Woensdag - 29 November 2023 /

Bitcoin (BTC) genoemd in Sony patentaanvraag

Bitcoin (BTC) genoemd in Sony patentaanvraag. Volgens de Patentscope database die de documenten van de World Intellectual Property Organization (WIPO) indexeert, overweegt het Japanse digitale conglomeraat Sony sinds 2019 de integratie van Bitcoin (BTC).

Nog een use case voor Bitcoin (BTC): Sony introduceert crypto vriendelijke weddenschapstool

Volgens de beschrijving van Patentscope vraagt Sony Interactive Entertainment Inc. een patent aan in de Verenigde Staten op een “e-sports betting platform.”

Dit instrument zal gebruikers van computers en spelconsoles (Sony PlayStation, Microsoft, Nintendo, enzovoort) in staat stellen om te wedden op “simulatie”-evenementen.

Zo zullen liefhebbers van e-sporten kunnen wedden op de winnaar van het spel, de volgende speler die virtueel “sterft”, enz. Het systeem moet een breed scala aan betalingsmethoden ondersteunen:

Inzetten kunnen geldelijk zijn, bv. geld of bitcoin, of niet-geldelijk, bv. speltegoeden, digitale rechten en virtuele valuta.
Dat wil zeggen dat Sony niet alleen Bitcoins (BTC) zal aanvaarden, maar een verscheidenheid aan digitale munten, digitale rechten of activa in het spel. Het octrooi kan dus ook betrekking hebben op het populaire marktsegment van niet-fungibele tokens (NFT’s).

Corporaties gaan door met Bitcoin (BTC) experimenten

Hoewel Sony dit patent in november 2019 heeft aangevraagd, blijkt uit recent onthulde details. Sony’s ingenieur, Michael Chow, wordt genoemd als de “uitvinder” van dit concept.

Bitcoin (BTC) op de balans houden is niet de enige manier waarop bedrijven de mogelijkheden verkennen die de vlaggenschip cryptocurrency biedt. Zoals eerder is bericht, experimenteert Microsoft met een op Bitcoin gebaseerde digitale identiteitsoplossing.

Dit instrument, genaamd ION DID, is gebaseerd op de Bitcoin (BTC) blockchain, het Sidetree protocol en het Inter Planetary File System (IPFS).

Misschien ook interessant?

Bitcoin (BTC) doet nog een poging tot uitbraak, dogecoin (DOGE) maakt zich op voor vanavond

Bitcoin (BTC) werd aan het einde van de middag opnieuw afgewezen bij de $58.000 prijszone, maar op het moment van schrijven is er toch weer een nieuwe opleving te zien waarbij het volume ook toe begint […]

Lees meer

Crypto wint nog steeds aan acceptatie ondanks de prijsdaling

Ondanks dat Bitcoin en cryptocurrencies de laatste tijd in een vrije val verkeren, stapelen meer grote instellingen zich nog steeds op om cryptofondsen aan hun klanten aan te bieden. De grote Amerikaanse bank Wells Fargo […]

Lees meer

WAAROM HET NIET OPSCHIET MET DE BITCOIN

Al een week schommelt de bitcoin tussen de 56,5 en de 60.000 dollar. En eigenlijk wil de digitale munt sinds 21 februari al niet meer omhoog. Wat is er aan de hand? Dat en meer […]

Lees meer