Donderdag - 1 Juni 2023 /

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) koersen consolideren, Ripple (XRP) stijgt hard; komt dat door dit nieuws

Alhoewel de koersen van veel cryptocurrencies momenteel vrij volatiel zijn, blijft de markt over het algemeen in hetzelfde bereik hangen. Het lukt de koersen niet om naar boven noch omlaag uit te breken. De totale marktkapitalisatie van crypto zakte afgelopen nacht even naar $1,5 biljoen en schoot vanochtend terug naar $1,6 biljoen.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) piekte gisteren even rond $36.500 en daalde toen weer naar $35.000. Tegen het eind van de avond steeg de koers weer, maar liep toen meerdere malen tegen weerstand rond $36.350 aan en kon hier niet doorheen breken. Gedurende nacht daalde bitcoin met zo’n 5,5% naar $34.300, de koers vond hier nieuw support die drie achter elkaar getest werd. Vervolgens schoot bitcoin vanochtend in een ruk weer terug naar $36.000, maar het lukt op het moment van schrijven nog niet om hier doorheen te breken.

Met steeds iets hogere lows, maar ook lagere highs, lijkt bitcoin te consolideren tussen deze $34.000 en $36.000 en blijft de vraag staan wanneer we eindelijk weer een uitbraak zullen zien.

Altcoins

Vrijwel hetzelfde geldt voor ethereum (ETH). De ether koers liep gisteren tegen te veel weerstand aan bij $2.460 en zakte toen met eenzelfde beweging als bitcoin omlaag. Vanochtend werd meerdere keren $2.280 getest en toen schoot ether, wederom net als bitcoin, in een ruk omhoog naar $2.450. Het is een stijging van 7,5%, maar het lukt ether momenteel nog niet om hier doorheen te breken.

De hardste stijger vandaag is ripple (XRP), die zojuist $1 heroverd heeft. De koers van XRP bleef afgelopen nacht redelijk stabiel in vergelijking met andere crypto koersen. Vervolgens steeg XRP vanochtend snel omhoog van $0,89 naar $1,01. Met deze stijging van 13,5% staat XRP vandaag het verst in het groen van alle crypto koersen. De positieve beweging vloeit waarschijnlijk voort uit een nieuwe kleine overwinning in de rechtszaak.

Onder de hardste dalers zien we privacy coins als monero (XMR), zcash (ZEC) en horizon (ZEN), die twee dagen geleden nog het hardst stijgen, vandaag hun correctie weer voortzetten. De grootste daler vandaag is helium, die vorige week nog als een van de weinige crypto in de plus stond, en zakt met 5% omlaag.

Misschien ook interessant?

WAAROM HET NIET OPSCHIET MET DE BITCOIN

Al een week schommelt de bitcoin tussen de 56,5 en de 60.000 dollar. En eigenlijk wil de digitale munt sinds 21 februari al niet meer omhoog. Wat is er aan de hand? Dat en meer […]

Lees meer

Mede-oprichter van Ethereum zegt dat hij investeert in Polkadot en Cardano

Mede-oprichter van Ethereum, Anthony Di Iorio, zegt dat hij gokt op de toekomst van zowel Cardano als Polkadot. Di Iorio trad toe tot het Ethereum-ontwikkelingsteam kort nadat hij Ethereum-oprichter Vitalik Buterin had ontmoet op een […]

Lees meer

AANTAL BEREIKBARE NODES OP HET BITCOIN-NETWERK BEREIKT NIEUWE ALL-TIME HIGH

Het aantal bereikbare nodes op het Bitcoin-netwerk heeft voor het eerst de grens van 13.000 overschreden. Volgens gegevens van het statistiekendashboard van het Bitcoin-netwerk, Bitnodes.io, werd deze mijlpaal bereikt op 5 juli toen het aantal bereikbare nodes de […]

Lees meer