcoin rond 17:00 weer terug en leek een nieuwe afwijzing een feit. Een uur later lijken de bulls alsnog terug te kunnen slaan.

Bitcoin steeg namelijk op een licht toenemend handelsvolume terug omhoog. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $59.228 op crypto exchange Coinbase en dus zien we weer een nieuwe poging om de weerstand te breken. Mocht het deze keer wel lukken en het handelsvolume blijft toenemen, dan zou een verdere stijging naar $60.000 en hoger er in kunnen zitten!

Ethereum (ETH) naar nieuwe ATH

Bij de rest van de cryptocurrencies zien we over het algemeen groene cijfers. De grootste altcoin op de markt, ethereum (ETH), doet weer goede zaken en zet zelfs een nieuwe all-time high (ATH) neer van $3.845.

Dogecoin (DOGE) houdt zijn stijging relatief goed vast. De meme coin staat 6,8% in de plus en is $0,66 waard. Natuurlijk zit iedereen vol verwachting te wachten op wat DOGE vannacht gaat doen. Elon Musk heeft de altcoin waarschijnlijk onderdeel gemaakt van zijn optreden bij het Amerikaanse televisieprogramma Saturday Night Live.

Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn op dit moment $2,46 biljoen waard. Dit is het hoogste niveau ooit. Opvallend is wel dat het geschatte handelsvolume van alle cryptocurrencies op exchanges juist met 19% is afgenomen over de afgelopen 24 uur.

Misschien ook interessant?

Handelsplatform Coinbase naar de beurs: ‘Loopt dit goed af, dan is dat voor de hele cryptomarkt positief’

De bitcoinwereld kijkt deze week vol spanning naar de traditionele financiële markt. Handelsplatform Coinbase maakte woensdag zijn beursgang en kwam terecht op een waarde van 86 miljard dollar. Hoe belangrijk is deze gebeurtenis en wat […]

Lees meer

Barclays blokkeert transacties van Britse klanten naar Binance

Barclays verbiedt haar klanten geld te sturen naar Binance. Dit bericht komt na een waarschuwing van de Britse financiële waakhond richting de grote cryptobeurs. Klanten van Barclays moeten nu via een andere weg hun bitcoin (BTC) kopen. Dat meldt […]

Lees meer

IRAN GEEFT NIEUWE BITCOIN-MINING-LICENTIES UIT TIJDENS DALENDE BITCOIN HASHRATE

Als gevolg van het harde optreden van de Chinese regering jegens Bitcoin-miners, is de hashrate van de koningsmunt flink gedaald. Dit heeft op zijn beurt echter weer gezorgd dat andere landen besloten hebben om de […]

Lees meer