Vrijdag - 3 Mei 2024 /

Bitcoin prijs knalt door $62.000 en zet nieuw record neer

De bitcoin koers heeft vandaag een nieuw record neergezet boven de $62.000. Het vorige record dateert van 14 maart toen de koers naar $61.782 piekte, ongeveer één maand geleden.

Nieuw record voor Bitcoin prijs!

Bitcoin is een volatiele asset, want vorige maand dipte de koers nog naar $50.360. Het blijft echter goed nieuws ‘regenen’ in de markt, wat de koers steeds meer zetjes in de goede richting geeft.

Ga aan de slag bij Bitvavo en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 

In slechts korte tijd is de cryptomunt verdriedubbeld in waarde. In de onderstaande daggrafiek is de plotse stijging goed zichtbaar (bron: Cryptocompare)

De vorige record levels:

  1. 16 december 2020 was bitcoin nog ‘maar’ $20.000 waard.
  2. Op 2 januari 2021 schoot de koers door de $30.000.
  3. Op 8 januari, nog geen week later, knalde de prijs door de $40.000.
  4. Op 16 februari schoot de koers door de $50.000.
  5. 13 maart was het de beurt aan de grens van $60.000
  6. Op 14 maart werd de vorige all time high gevestigd: $61.782
  7. Op 13 april is de $62.000 grens gebroken, wederom een nieuw record

Een hogere prijs is een gevolg van een stijgende vraag naar de munt. Bitcoin kent een aanbod van 21 miljoen stuks, terwijl de vraag onder particulieren en met name bedrijven blijft groeien.

Deze schaarsheid is vrij uniek, want aandelen zijn te splitsen en zelfs de voorraad goud en zilver zijn ‘oneindig’. Daarbij komt dat de centrale banken de totale voorraad aan fiduciair geld (dollar, euro en pond) in 2020 flink hebben verruimd.

Dat beleid zet zich – vanwege de coronacrisis – in 2021 door. Joe Biden heeft een steunpakket van 1.900 miljard dollar uitgerold en ook de Europese Centrale Bank heeft een herstelfonds van 1.850 miljard euro goedgekeurd.

Het gevolg is dat staatsobligaties voor bedrijven en spaartegoeden voor particulieren vrijwel niets meer opleveren. Dat leidt niet alleen tot nieuwe records voor de AEX in Amsterdam, maar het geld vloeit ook naar cryptocurrency’s. Bitcoin is dan als vaandeldrager de eerste halte.

Misschien ook interessant?

Cryptobeurs Coinbase naar de beurs bazen worden schathemeltjerijk

Vanmiddag gaat Coinbase, een van de grootste handelsplatforms voor bitcoins en andere cryptovaluta, naar de beurs in Amerika. Dat belooft een ongekende feestdag te worden voor een handvol bestaande aandeelhouders, die plotsklaps tientallen miljarden waard […]

Lees meer

Turkije verbiedt bitcoin en andere cryptovaluta als betaalmiddel

Aankopen van bijvoorbeeld auto’s of vakanties mogen in Turkije niet worden afgerekend met cryptovaluta, heeft de Turkse centrale bank vrijdag bekendgemaakt. Volgens de toezichthouder veroorzaken bitcoins en andere digitale valuta transactierisico’s en onherstelbare schade. De […]

Lees meer

Bitcoin boven $57K nu ‘honderden’ Amerikaanse banken zich voorbereiden op HODLen voor klanten

Bullish nieuws kickstarts een glansloze Bitcoin nadat een nachtelijke inzinking de $53.000 naderde en altcoins bleven stijgen. Bitcoin (BTC) voerde een karakteristieke comeback vandaag nadat een dag van verliezen in een flits omsloeg. BTC/USD 1-uurs […]

Lees meer