Woensdag - 5 Oktober 2022 /

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) koersen consolideren, Ripple (XRP) stijgt hard; komt dat door dit nieuws

Alhoewel de koersen van veel cryptocurrencies momenteel vrij volatiel zijn, blijft de markt over het algemeen in hetzelfde bereik hangen. Het lukt de koersen niet om naar boven noch omlaag uit te breken. De totale marktkapitalisatie van crypto zakte afgelopen nacht even naar $1,5 biljoen en schoot vanochtend terug naar $1,6 biljoen.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) piekte gisteren even rond $36.500 en daalde toen weer naar $35.000. Tegen het eind van de avond steeg de koers weer, maar liep toen meerdere malen tegen weerstand rond $36.350 aan en kon hier niet doorheen breken. Gedurende nacht daalde bitcoin met zo’n 5,5% naar $34.300, de koers vond hier nieuw support die drie achter elkaar getest werd. Vervolgens schoot bitcoin vanochtend in een ruk weer terug naar $36.000, maar het lukt op het moment van schrijven nog niet om hier doorheen te breken.

Met steeds iets hogere lows, maar ook lagere highs, lijkt bitcoin te consolideren tussen deze $34.000 en $36.000 en blijft de vraag staan wanneer we eindelijk weer een uitbraak zullen zien.

Altcoins

Vrijwel hetzelfde geldt voor ethereum (ETH). De ether koers liep gisteren tegen te veel weerstand aan bij $2.460 en zakte toen met eenzelfde beweging als bitcoin omlaag. Vanochtend werd meerdere keren $2.280 getest en toen schoot ether, wederom net als bitcoin, in een ruk omhoog naar $2.450. Het is een stijging van 7,5%, maar het lukt ether momenteel nog niet om hier doorheen te breken.

De hardste stijger vandaag is ripple (XRP), die zojuist $1 heroverd heeft. De koers van XRP bleef afgelopen nacht redelijk stabiel in vergelijking met andere crypto koersen. Vervolgens steeg XRP vanochtend snel omhoog van $0,89 naar $1,01. Met deze stijging van 13,5% staat XRP vandaag het verst in het groen van alle crypto koersen. De positieve beweging vloeit waarschijnlijk voort uit een nieuwe kleine overwinning in de rechtszaak.

Onder de hardste dalers zien we privacy coins als monero (XMR), zcash (ZEC) en horizon (ZEN), die twee dagen geleden nog het hardst stijgen, vandaag hun correctie weer voortzetten. De grootste daler vandaag is helium, die vorige week nog als een van de weinige crypto in de plus stond, en zakt met 5% omlaag.

Misschien ook interessant?

eBay past beleid aan en staat verkoop van NFT’s nu toe

In maart van dit jaar maakte de Amerikaanse online marktplaats eBay al bekend dat zij onderzochten of een integratie met de wereld van cryptocurrencies mogelijk was. Zowel betalingen met bitcoin (BTC) als de verkoop van non-fungible tokens (NFT) werden serieus […]

Lees meer

Crypto update Bitcoin oversold, Ripple alert en beursfraude

Inmiddels is het weer tijd om de actuele prijs voor de Bitcoin en de prijzen voor de top 25 cryptomunten vast te leggen. Daarnaast bekijken we wat de status ‘oversold’ betekent voor Bitcoin. Ook zoomen […]

Lees meer

Tesla heeft nu voor $2,45 miljard aan Bitcoin in kas

De bitcoin (BTC) voorraad van Tesla was aan het einde van kwartaal één 2,48 miljard dollar waard. Dat betekent dat de fabrikant van de stekkerauto’s flinke winst heeft gemaakt, want de investering was 1,5 miljard dollar. Dat blijkt uit […]

Lees meer