Donderdag - 1 Juni 2023 /

Bitcoin (BTC) genoemd in Sony patentaanvraag

Bitcoin (BTC) genoemd in Sony patentaanvraag. Volgens de Patentscope database die de documenten van de World Intellectual Property Organization (WIPO) indexeert, overweegt het Japanse digitale conglomeraat Sony sinds 2019 de integratie van Bitcoin (BTC).

Nog een use case voor Bitcoin (BTC): Sony introduceert crypto vriendelijke weddenschapstool

Volgens de beschrijving van Patentscope vraagt Sony Interactive Entertainment Inc. een patent aan in de Verenigde Staten op een “e-sports betting platform.”

Dit instrument zal gebruikers van computers en spelconsoles (Sony PlayStation, Microsoft, Nintendo, enzovoort) in staat stellen om te wedden op “simulatie”-evenementen.

Zo zullen liefhebbers van e-sporten kunnen wedden op de winnaar van het spel, de volgende speler die virtueel “sterft”, enz. Het systeem moet een breed scala aan betalingsmethoden ondersteunen:

Inzetten kunnen geldelijk zijn, bv. geld of bitcoin, of niet-geldelijk, bv. speltegoeden, digitale rechten en virtuele valuta.
Dat wil zeggen dat Sony niet alleen Bitcoins (BTC) zal aanvaarden, maar een verscheidenheid aan digitale munten, digitale rechten of activa in het spel. Het octrooi kan dus ook betrekking hebben op het populaire marktsegment van niet-fungibele tokens (NFT’s).

Corporaties gaan door met Bitcoin (BTC) experimenten

Hoewel Sony dit patent in november 2019 heeft aangevraagd, blijkt uit recent onthulde details. Sony’s ingenieur, Michael Chow, wordt genoemd als de “uitvinder” van dit concept.

Bitcoin (BTC) op de balans houden is niet de enige manier waarop bedrijven de mogelijkheden verkennen die de vlaggenschip cryptocurrency biedt. Zoals eerder is bericht, experimenteert Microsoft met een op Bitcoin gebaseerde digitale identiteitsoplossing.

Dit instrument, genaamd ION DID, is gebaseerd op de Bitcoin (BTC) blockchain, het Sidetree protocol en het Inter Planetary File System (IPFS).

Misschien ook interessant?

Haal het maximale uit je bitcoin (BTC) trades met deze instrumenten

Het traden met cryptocurrencies is iets dat steeds populairder wordt. Wanneer je op basis van je analyse een goed koopmoment hebt gevonden en vervolgens op het juiste moment verkoopt, kan je met crypto mooie winsten […]

Lees meer

WAAROM EEN AMERIKAANSE BITCOIN ETF ER IN Q3 VAN DIT JAAR WEL EENS ZIT AAN TE KOMEN

Al verschillende jaren wordt er al gesproken over een Amerikaanse Bitcoin ETF (Exchange Traded Fund). Maar het verlossende nieuws is tot op heden uitgebleven. In Canada en Brazilië zijn er sinds dit jaar al wel ETF’s te […]

Lees meer

BITCOIN VERLIEST FLINK AAN WAARDE NA CRYPTISCHE TWEET ELON MUSK

De bitcoin verloor vrijdag aan waarde na een cryptische tweet van Elon Musk. De Tesla-topman twitterde “#Bitcoin”, met daarnaast een emoji van een gebroken hart. En dat terwijl de koers van de belangrijkste cryptomunt zich […]

Lees meer