Woensdag - 5 Oktober 2022 /

Bitcoin is ‘goedkoop’ zegt Dan Morehead CEO van Pantera

Bitcoin is momenteel “goedkoop” ten opzichte van zijn trend, volgens de chief executive officer van cryptocurrency investeringsfirma Pantera Capital, Dan Morehead.

In een maandelijkse nieuwsbrief stelde Morehead dat dit het beste moment is om bitcoin te kopen, omdat het vlaggenschip van de cryptocurrency slechts 20,3% van de tijd zo significant van zijn trend is afgeweken in zijn 11-jarige bestaan.

In de nieuwsbrief betoogde de CEO dat jaar-op-jaar rendementen niet noodzakelijkerwijs aangeven dat bitcoin overgewaardeerd of ondergewaardeerd is, aangezien zijn “jaar-op-jaar rendement nooit letterlijk off-the-chart is gegaan zoals in het verleden pieken.” Bitcoin, voegde hij eraan toe, wordt verhandeld tegen 281% jaar-op-jaar, wat voor hem “volkomen plausibel is gezien de gelddruk die in die periode heeft plaatsgevonden.”

Hij merkte ook op dat drie nieuwsgebeurtenissen ten grondslag lagen aan de crash van de cryptomarkt van vorige maand. Een van die gebeurtenissen was nieuws van een crackdown in China, waarvan Morehead opmerkte dat dit in het verleden meerdere keren is gebeurd. Hij somde ten minste acht incidenten op in de afgelopen jaren waarbij China hard optrad tegen de crypto-industrie, maar deze werden gevolgd door aanzienlijke winsten.

Morehead heeft in het verleden opgemerkt dat beleggers die verkopen op basis van China’s crackdowns vaak aanzienlijke winsten mislopen.

De tweede factor achter de crash van de cryptomarkt was de Amerikaanse belastingdag, die traditioneel de markten beïnvloedt omdat beleggers een deel van hun fondsen liquideren om zich voor te bereiden op hun aankomende belastingfactuur. Volgens hem “raken de cycli zeven dagen voor belastingdag lokale dieptepunten” omdat het de tijd is die nodig is om holdings te liquideren en het geld naar een bankrekening te verplaatsen.

De derde factor waren de tweets van Elon Musk over de cryptocurrency. Na $ 1,5 miljard in BTC te hebben geïnvesteerd, stopte Tesla eerder met het accepteren van bitcoin-betalingen vanwege milieubezwaren. In sommige tweets impliceerde Musk dat de maker van elektrische auto’s zijn hele BTC-stash zou verkopen.

De prijs van bitcoin daalde scherp van een bijna 64.000 dollar all-time high naar een 32.000 dollar dieptepunt over deze drie factoren, maar herstelde kort daarna. De cryptocurrency wordt nu verhandeld in de buurt van $39.000.

Misschien ook interessant?

Bitcoin, Litecoin en Polkadot gaan in het weekend op zoek naar winst

Bitcoin, Litecoin en Polkadot schudden op weg naar het weekend een deel van hun recente verliezen van zich af De cryptomarkt leed deze week enorme verliezen, waarbij Bitcoin voor het eerst in weken onder het 50.000 dollar […]

Lees meer

Bitcoin (BTC) tweets blijven negatief, maar is dat juist positief voor de koers

De koers van de grootste cryptocurrency bitcoin (BTC) staat al een behoorlijke tijd op een laag pitje. Op dit moment bevindt deze koers zich zelfs in de onderste zone van de huidige price range. De cryptocurrency lijkt aan zijden draadje […]

Lees meer

MicroStrategy koopt de bitcoin (BTC) dip; Michael Saylor investeert weer miljoenen

MicroStrategy, het business intelligence bedrijf dat vorig jaar naamsbekenheid maakte in de cryptocurrency industrie door meer dan een miljard in bitcoin (BTC) te investeren, is weer bezig. CEO Michael Saylor heeft aangekondigd dat het bedrijf weer een heleboel bitcoin heeft […]

Lees meer