Zaterdag - 28 Januari 2023 /

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) koersen consolideren, Ripple (XRP) stijgt hard; komt dat door dit nieuws

Alhoewel de koersen van veel cryptocurrencies momenteel vrij volatiel zijn, blijft de markt over het algemeen in hetzelfde bereik hangen. Het lukt de koersen niet om naar boven noch omlaag uit te breken. De totale marktkapitalisatie van crypto zakte afgelopen nacht even naar $1,5 biljoen en schoot vanochtend terug naar $1,6 biljoen.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) piekte gisteren even rond $36.500 en daalde toen weer naar $35.000. Tegen het eind van de avond steeg de koers weer, maar liep toen meerdere malen tegen weerstand rond $36.350 aan en kon hier niet doorheen breken. Gedurende nacht daalde bitcoin met zo’n 5,5% naar $34.300, de koers vond hier nieuw support die drie achter elkaar getest werd. Vervolgens schoot bitcoin vanochtend in een ruk weer terug naar $36.000, maar het lukt op het moment van schrijven nog niet om hier doorheen te breken.

Met steeds iets hogere lows, maar ook lagere highs, lijkt bitcoin te consolideren tussen deze $34.000 en $36.000 en blijft de vraag staan wanneer we eindelijk weer een uitbraak zullen zien.

Altcoins

Vrijwel hetzelfde geldt voor ethereum (ETH). De ether koers liep gisteren tegen te veel weerstand aan bij $2.460 en zakte toen met eenzelfde beweging als bitcoin omlaag. Vanochtend werd meerdere keren $2.280 getest en toen schoot ether, wederom net als bitcoin, in een ruk omhoog naar $2.450. Het is een stijging van 7,5%, maar het lukt ether momenteel nog niet om hier doorheen te breken.

De hardste stijger vandaag is ripple (XRP), die zojuist $1 heroverd heeft. De koers van XRP bleef afgelopen nacht redelijk stabiel in vergelijking met andere crypto koersen. Vervolgens steeg XRP vanochtend snel omhoog van $0,89 naar $1,01. Met deze stijging van 13,5% staat XRP vandaag het verst in het groen van alle crypto koersen. De positieve beweging vloeit waarschijnlijk voort uit een nieuwe kleine overwinning in de rechtszaak.

Onder de hardste dalers zien we privacy coins als monero (XMR), zcash (ZEC) en horizon (ZEN), die twee dagen geleden nog het hardst stijgen, vandaag hun correctie weer voortzetten. De grootste daler vandaag is helium, die vorige week nog als een van de weinige crypto in de plus stond, en zakt met 5% omlaag.

Misschien ook interessant?

Crypto update Bitcoin oversold, Ripple alert en beursfraude

Inmiddels is het weer tijd om de actuele prijs voor de Bitcoin en de prijzen voor de top 25 cryptomunten vast te leggen. Daarnaast bekijken we wat de status ‘oversold’ betekent voor Bitcoin. Ook zoomen […]

Lees meer

Explosieve Bitcoin groei verwacht

Het is nog geen twee weken geleden dat de president va El Salvador, Nayib Bukele, aankondigde dat Bitcoin een wettig betaalmiddel is geworden. De verwaching was dat meerdere landen zouden volgen, waarmee dit cryptogeld steeds […]

Lees meer

650 AMERIKAANSE BANKEN EN KREDIETVERENIGINGEN KUNNEN NU BITCOIN AANBIEDEN

Ongeveer 24 miljoen klanten van 650 Amerikaanse banken en kredietverenigingen kunnen nu Bitcoin (BTC) kopen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een nieuwe samenwerking tussen de Amerikaanse betalingsgigant National Cash Register (NCR) en de toonaangevende technologie- en financiële dienstverlener NYDIG. […]

Lees meer