Maandag - 6 Mei 2024 /

Miljardair die grote fan van cryptomunten is waarschuwt voor rally van dogecoin: nog ‘gekker’ dan Gamestop

Miljardair en cryptobelegger Mike Novogratz noemt de ongekende koersrally van de dogecoin nog “gekker” dan de manie rond het aandeel GameStop.

De cryptomunt dogecoin is de afgelopen weken meer dan zes keer zoveel waard geworden en behoort nu tot de zes grootste cryptomunten, met een marktwaarde van 42 miljard dollar.

Donderdag noteerde de dogecoin, ooit begonnen als een grap, op 0,32 dollar, na eerder in de week een topniveau van 0,41 dollar te hebben bereikt. Begin dit jaar was de dogecoin nog minder dan 1 dollarcent waard.

Lees ook: Zo groeide de dogecoin uit van een grap tot een volwaardige digimunt

“Er is een soort vreemde opwinding bij jonge beleggers rond meme-munten en meme-ideeën”, zei Novogratz dinsdag tijdens een interview met de zender CNBC. “Ik bedoel, ik vind het schokkend dat GameStop nog steeds iets waard is – maar liefst 10 tot 12 miljard dollar kijkend naar beurswaarde. Dogecoin is in dat opzicht nog bizarder.”

Lage rentetarieven stuwen hypes

De interesse voor het aandeel van de Amerikaanse spelletjeswinkelketen GameStop bereikte een koortsachtige hoogte in januari toen een leger van particuliere beleggers op de Reddit-pagina Wall Street Bets de strijd aanging professionele hedgefondsen.

Ze wisten hun favoriete aandelen flink omhoog te duwen. Zo steeg het aandeel GameStop van ongeveer 65 dollar naar een niveau van 483 dollar, om daarna weer fors te dalen.

“Dit gebeurt allemaal omdat de rentetarieven nul zijn”, zegt miljardair Novogratz, baas van vermogensbeheerder Galaxy Holdings, die vooral in cryptomunten belegt.

Nu de centrale bank van de Verenigde Staten van plan is om de rentetarieven zo laag mogelijk te houden terwijl de economie herstelt, is de gedachte dat beleggers steeds speculatievere investeringen gaan doen om rendement te behalen. Dat geld vloeit naar cryptovaluta’s en gehypete aandelen zoals GameStop.

Onduidelijk wat de fundamentele waarde van dogecoin is

Novogratz stelt dat het nog maar de vraag is wat de fundamentele waarde van dogecoin is. Voor de bitcoin ligt dat wat hem betreft anders, want de belangrijkste cryptomunt kan voor institutionele beleggers een beleggingscategorie worden.

“Ik heb mensen keer op keer verteld dat het niet lang meer zou duren”, zei hij, refererend naar zijn standpunt over dogecoin.

Novogratz waarschuwt beleggers dan ook dat ze bij de dogecoin rekening moeten houden met plotselinge verliezen.

Misschien ook interessant?

Bitcoin (BTC) regulatie “We hebben niet veel tijd meer,” zegt Franse centrale bank

Het hoofd van de Bank of France, Francois Villeroy de Galhau, vindt dat Europa het reguleren van cryptocurrency een prioriteit moet maken. Als dit niet gebeurt kan crypto zomaar eens het huidige monetaire systeem overtreffen, zo stelt […]

Lees meer

Bitcoin als nieuwe drug: politie doet bijzondere ontdekking bij inval

De politie in Sandwell (naast Birmingham) deed een bijzondere ontdekking toen het korps zocht naar een cannabiskwekerij. Ze vielen namelijk binnen bij een plek waar Bitcoin gemined werden. De daders hadden op illegale wijze elektriciteit […]

Lees meer

Explosieve Bitcoin groei verwacht

Het is nog geen twee weken geleden dat de president va El Salvador, Nayib Bukele, aankondigde dat Bitcoin een wettig betaalmiddel is geworden. De verwaching was dat meerdere landen zouden volgen, waarmee dit cryptogeld steeds […]

Lees meer