Woensdag - 24 April 2024 /

Bitcoin en Ethereum breken eindelijk uit, Cardano blijft achter, deze exchange token stijgt het hardst

De meeste cryptocurrency koersen stijgen vandaag verder en de markt kleurt weer mooi groen. De totale marktkapitalisatie van alle crypto bereikt vanochtend $1,8 miljard en het begint er op te lijken dat langzamerhand de bulls weer het voortouw nemen.

Bitcoin (BTC)

De verwachting was gisteren dat het wellicht nog enkele dagen zou duren voordat bitcoin (BTC) uitbreekt, maar aan het eind van gisterenmiddag brak de koers toch even door de $38.000. Dat verliep echter zonder toenemend handelsvolume en vervolgens zakte de BTC koers gedurende avond en nacht langzaam weer omlaag.

Vanochtend maakte bitcoin plotseling een parabolische beweging omhoog vanaf $37.250 naar $39.000, een stijging van zo’n 4,7% in enkele uren. Op het moment van schrijven lijkt er op dat deze $39.000 nog iets te veel weerstand biedt, maar met een toenemend volume is de kans groot dat de koers hier vandaag nog doorheen breekt. Wellicht gaat Bitcoin vandaag nog $40.000 testen en vervolgens misschien zelfs de 200-dagen moving average.

Altcoins

Ethereum (ETH) kon gisteren in eerste instantie nog net niet door $2.800 breken. De ether koers werd daar afgewezen en viel in de nacht weer terug naar $2.670. Vanaf daar schoot vanochtend de koers hard omhoog en tikte zojuist $2.850 aan na een stijging van 6,7%. Kan ether vandaag $3.000 testen of is dat nog een brug te ver?

Cardano (ADA) steeg ook vanochtend, maar verloor echter ook veel afgelopen nacht. Daardoor is de ADA een de weinige koersen die vandaag niet in het groen staat en blijft ADA rond de $1,78 hangen. Dogecoin (DOGE) zet zijn stijging van gisteren voorlopig niet door en de DOGE koers blijft tussen $0,39 en $0,43 schommelen.

De meeste koersen staan bijna allemaal zo’n 5% of meer in het groen vandaag en aantal zelfs tussen de 10 en 15%. We zien ook enkele uitschieters. Zo staan Solana (SOL) en broertje Kusama (KSM) beide 16,5% in de plus, WazirX (WRX) zet stijging door en staat 17% in de plus, Zilliqa (ZIL) pakt zelfs 18% en Fantom (FTM) staat maar liefst 24% in het groen. De hardste stijger vandaag is OKB, de exchange token van OKEx die gisterenavond al twee grote sprongen omhoog maakte waardoor de koers vandaag bijna 30% in de plus staat.

Misschien ook interessant?

Bitcoin boven $57K nu ‘honderden’ Amerikaanse banken zich voorbereiden op HODLen voor klanten

Bullish nieuws kickstarts een glansloze Bitcoin nadat een nachtelijke inzinking de $53.000 naderde en altcoins bleven stijgen. Bitcoin (BTC) voerde een karakteristieke comeback vandaag nadat een dag van verliezen in een flits omsloeg. BTC/USD 1-uurs […]

Lees meer

Bitcoiner Michael Saylor’s Netto Waarde is nu hoger dan die van Peter Schiff $2 Miljard Vs $70 Miljoen

Prominent Bitcoin tegenstander, fondsbeheerder en CEO van Euro Pacific Capital, die de voorkeur geeft aan goud als waardeopslag, heeft via Twitter laten weten dat de nettowaarde van Michael Saylor de zijne heeft overtroffen. Saylor is […]

Lees meer

PayPal staat klanten toe Bitcoin en andere cryptocurrencies op te nemen

PayPal gaat binnenkort toestaan dat haar klanten cryptocurrencies kunnen opnemen. Betalingsgigant PayPal is van plan om ondersteuning toe te voegen voor het opnemen van cryptocurrency’s naar wallets van derden. Jose Fernandez da Ponte, VP en […]

Lees meer