Woensdag - 5 Oktober 2022 /

Bitcoin (BTC) genoemd in Sony patentaanvraag

Bitcoin (BTC) genoemd in Sony patentaanvraag. Volgens de Patentscope database die de documenten van de World Intellectual Property Organization (WIPO) indexeert, overweegt het Japanse digitale conglomeraat Sony sinds 2019 de integratie van Bitcoin (BTC).

Nog een use case voor Bitcoin (BTC): Sony introduceert crypto vriendelijke weddenschapstool

Volgens de beschrijving van Patentscope vraagt Sony Interactive Entertainment Inc. een patent aan in de Verenigde Staten op een “e-sports betting platform.”

Dit instrument zal gebruikers van computers en spelconsoles (Sony PlayStation, Microsoft, Nintendo, enzovoort) in staat stellen om te wedden op “simulatie”-evenementen.

Zo zullen liefhebbers van e-sporten kunnen wedden op de winnaar van het spel, de volgende speler die virtueel “sterft”, enz. Het systeem moet een breed scala aan betalingsmethoden ondersteunen:

Inzetten kunnen geldelijk zijn, bv. geld of bitcoin, of niet-geldelijk, bv. speltegoeden, digitale rechten en virtuele valuta.
Dat wil zeggen dat Sony niet alleen Bitcoins (BTC) zal aanvaarden, maar een verscheidenheid aan digitale munten, digitale rechten of activa in het spel. Het octrooi kan dus ook betrekking hebben op het populaire marktsegment van niet-fungibele tokens (NFT’s).

Corporaties gaan door met Bitcoin (BTC) experimenten

Hoewel Sony dit patent in november 2019 heeft aangevraagd, blijkt uit recent onthulde details. Sony’s ingenieur, Michael Chow, wordt genoemd als de “uitvinder” van dit concept.

Bitcoin (BTC) op de balans houden is niet de enige manier waarop bedrijven de mogelijkheden verkennen die de vlaggenschip cryptocurrency biedt. Zoals eerder is bericht, experimenteert Microsoft met een op Bitcoin gebaseerde digitale identiteitsoplossing.

Dit instrument, genaamd ION DID, is gebaseerd op de Bitcoin (BTC) blockchain, het Sidetree protocol en het Inter Planetary File System (IPFS).

Misschien ook interessant?

De Bitcoin koers blijft stabiel op $ 57k terwijl Ethereum een ​​nieuw record neerzet boven $ 4k en Dogecoin crasht met 40%

Bitcoin zit momenteel vast op $ 57k, terwijl Ethereum zijn rally onverstoord voortgezet. De op een na grootste digitale valuta ter wereld boekte een stijging van meer dan 15% en ging eerder vandaag naar $ […]

Lees meer

Bitcoin (BTC) wallet van meer dan 9 jaar oud verplaatst voor het eerst BTC

Een Bitcoin (BTC) wallet uit het zogenaamde “Satoshi-tijdperk” is voor het eerst in meer dan 9 jaar weer actief geworden! Meer dan $20 miljoen aan de stokoude bitcoins werden naar een nieuwe wallet gestuurd. Bitcoin bestaat inmiddels […]

Lees meer

Amerikaanse inflatie stijgt 4,2%, maar de Bitcoin daalt

De consumentenprijsindex registreerde zojuist de grootste stijging in meer dan 12 jaar tijd. Waarom gaat de prijs van de Bitcoin (BTC) niet omhoog? De Bitcoin daalt wederom De Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) meet hoeveel mensen betalen voor goederen […]

Lees meer