Zaterdag - 30 September 2023 /

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) koersen consolideren, Ripple (XRP) stijgt hard; komt dat door dit nieuws

Alhoewel de koersen van veel cryptocurrencies momenteel vrij volatiel zijn, blijft de markt over het algemeen in hetzelfde bereik hangen. Het lukt de koersen niet om naar boven noch omlaag uit te breken. De totale marktkapitalisatie van crypto zakte afgelopen nacht even naar $1,5 biljoen en schoot vanochtend terug naar $1,6 biljoen.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) piekte gisteren even rond $36.500 en daalde toen weer naar $35.000. Tegen het eind van de avond steeg de koers weer, maar liep toen meerdere malen tegen weerstand rond $36.350 aan en kon hier niet doorheen breken. Gedurende nacht daalde bitcoin met zo’n 5,5% naar $34.300, de koers vond hier nieuw support die drie achter elkaar getest werd. Vervolgens schoot bitcoin vanochtend in een ruk weer terug naar $36.000, maar het lukt op het moment van schrijven nog niet om hier doorheen te breken.

Met steeds iets hogere lows, maar ook lagere highs, lijkt bitcoin te consolideren tussen deze $34.000 en $36.000 en blijft de vraag staan wanneer we eindelijk weer een uitbraak zullen zien.

Altcoins

Vrijwel hetzelfde geldt voor ethereum (ETH). De ether koers liep gisteren tegen te veel weerstand aan bij $2.460 en zakte toen met eenzelfde beweging als bitcoin omlaag. Vanochtend werd meerdere keren $2.280 getest en toen schoot ether, wederom net als bitcoin, in een ruk omhoog naar $2.450. Het is een stijging van 7,5%, maar het lukt ether momenteel nog niet om hier doorheen te breken.

De hardste stijger vandaag is ripple (XRP), die zojuist $1 heroverd heeft. De koers van XRP bleef afgelopen nacht redelijk stabiel in vergelijking met andere crypto koersen. Vervolgens steeg XRP vanochtend snel omhoog van $0,89 naar $1,01. Met deze stijging van 13,5% staat XRP vandaag het verst in het groen van alle crypto koersen. De positieve beweging vloeit waarschijnlijk voort uit een nieuwe kleine overwinning in de rechtszaak.

Onder de hardste dalers zien we privacy coins als monero (XMR), zcash (ZEC) en horizon (ZEN), die twee dagen geleden nog het hardst stijgen, vandaag hun correctie weer voortzetten. De grootste daler vandaag is helium, die vorige week nog als een van de weinige crypto in de plus stond, en zakt met 5% omlaag.

Misschien ook interessant?

Bitcoin veroorzaakt bloedbad, maar stijgt alweer

Wat een weekend! We hoopten op records en die hebben we gekregen. Echter niet de records die we hoopten. In plaats van een stevige sprong naar ongekende hoogte maakte bitcoin dit weekend even een onverwachte […]

Lees meer

El Salvador eerste land dat bitcoin accepteert als wettig betaalmiddel

El Salvador is het eerste land dat de bitcoin heeft geaccepteerd als wettig betaalmiddel. De volksvertegenwoordiging keurde woensdag het voorstel van het kabinet in ruime meerderheid goed, meldt het Amerikaanse CNBC. Het besluit kwam nadat de […]

Lees meer

CO2-neutraal bitcoin (BTC) minen, deze grote miner gaat het doen; Maar hoe

De grote Amerikaanse bitcoin (BTC) miner Greenidge Generation heeft aangekondigd dat het vanaf juni volledig CO2-neutraal bitcoin zal minen. De aankondiging lijkt een reactie te zijn op het eerdere nieuws dat Tesla CEO Elon Musk geen bitcoin meer accepteert vanwege zorgen […]

Lees meer