Woensdag - 24 April 2024 /

Bitcoin (BTC) genoemd in Sony patentaanvraag

Bitcoin (BTC) genoemd in Sony patentaanvraag. Volgens de Patentscope database die de documenten van de World Intellectual Property Organization (WIPO) indexeert, overweegt het Japanse digitale conglomeraat Sony sinds 2019 de integratie van Bitcoin (BTC).

Nog een use case voor Bitcoin (BTC): Sony introduceert crypto vriendelijke weddenschapstool

Volgens de beschrijving van Patentscope vraagt Sony Interactive Entertainment Inc. een patent aan in de Verenigde Staten op een “e-sports betting platform.”

Dit instrument zal gebruikers van computers en spelconsoles (Sony PlayStation, Microsoft, Nintendo, enzovoort) in staat stellen om te wedden op “simulatie”-evenementen.

Zo zullen liefhebbers van e-sporten kunnen wedden op de winnaar van het spel, de volgende speler die virtueel “sterft”, enz. Het systeem moet een breed scala aan betalingsmethoden ondersteunen:

Inzetten kunnen geldelijk zijn, bv. geld of bitcoin, of niet-geldelijk, bv. speltegoeden, digitale rechten en virtuele valuta.
Dat wil zeggen dat Sony niet alleen Bitcoins (BTC) zal aanvaarden, maar een verscheidenheid aan digitale munten, digitale rechten of activa in het spel. Het octrooi kan dus ook betrekking hebben op het populaire marktsegment van niet-fungibele tokens (NFT’s).

Corporaties gaan door met Bitcoin (BTC) experimenten

Hoewel Sony dit patent in november 2019 heeft aangevraagd, blijkt uit recent onthulde details. Sony’s ingenieur, Michael Chow, wordt genoemd als de “uitvinder” van dit concept.

Bitcoin (BTC) op de balans houden is niet de enige manier waarop bedrijven de mogelijkheden verkennen die de vlaggenschip cryptocurrency biedt. Zoals eerder is bericht, experimenteert Microsoft met een op Bitcoin gebaseerde digitale identiteitsoplossing.

Dit instrument, genaamd ION DID, is gebaseerd op de Bitcoin (BTC) blockchain, het Sidetree protocol en het Inter Planetary File System (IPFS).

Misschien ook interessant?

ETHEREUM KOERS ZAL $85.000 BEREIKEN TEGEN 2025, ALDUS ANALIST

We hebben door de jaren heen al talloze voorspellingen geplaatst van de Bitcoin koers. We hebben echter weinig voorspellingen voorbij zien komen van de nummer twee cryptocurrency, Ethereum (ETH). Nu is echter een video uitgekomen van de […]

Lees meer

Tesla heeft nu voor $2,45 miljard aan Bitcoin in kas

De bitcoin (BTC) voorraad van Tesla was aan het einde van kwartaal één 2,48 miljard dollar waard. Dat betekent dat de fabrikant van de stekkerauto’s flinke winst heeft gemaakt, want de investering was 1,5 miljard dollar. Dat blijkt uit […]

Lees meer

Ripple (XRP) prijs stijgt meer dan 130%, mede door dit nieuws, en ander nieuws van deze week!

Wanneer je naar de bitcoin (BTC) koers kijkt, zie je dat het weer een aardige volatiele week was! Wat is er allemaal gebeurd in de wondere wereld van crypto? In dit artikel zetten we het grootste crypto […]

Lees meer