Zaterdag - 28 Januari 2023 /

Bitcoin en ethereum blijven consolideren, maar dogecoin koers stijgt weer hard door dit nieuws

In de cryptocurrency markt is er vandaag relatief weinig veranderd. De koersen blijven over het algemeen in hetzelfde bereik heen en weer schommelen. We zien vooralsnog geen grootse uitbraken; niet naar boven, noch naar beneden. De totale marktkapitalisatie van alle crypto blijft op ongeveer $1,7 biljoen staan.

Bitcoin

Bitcoin (BTC) wist gisterenmiddag een behoorlijke bounce te maken waarmee de koers in een ruk van $35.650 naar $37.500 schoot, maar vervolgens kelderde bitcoin weer snel omlaag naar $35.800. Gedurende nacht schommelde de koers heen en weer tussen $36.000 en $36.800, maar kwamen de lows en de high wel steeds iets hoger uit.

Vanochtend brak bitcoin weer door $37.000, maar loopt op het moment van schrijven weer tegen weerstand aan rond $37.500. Alhoewel de koers er iets meer bullish uitziet ten opzichte van enkele dagen geleden, lijkt de kans op een echte uitbraak vooralsnog klein te zijn en blijft bitcoin wellicht de komende dagen nog in deze range vastzitten. Deze analist verwacht aan het einde van de week meer volatiliteit te zien.

Altcoins

Ongeveer hetzelfde zien we bij ethereum (ETH). De ether koers vestigde afgelopen nacht steeds iets hogere lows en highs, maar blijft vooralsnog schommelen tussen $2.550 en $2.700. Zonder toenemend handelsvolume lijkt de kans op een uitbraak richting $3.000 zeer gering.

Vandaag zien we weer de grootste stijgers van de afgelopen dagen het hardst omlaag corrigeren. Shiba Inu (SHIB), Holo (HOT) en Polygon (MATIC) verliezen zo’n 4% van hun waarde, Decred (DCR) en Helium (HNT) staan ongeveer 5% in de min. Internet Computer (ICP) zakt met 7% en WazirX, die gisteren maar liefst 60% in de plus staat, staat vandaag 13% in het rood.

Er staan ook een behoorlijk aantal altcoins in het groen vandaag. Stellar lumens (XLM) pakt 6%, Polkadot (DOT) 7%, Near (NEAR), Theta (THETA) en Kusama (KSM) stijgen met bijna 10%. Zilliqa (ZIL) stijgt zelfs met 13%, maar de grootste stijger vandaag is Dogecoin (DOGE). De DOGE koers staat maar liefst 25% in de plus nadat nieuws naar buitenkwam over notering op Coinbase Pro. Het beruchte ‘Coinbase effect’ doet gelijk zijn werk en Dogecoin tikt voor het eerst in twee weken weer bijna $0,4 aan.

Misschien ook interessant?

WAAROM HET NIET OPSCHIET MET DE BITCOIN

Al een week schommelt de bitcoin tussen de 56,5 en de 60.000 dollar. En eigenlijk wil de digitale munt sinds 21 februari al niet meer omhoog. Wat is er aan de hand? Dat en meer […]

Lees meer

Bitcoin, Litecoin en Polkadot gaan in het weekend op zoek naar winst

Bitcoin, Litecoin en Polkadot schudden op weg naar het weekend een deel van hun recente verliezen van zich af De cryptomarkt leed deze week enorme verliezen, waarbij Bitcoin voor het eerst in weken onder het 50.000 dollar […]

Lees meer

Naar recordhoogte gestegen koers bitcoin fors gezakt

De koers van cryptomunt bitcoin is in één dag tijd in totaal met ruim 10 procent gedaald. Dat is een trendbreuk, aangezien de waarde van de munt de afgelopen weken steeds bleef stijgen. De afgelopen […]

Lees meer