Woensdag - 5 Oktober 2022 /

Bitcoin en Ethereum breken eindelijk uit, Cardano blijft achter, deze exchange token stijgt het hardst

De meeste cryptocurrency koersen stijgen vandaag verder en de markt kleurt weer mooi groen. De totale marktkapitalisatie van alle crypto bereikt vanochtend $1,8 miljard en het begint er op te lijken dat langzamerhand de bulls weer het voortouw nemen.

Bitcoin (BTC)

De verwachting was gisteren dat het wellicht nog enkele dagen zou duren voordat bitcoin (BTC) uitbreekt, maar aan het eind van gisterenmiddag brak de koers toch even door de $38.000. Dat verliep echter zonder toenemend handelsvolume en vervolgens zakte de BTC koers gedurende avond en nacht langzaam weer omlaag.

Vanochtend maakte bitcoin plotseling een parabolische beweging omhoog vanaf $37.250 naar $39.000, een stijging van zo’n 4,7% in enkele uren. Op het moment van schrijven lijkt er op dat deze $39.000 nog iets te veel weerstand biedt, maar met een toenemend volume is de kans groot dat de koers hier vandaag nog doorheen breekt. Wellicht gaat Bitcoin vandaag nog $40.000 testen en vervolgens misschien zelfs de 200-dagen moving average.

Altcoins

Ethereum (ETH) kon gisteren in eerste instantie nog net niet door $2.800 breken. De ether koers werd daar afgewezen en viel in de nacht weer terug naar $2.670. Vanaf daar schoot vanochtend de koers hard omhoog en tikte zojuist $2.850 aan na een stijging van 6,7%. Kan ether vandaag $3.000 testen of is dat nog een brug te ver?

Cardano (ADA) steeg ook vanochtend, maar verloor echter ook veel afgelopen nacht. Daardoor is de ADA een de weinige koersen die vandaag niet in het groen staat en blijft ADA rond de $1,78 hangen. Dogecoin (DOGE) zet zijn stijging van gisteren voorlopig niet door en de DOGE koers blijft tussen $0,39 en $0,43 schommelen.

De meeste koersen staan bijna allemaal zo’n 5% of meer in het groen vandaag en aantal zelfs tussen de 10 en 15%. We zien ook enkele uitschieters. Zo staan Solana (SOL) en broertje Kusama (KSM) beide 16,5% in de plus, WazirX (WRX) zet stijging door en staat 17% in de plus, Zilliqa (ZIL) pakt zelfs 18% en Fantom (FTM) staat maar liefst 24% in het groen. De hardste stijger vandaag is OKB, de exchange token van OKEx die gisterenavond al twee grote sprongen omhoog maakte waardoor de koers vandaag bijna 30% in de plus staat.

Misschien ook interessant?

Prijs bitcoin maakt nieuwe snoekduik na waarschuwing China

De waarde van de bitcoin is opnieuw hard gedaald. Dat gebeurde nadat de Chinese overheid bekendmaakte hard op te treden tegen de handel in en het ‘minen’ van de cryptomunt. Minen is het valideren en […]

Lees meer

Bank of England waarschuwt voor gevaarlijke trend in Bitcoin markt

De Bank of England heeft een rapport gepubliceerd over de financiële stabiliteit van het land. Daarin merken ze op dat de risicobereidheid van de burgers is verhoogd, waardoor crypto-activa volatieler zijn. Adoptie cryptomarkt De Bank of England […]

Lees meer

Bitcoin (BTC) wallet van meer dan 9 jaar oud verplaatst voor het eerst BTC

Een Bitcoin (BTC) wallet uit het zogenaamde “Satoshi-tijdperk” is voor het eerst in meer dan 9 jaar weer actief geworden! Meer dan $20 miljoen aan de stokoude bitcoins werden naar een nieuwe wallet gestuurd. Bitcoin bestaat inmiddels […]

Lees meer