Zaterdag - 28 Januari 2023 /

Bitcoin en Ethereum kelderen terwijl $4 miljard aan opties verlopen

De grootste twee cryptocurrencies hebben het vandaag moeilijk, nu een recordaantal ETH-optiecontracten afloopt.


Recordaantal ETH-opties loopt af

Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en de bredere markt hebben de afgelopen 24 uur een grote klap gekregen. De twee grootste cryptocurrencies zijn de afgelopen dag met respectievelijk 7,6% en 8% gedaald. Zou het te maken kunnen hebben met de $3,8 miljard (tegen de huidige prijzen) in optiecontracten die net zijn afgelopen?

Ja én nee, zeggen experts.

Bitcoin- en Ethereum-opties zijn derivatencontracten die kopers het recht geven (niet de verplichting) om de activa in de toekomst tegen een bepaalde prijs te kopen. Als opties zijn ingesteld om te vervallen, kan de markt volatiel worden. Dit komt omdat traders hun potentiële crypto-aankopen zullen blijven vasthouden of dumpen.

Op de laatste vrijdag van mei liep een hele reeks opties af. Vervolgens stortte de markt in. Vandaag zijn Bitcoin-opties die 83.700 BTC (ter waarde van $2,6 miljard) en 685.000 in Ethereum (ongeveer $1,2 miljard) vertegenwoordigen, verlopen. Dat is een recordaantal optiecontracten dat op één dag afloopt voor Ethereum. En beide activa hebben het moeilijk, wat suggereert dat traders ervoor hebben gekozen om te verkopen.

“Ik denk dat het aannemelijk is dat het volatiliteit veroorzaakt, omdat het de grootste vervaldatum van opties ooit is voor Ethereum.” Dit vertelde Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant, aan Decrypt. Hij voegde eraan toe dat hij geloofde dat dit het bewijs was van een bearmarkt. Het aanbod van Ethereum neemt op alle beurzen gestaag toe, wat betekent dat beleggers misschien klaar zijn voor een sell-off.


De markt heeft het al moeilijk

Dinsdag zakte Bitcoin voor het eerst sinds januari onder de $30.000. Ethereum dook ook onder de $2.000. Er zijn een aantal redenen voor de crash, maar China is deels de schuldige. China’s centrale bank heeft deze week vijf van de grootste banken van het land en betalingsplatform Alipay verteld om te stoppen met crypto-gerelateerde zaken.

Dat is slechts de laatste in een reeks bewegingen vanuit het land dat zich richt op de crypto-industrie. Voordien ging het land over tot het afdwingen van een Bitcoin-miningverbod. Hierdoor ging de prijs van de valuta naar beneden, en versterkte het het 2017-verbod van de centrale bank op financiële instellingen en betalingsbedrijven die zich bezighouden met cryptotransacties.

Chinese miners kijken nu zelfs buiten de landsgrenzen om hun activiteiten voort te zetten. Dit verergert ook de prijsdaling van vandaag, zeiden andere experts. Alexandre Lores, NFT-analist voor Quantum Economics, zei dat het “waarschijnlijker een kwestie van technische verkoopdruk” was dat de markt het moeilijk had.

“Bitcoin kreeg te maken met een sterke rejection rond $35.000. Toen het er niet in slaagde dat weerstandsniveau te doorbreken, ging het richting ondersteuning rond $31.500,” zei hij. “Als deze ondersteuning standhoudt, kan Bitcoin terugzakken naar $35.000. De meeste coins op de markt, zoals ether, zijn momenteel sterk gecorreleerd met BTC/USD.”

Alex Kruger, ex-bankier en analist, zei ook dat de crash van vandaag “waarschijnlijk” verband hield met het aflopen van de opties. Maar hij voegde eraan toe: “er is zelden een enkele variabele” en om uit te kijken naar “mogelijke verdere aankondigingen van China hardhandig optreden in de komende dagen.” Wat de oorzaken ook zijn, cryptohandelaren zullen de komende weken waarschijnlijk zweten.

Misschien ook interessant?

Bitcoiner Michael Saylor’s Netto Waarde is nu hoger dan die van Peter Schiff $2 Miljard Vs $70 Miljoen

Prominent Bitcoin tegenstander, fondsbeheerder en CEO van Euro Pacific Capital, die de voorkeur geeft aan goud als waardeopslag, heeft via Twitter laten weten dat de nettowaarde van Michael Saylor de zijne heeft overtroffen. Saylor is […]

Lees meer

MicroStrategy koopt de bitcoin (BTC) dip; Michael Saylor investeert weer miljoenen

MicroStrategy, het business intelligence bedrijf dat vorig jaar naamsbekenheid maakte in de cryptocurrency industrie door meer dan een miljard in bitcoin (BTC) te investeren, is weer bezig. CEO Michael Saylor heeft aangekondigd dat het bedrijf weer een heleboel bitcoin heeft […]

Lees meer

Cryptobeurs Coinbase naar de beurs bazen worden schathemeltjerijk

Vanmiddag gaat Coinbase, een van de grootste handelsplatforms voor bitcoins en andere cryptovaluta, naar de beurs in Amerika. Dat belooft een ongekende feestdag te worden voor een handvol bestaande aandeelhouders, die plotsklaps tientallen miljarden waard […]

Lees meer