Donderdag - 1 Juni 2023 /

Bitcoin is ‘goedkoop’ zegt Dan Morehead CEO van Pantera

Bitcoin is momenteel “goedkoop” ten opzichte van zijn trend, volgens de chief executive officer van cryptocurrency investeringsfirma Pantera Capital, Dan Morehead.

In een maandelijkse nieuwsbrief stelde Morehead dat dit het beste moment is om bitcoin te kopen, omdat het vlaggenschip van de cryptocurrency slechts 20,3% van de tijd zo significant van zijn trend is afgeweken in zijn 11-jarige bestaan.

In de nieuwsbrief betoogde de CEO dat jaar-op-jaar rendementen niet noodzakelijkerwijs aangeven dat bitcoin overgewaardeerd of ondergewaardeerd is, aangezien zijn “jaar-op-jaar rendement nooit letterlijk off-the-chart is gegaan zoals in het verleden pieken.” Bitcoin, voegde hij eraan toe, wordt verhandeld tegen 281% jaar-op-jaar, wat voor hem “volkomen plausibel is gezien de gelddruk die in die periode heeft plaatsgevonden.”

Hij merkte ook op dat drie nieuwsgebeurtenissen ten grondslag lagen aan de crash van de cryptomarkt van vorige maand. Een van die gebeurtenissen was nieuws van een crackdown in China, waarvan Morehead opmerkte dat dit in het verleden meerdere keren is gebeurd. Hij somde ten minste acht incidenten op in de afgelopen jaren waarbij China hard optrad tegen de crypto-industrie, maar deze werden gevolgd door aanzienlijke winsten.

Morehead heeft in het verleden opgemerkt dat beleggers die verkopen op basis van China’s crackdowns vaak aanzienlijke winsten mislopen.

De tweede factor achter de crash van de cryptomarkt was de Amerikaanse belastingdag, die traditioneel de markten beïnvloedt omdat beleggers een deel van hun fondsen liquideren om zich voor te bereiden op hun aankomende belastingfactuur. Volgens hem “raken de cycli zeven dagen voor belastingdag lokale dieptepunten” omdat het de tijd is die nodig is om holdings te liquideren en het geld naar een bankrekening te verplaatsen.

De derde factor waren de tweets van Elon Musk over de cryptocurrency. Na $ 1,5 miljard in BTC te hebben geïnvesteerd, stopte Tesla eerder met het accepteren van bitcoin-betalingen vanwege milieubezwaren. In sommige tweets impliceerde Musk dat de maker van elektrische auto’s zijn hele BTC-stash zou verkopen.

De prijs van bitcoin daalde scherp van een bijna 64.000 dollar all-time high naar een 32.000 dollar dieptepunt over deze drie factoren, maar herstelde kort daarna. De cryptocurrency wordt nu verhandeld in de buurt van $39.000.

Misschien ook interessant?

Bank of England waarschuwt voor gevaarlijke trend in Bitcoin markt

De Bank of England heeft een rapport gepubliceerd over de financiële stabiliteit van het land. Daarin merken ze op dat de risicobereidheid van de burgers is verhoogd, waardoor crypto-activa volatieler zijn. Adoptie cryptomarkt De Bank of England […]

Lees meer

Breaking crypto nieuws PayPal maakt betaling met cryptocurrency mogelijk!

Wekelijks wordt er meer en meer crypto nieuws geschreven. Niet alleen over prominente cryptocurrency zoals Bitcoin, maar ook over kleinere projecten. Nu maart zo goed als voorbij is en de zomertijd is aangebroken, is het tijd om een […]

Lees meer

Turkse handelsplatformen cryptomunten onder scherper toezicht

Turkije heeft handelsplatformen voor digitale munten zoals bitcoins onder strengere regelgeving geplaatst om witwaspraktijken en financiering van terrorisme tegen te gaan. Daarmee voert de Turkse regering de druk op de markt voor cryptomunten verder op. […]

Lees meer