Zaterdag - 30 September 2023 /

650 AMERIKAANSE BANKEN EN KREDIETVERENIGINGEN KUNNEN NU BITCOIN AANBIEDEN

Ongeveer 24 miljoen klanten van 650 Amerikaanse banken en kredietverenigingen kunnen nu Bitcoin (BTC) kopen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een nieuwe samenwerking tussen de Amerikaanse betalingsgigant National Cash Register (NCR) en de toonaangevende technologie- en financiële dienstverlener NYDIG.

Door de nieuwe samenwerking kunnen banken en kredietverenigingen hun klanten crypto handelsdiensten aanbieden. Dit kunnen zij doen via de mobiele betalingsapplicaties van NCR.

Klanten die in cryptocurrencies willen investeren kunnen gebruik maken van de crypto-bewaardiensten van NYDIG. Dit maakt het voor banken erg makkelijk, omdat ze niet hoeven om te gaan met de lastige wettelijke vereisten die daarbij komen kijken.

De NCR-president van digitaal bankieren, Douglas Brown, zei het volgende tegen Forbes:

“We geloven sterk in de voordelen van crypto en de strategische toepassing. En dat geldt voor onze bankrelaties, zoals blijkt uit NYDIG, en voor retailers, restaurants en dergelijke.”

De nieuwe ontwikkeling is tot stand gekomen, omdat banken momenteel vanaf de zijlijn toekijken terwijl klanten geld van hun betaal- en spaarrekeningen naar Bitcoin exchanges sturen. Bitcoins die klanten kopen via het NCR-platform, zijn afkomstig van verschillende gereguleerde OTC-beurzen en worden verkocht tegen een prijsverhoging. Iedere bank zal zo zijn transactiekosten bepalen.

“Veel van deze banken hebben gezien dat een van de grootste uitstromen van hun klanten het verplaatsen van geld van de bank naar beurzen zoals Coinbase is. En dat is een deel van de reden waarom banken zo enthousiast zijn over deze mogelijkheid voor zichzelf en voor hun consumenten”, aldus president van NDYG Yan Zhao.

Brown zei dat dit een grote kans is voor banken. Voornamelijk omdat klanten nu dagelijks meer betrokken zijn bij de cryptomarkt dan bij traditioneel bankieren. Hij zei:

“Bankieren is tegenwoordig iets wat mensen dagelijks of een paar keer per dag activiteit voor mensen, wat we meestal zien. Crypto bereikt een uur- of subuurniveau van diepere betrokkenheid.”

NCR werkt naar verluidt verder samen met 200.000 restaurants en andere retailklanten om hen te helpen Bitcoin te accepteren. Brown onthulde ook verdere, ambitieuze toekomstplannen, waaronder het beschikbaar maken van BTC-aankopen via meer dan 800.000 geldautomaten. Hij zei:

“We hebben bredere ambities om een ​​groot aantal dingen te doen met crypto die zich zullen uitstrekken tot onze multi-verticale markten, retailers en restaurants. En dan nog andere mogelijkheden gericht op digitaal bankieren.”

Misschien ook interessant?

Bitcoin (BTC) koers stijgt bijzonder hard, is dit de reden? Deze altcoin profiteert van goed nieuws

De cryptomarkt blijft spannend! Waar velen een bear-markt verwachten, is er nog genoeg reden om positief te blijven. Een van die redenen is de positieve beweging van veel cryptocurrencies de afgelopen 24 uur. Vooral bitcoin (BTC) en solana […]

Lees meer

Visa werkt aan integreren van crypto in hun systeem en ziet Bitcoin als digitaal goud

Visa zei dat ze Bitcoin zien als digitaal goud en werken aan het integreren van crypto in hun systeem op vele manieren. Tijdens Visa’s Q2 2021 earnings call toonde het bedrijf interesse in het volledig […]

Lees meer

PayPal omarmt Bitcoin nog meer

Je kon al via PayPal Bitcoins en andere crypto’s kopen, maar nu omarmt het fintech- bedrijf nog meer de digitale munten! De PayPals van deze wereld willen natuurlijk niet de boot missen. Crypto’s zijn big […]

Lees meer