Zaterdag - 18 Mei 2024 /

Bitcoin en ethereum blijven consolideren, maar dogecoin koers stijgt weer hard door dit nieuws

In de cryptocurrency markt is er vandaag relatief weinig veranderd. De koersen blijven over het algemeen in hetzelfde bereik heen en weer schommelen. We zien vooralsnog geen grootse uitbraken; niet naar boven, noch naar beneden. De totale marktkapitalisatie van alle crypto blijft op ongeveer $1,7 biljoen staan.

Bitcoin

Bitcoin (BTC) wist gisterenmiddag een behoorlijke bounce te maken waarmee de koers in een ruk van $35.650 naar $37.500 schoot, maar vervolgens kelderde bitcoin weer snel omlaag naar $35.800. Gedurende nacht schommelde de koers heen en weer tussen $36.000 en $36.800, maar kwamen de lows en de high wel steeds iets hoger uit.

Vanochtend brak bitcoin weer door $37.000, maar loopt op het moment van schrijven weer tegen weerstand aan rond $37.500. Alhoewel de koers er iets meer bullish uitziet ten opzichte van enkele dagen geleden, lijkt de kans op een echte uitbraak vooralsnog klein te zijn en blijft bitcoin wellicht de komende dagen nog in deze range vastzitten. Deze analist verwacht aan het einde van de week meer volatiliteit te zien.

Altcoins

Ongeveer hetzelfde zien we bij ethereum (ETH). De ether koers vestigde afgelopen nacht steeds iets hogere lows en highs, maar blijft vooralsnog schommelen tussen $2.550 en $2.700. Zonder toenemend handelsvolume lijkt de kans op een uitbraak richting $3.000 zeer gering.

Vandaag zien we weer de grootste stijgers van de afgelopen dagen het hardst omlaag corrigeren. Shiba Inu (SHIB), Holo (HOT) en Polygon (MATIC) verliezen zo’n 4% van hun waarde, Decred (DCR) en Helium (HNT) staan ongeveer 5% in de min. Internet Computer (ICP) zakt met 7% en WazirX, die gisteren maar liefst 60% in de plus staat, staat vandaag 13% in het rood.

Er staan ook een behoorlijk aantal altcoins in het groen vandaag. Stellar lumens (XLM) pakt 6%, Polkadot (DOT) 7%, Near (NEAR), Theta (THETA) en Kusama (KSM) stijgen met bijna 10%. Zilliqa (ZIL) stijgt zelfs met 13%, maar de grootste stijger vandaag is Dogecoin (DOGE). De DOGE koers staat maar liefst 25% in de plus nadat nieuws naar buitenkwam over notering op Coinbase Pro. Het beruchte ‘Coinbase effect’ doet gelijk zijn werk en Dogecoin tikt voor het eerst in twee weken weer bijna $0,4 aan.

Misschien ook interessant?

Amerikaanse inflatie stijgt 4,2%, maar de Bitcoin daalt

De consumentenprijsindex registreerde zojuist de grootste stijging in meer dan 12 jaar tijd. Waarom gaat de prijs van de Bitcoin (BTC) niet omhoog? De Bitcoin daalt wederom De Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) meet hoeveel mensen betalen voor goederen […]

Lees meer

Bitcoin gebruikt al meer dan 50 procent groene energie. Gaat Tesla de betalingen hervatten

Een van de invloedrijkste Chinese miners beweert dat Bitcoin mining al voor het grootste deel groen is Jiang Zhuoer, CEO van mining pool BTC.TOP, heeft in een tweet laten weten dat het gebruik van schone […]

Lees meer

Cryptomunten verliezen $200 miljard waarde in één dag

Cryptomunt Bitcoin zakte vrijdag onder de grens van $50.000 en zette een verlies in gang van andere veel gebruikte digitale munten als ether en ripple van in totaal $200 miljard. Dat blijkt uit gegevens van […]

Lees meer