Zaterdag - 28 Januari 2023 /

Bitcoin (BTC) genoemd in Sony patentaanvraag

Bitcoin (BTC) genoemd in Sony patentaanvraag. Volgens de Patentscope database die de documenten van de World Intellectual Property Organization (WIPO) indexeert, overweegt het Japanse digitale conglomeraat Sony sinds 2019 de integratie van Bitcoin (BTC).

Nog een use case voor Bitcoin (BTC): Sony introduceert crypto vriendelijke weddenschapstool

Volgens de beschrijving van Patentscope vraagt Sony Interactive Entertainment Inc. een patent aan in de Verenigde Staten op een “e-sports betting platform.”

Dit instrument zal gebruikers van computers en spelconsoles (Sony PlayStation, Microsoft, Nintendo, enzovoort) in staat stellen om te wedden op “simulatie”-evenementen.

Zo zullen liefhebbers van e-sporten kunnen wedden op de winnaar van het spel, de volgende speler die virtueel “sterft”, enz. Het systeem moet een breed scala aan betalingsmethoden ondersteunen:

Inzetten kunnen geldelijk zijn, bv. geld of bitcoin, of niet-geldelijk, bv. speltegoeden, digitale rechten en virtuele valuta.
Dat wil zeggen dat Sony niet alleen Bitcoins (BTC) zal aanvaarden, maar een verscheidenheid aan digitale munten, digitale rechten of activa in het spel. Het octrooi kan dus ook betrekking hebben op het populaire marktsegment van niet-fungibele tokens (NFT’s).

Corporaties gaan door met Bitcoin (BTC) experimenten

Hoewel Sony dit patent in november 2019 heeft aangevraagd, blijkt uit recent onthulde details. Sony’s ingenieur, Michael Chow, wordt genoemd als de “uitvinder” van dit concept.

Bitcoin (BTC) op de balans houden is niet de enige manier waarop bedrijven de mogelijkheden verkennen die de vlaggenschip cryptocurrency biedt. Zoals eerder is bericht, experimenteert Microsoft met een op Bitcoin gebaseerde digitale identiteitsoplossing.

Dit instrument, genaamd ION DID, is gebaseerd op de Bitcoin (BTC) blockchain, het Sidetree protocol en het Inter Planetary File System (IPFS).

Misschien ook interessant?

Bitcoin prijs knalt door $62.000 en zet nieuw record neer

De bitcoin koers heeft vandaag een nieuw record neergezet boven de $62.000. Het vorige record dateert van 14 maart toen de koers naar $61.782 piekte, ongeveer één maand geleden. Nieuw record voor Bitcoin prijs! Bitcoin is een volatiele […]

Lees meer

Analist waarschuwt voor Bitcoin prijsdaling tot onder de $30K

Bitcoin handelt vandaag opnieuw zorgwekkend dicht in de buurt van de $30.000 grens. Volgens een analist is er nu een wonder nodig om een nieuwe prijsdip te voorkomen. BTC 1-uur grafiek – Bron: Tradingview BTC […]

Lees meer

Beroemde ‘Big Short’-belegger waarschuwt voor ‘Moeder van alle crashes’ door Bitcoin!

De bekende ‘Big Short’-belegger Michael Burry waarschuwt voor een gigantische crash door onder andere Bitcoin. Deze bekende hedgefondsmanager heet Michael Burry, beroemd om zijn voorspelling van de financiële crisis van 2008. Hierdoor is hij ‘short’ […]

Lees meer