Woensdag - 5 Oktober 2022 /

Ripple (XRP) prijs stijgt meer dan 130%, mede door dit nieuws, en ander nieuws van deze week!

Wanneer je naar de bitcoin (BTC) koers kijkt, zie je dat het weer een aardige volatiele week was! Wat is er allemaal gebeurd in de wondere wereld van crypto? In dit artikel zetten we het grootste crypto nieuws van deze week even helder op een rijtje.

Ripple (XRP) de absolute topper van de week

Deze week was het de week van Ripple (XRP)! De koers opende afgelopen maandag met een prijs van $0,63. Vandaag werd een hoogtepunt bereikt van $1,49; een stijging van maar liefst 136,50%. Er was aardig wat nieuws omtrent Ripple dat waarschijnlijk bijdroeg aan deze indrukwekkende stijging.

Ten eerste vierde Ripple een kleine overwinning in de inmiddels beroemde rechtszaak die werd aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het mag namelijk bepaalde documenten inzien over hoe de toezichthouder nou eigenlijk tot de conclusie is gekomen dat bitcoin en ethereum (ETH) géén effecten zijn en XRP wel.

Ook op het gebied van TA en fundamentals was er goed nieuws. Zo was er de analist Kaleo die begin deze week opmerkte dat de XRP/BTC koers op het punt stond om uit te breken. De investeringslegende Peter Brandt stelde daarnaast op Twitter te verwachten dat XRP zelfs nieuwe prijsrecords neer kan gaan zetten.

Nederlandse analisten zijn bullish over bitcoin (BTC) en cardano (ADA)

Wat betreft bitcoin was er ook positief nieuws te melden. De bekende PlanB, een Nederlandse analist die bekend is van het toepassen van het stock-to-flow (S2F) model op bitcoin, tweette deze week namelijk zijn verwachtingen over de huidige bullmarkt. Volgens hem is de top namelijk nog lang niet in zicht.

Een andere internationaal bekende analist, Michaël van de Poppe, verwacht dat cardano (ADA) nog wat kruit in het vat heeft zitten. De altcoin is wat saai, maar na deze accumulatiefase zou ADA wel eens flink kunnen gaan stijgen, aldus de analist. Wat cardano gaat doen, hangt waarschijnlijk vooral af van hoe voorspoedig de updates van Cardano geïmplementeerd zullen gaan worden.

Misschien ook interessant?

Deze 3 cijfers zijn nu relevant voor de bitcoin (BTC) prijs

De bitcoin (BTC) prijs lijkt deze maandag te herstellen na de dip bij $31.107 op zondag. Welke statistieken zijn nu van belang voor de koers? We zetten een aantal on-chain indicatoren op een rij om meer inzicht te krijgen […]

Lees meer

Elon Musk Het echte gevecht is tussen fiat en crypto

Elon Musk heeft gisteren weer van zich laten horen op Twitter. Ditmaal beantwoordde hij een vraag van zijn één van zijn volgers die zich afvroeg wat zijn gedachten waren over de “peeps” die boos op hem […]

Lees meer

Gaan Elon Musk en Tesla binnenkort weer bitcoin (BTC) accepteren als betaalmiddel

In mei van dit jaar kondigde Elon Musk, CEO van Tesla, op Twitter aan dat het autobedrijf niet langer bitcoins (BTC) zou accepteren als betaalmiddel. Musk gaf als reden aan dat het energieverbruik van bitcoin en de gevolgen […]

Lees meer