Woensdag - 29 November 2023 /

Bitcoin is ‘goedkoop’ zegt Dan Morehead CEO van Pantera

Bitcoin is momenteel “goedkoop” ten opzichte van zijn trend, volgens de chief executive officer van cryptocurrency investeringsfirma Pantera Capital, Dan Morehead.

In een maandelijkse nieuwsbrief stelde Morehead dat dit het beste moment is om bitcoin te kopen, omdat het vlaggenschip van de cryptocurrency slechts 20,3% van de tijd zo significant van zijn trend is afgeweken in zijn 11-jarige bestaan.

In de nieuwsbrief betoogde de CEO dat jaar-op-jaar rendementen niet noodzakelijkerwijs aangeven dat bitcoin overgewaardeerd of ondergewaardeerd is, aangezien zijn “jaar-op-jaar rendement nooit letterlijk off-the-chart is gegaan zoals in het verleden pieken.” Bitcoin, voegde hij eraan toe, wordt verhandeld tegen 281% jaar-op-jaar, wat voor hem “volkomen plausibel is gezien de gelddruk die in die periode heeft plaatsgevonden.”

Hij merkte ook op dat drie nieuwsgebeurtenissen ten grondslag lagen aan de crash van de cryptomarkt van vorige maand. Een van die gebeurtenissen was nieuws van een crackdown in China, waarvan Morehead opmerkte dat dit in het verleden meerdere keren is gebeurd. Hij somde ten minste acht incidenten op in de afgelopen jaren waarbij China hard optrad tegen de crypto-industrie, maar deze werden gevolgd door aanzienlijke winsten.

Morehead heeft in het verleden opgemerkt dat beleggers die verkopen op basis van China’s crackdowns vaak aanzienlijke winsten mislopen.

De tweede factor achter de crash van de cryptomarkt was de Amerikaanse belastingdag, die traditioneel de markten beïnvloedt omdat beleggers een deel van hun fondsen liquideren om zich voor te bereiden op hun aankomende belastingfactuur. Volgens hem “raken de cycli zeven dagen voor belastingdag lokale dieptepunten” omdat het de tijd is die nodig is om holdings te liquideren en het geld naar een bankrekening te verplaatsen.

De derde factor waren de tweets van Elon Musk over de cryptocurrency. Na $ 1,5 miljard in BTC te hebben geïnvesteerd, stopte Tesla eerder met het accepteren van bitcoin-betalingen vanwege milieubezwaren. In sommige tweets impliceerde Musk dat de maker van elektrische auto’s zijn hele BTC-stash zou verkopen.

De prijs van bitcoin daalde scherp van een bijna 64.000 dollar all-time high naar een 32.000 dollar dieptepunt over deze drie factoren, maar herstelde kort daarna. De cryptocurrency wordt nu verhandeld in de buurt van $39.000.

Misschien ook interessant?

Miljardair die grote fan van cryptomunten is waarschuwt voor rally van dogecoin: nog ‘gekker’ dan Gamestop

Miljardair en cryptobelegger Mike Novogratz noemt de ongekende koersrally van de dogecoin nog “gekker” dan de manie rond het aandeel GameStop. De cryptomunt dogecoin is de afgelopen weken meer dan zes keer zoveel waard geworden en behoort […]

Lees meer

Bitcoin prijs knalt door $62.000 en zet nieuw record neer

De bitcoin koers heeft vandaag een nieuw record neergezet boven de $62.000. Het vorige record dateert van 14 maart toen de koers naar $61.782 piekte, ongeveer één maand geleden. Nieuw record voor Bitcoin prijs! Bitcoin is een volatiele […]

Lees meer

Crypto update: prijs Bitcoin boven $ 40.000,-. Strijd ETH en ADA

Inmiddels is de Europese handelsdag voorbij. Voor ons een mooi moment om de actuele prijs van de Bitcoin en de prijzen van top 25 cryptomunten te bekijken. Waarom breekt de Bitcoin weer door $ 40.000,-? […]

Lees meer