Woensdag - 5 Oktober 2022 /

4 hardware wallets voor crypto die met je telefoon verbinden

Met hardware wallets kan je een accessoire gebruiken als sleutel die toegang geeft tot je wallet. Het voordeel is dat je niet afhankelijk bent van bijvoorbeeld een exchange die jouw Bitcoin of andere cryptomenten bewaart. Je kan ook niet het slachtoffer worden van hackers die met je munten aan de haal gaan. Wij bespreken vier wallets die ook met je telefoon werken.

Hardware wallets

Cryptomunten opslaan doe je op een wallet, en dat is ongeveer vergelijkbaar met een bankrekening maar dan voor je cryptomunten. De wallet staat in verbinding met een blockchain, dat is de achterliggende technologie van Bitcoin en andere cryptomunten, en het zorgt ervoor dat je transacties kan uitvoeren.

Anders dan wat de naam ‘hardware wallet’ doet vermoeden staan je cryptomunten niet letterlijk op zo’n fysiek accessoire opgeslagen. In feite bewaart een hardware wallet enkel jou private key, dat is de sleutel waarmee je je jezelf toegang verleent tot je portemonnee. Het voordeel is dat je persoonlijke key niet gewoon online voor het grijpen ligt, en zo ben je beschermd tegen pogingen van hackers die met je cryptovaluta aan de haal willen gaan.

Dat is helaas niet weinig voorkomend bij wallets en exchanges. ZDNet somde bijvoorbeeld al een reeks van hackingaanvallen op uit 2020. Het gaat om tientallen en elke maand worden er wel pogingen ondernomen door kwaadwillenden. Met een hardware wallet heb je zelf op eigen hardware de sleutel bewaard. Hieronder vind je vier hardware wallets die met je telefoon verbinden.

1. Ledger Nano S

Ledger is één van de bekendste fabrikanten van hardware wallets en de Nano S is hun meer toegankelijke product. De Nano S ziet eruit als een usb-stick, maar hij heeft een scherm waarop je een pincode invoert als extra beveiligingslaag alvorens je toegang krijgt tot je wallet. Je plugt het apparaat in een usb-poort op een pc, maar je kan hem ook met een Android-telefoon laten werken via een OTG, ofwel usb on-the-go. Je gebruikt daarvoor een adapter van usb-a naar usb-c, en vervolgens gebruik je de Ledger-app. Naast de Nano S is er nog de duurdere Nano X die je tot 100 verschillende cryptovaluta laat bewaren. De Nano X laat je ook via bluetooth met een telefoon verbinden.

Je kan de Ledger Nano S kopen voor ongeveer 60 euro, en je vindt hem bij onder meer: Coolblue, Bol.com en Amazon.

2. CoolWallet S

De Coolwallet S is gericht op de bezitters van Bitcoin, want dat is de enige cryptomunt die hij ondersteunt. Het accessoire neemt de vorm aan van een betaalpas, maar het heeft een kleine display. Hij is meer gefocust op smartphonegebruikers dan de Ledger, omdat alles begint met het verbinden met de bijhorende CoolBitX Crypto-app. Het kaartje is waterdicht, resistent tegen hitte en buigzaam. Hij ondersteunt bluetooth en NFC, en je moet de accu tweewekelijks opladen met de meegeleverde oplader.

De CoolWallet S kost zo’n 100 euro en je vindt hem bij onder meer Amazon.

3. Trezor One

De Trezor One is een hadware wallet die inzet op gebruiksvriendelijkheid Hij heeft de grootte van een sleutel maar hij komt met een scherm en twee knoppen. De Trezor One heeft een micro-ub-poort en je kan het apparaat met de usb-a-aansluiting van een pc verbinden met de meegeleverde kabel. Je kan Trezor ook verbinden met je telefoon en dan gebruiken in combinatie met verschillende mobiele wallets. Hij ondersteunt tal van verschillende cryptomunten en het is ook een voordelig accessoire.

Je koopt voor ongeveer 60 euro de Trezor one bij onder meer Bol.com en Amazon.

4. BitBox 02

De BitBox 02 is gemaakt in Zwitserland en het apparaat wil sterk inzetten op veiligheid met een aantal extra functies. Zo kan je bijvoorbeeld een nepportefeuille tonen om je echte portefeuille te verbergen. Het apparaat ziet eruit als een stevige usb-c-stick met een schermpje, en je verbindt hem zo rechtstreeks met een telefoon via de BitBox-app of met een pc. Daarnaast kan je de BitBox 02 ook gebruiken als een apparaat voor tweestapsverificatie bij andere diensten. Het nadeel van dit accessoire is dat je enkel de cryptomunten Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin kan bewaren.

De BitBox 02 is voor zo’n 60 euro te koop bij on der meer Amazon.

Hardware wallet kwijt?

Maar wat als je je hardware wallet bent kwijtgespeeld, ben je dan ook voor altijd de toegang kwijt tot je cryptomunten? Gelukkig niet. Daarvoor bestaat de zogenaamde ‘seedphrase’. Dat is een soort van back-up-code die bestaat uit een reeks van 12 tot 24 willekeurige woorden, en de vier letters van elk van die woorden dienen zo als back-up identificatie. Zorg alleen dat je die seedphrase liefst niet online bewaard, want zo vervallen deels de voordelen van je hardware wallet.

Misschien ook interessant?

Bitcoin is ‘goedkoop’ zegt Dan Morehead CEO van Pantera

Bitcoin is momenteel “goedkoop” ten opzichte van zijn trend, volgens de chief executive officer van cryptocurrency investeringsfirma Pantera Capital, Dan Morehead. In een maandelijkse nieuwsbrief stelde Morehead dat dit het beste moment is om bitcoin […]

Lees meer

Bitcoin prijs knalt door $62.000 en zet nieuw record neer

De bitcoin koers heeft vandaag een nieuw record neergezet boven de $62.000. Het vorige record dateert van 14 maart toen de koers naar $61.782 piekte, ongeveer één maand geleden. Nieuw record voor Bitcoin prijs! Bitcoin is een volatiele […]

Lees meer

Ripple (XRP) prijs stijgt meer dan 130%, mede door dit nieuws, en ander nieuws van deze week!

Wanneer je naar de bitcoin (BTC) koers kijkt, zie je dat het weer een aardige volatiele week was! Wat is er allemaal gebeurd in de wondere wereld van crypto? In dit artikel zetten we het grootste crypto […]

Lees meer