Zaterdag - 28 Januari 2023 /

Bitcoin en Ethereum koersen vinden wellicht bodem en herstellen iets, Cardano en Enjin stijgen snel

Gisteren zag de cryptocurrency markt er nog behoorlijk bearish uit, maar wellicht zien we nu eindelijk een trendommekeer. De meeste koersen zaten gisteren in een daling en afgelopen nacht vond zelfs een kleine flash crash plaats. Vanaf dat punt vindt een stevig herstel plaats; de marktkapitalisatie van alle crypto daalde even onder $1,5 biljoen, maar komt nu weer boven $1,6 biljoen uit.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) zette gisteren in eerste instantie zijn neerwaartse trend voort. Afgelopen nacht zagen we de prijs na een kleine crash zelfs helemaal naar $33.150 kelderen. Vanaf daar maakte de bitcoin koers echter weer een sterke bounce omhoog en vanochtend komt bitcoin weer bij $36.000 uit na een stijging van 8,5%.

Een volgende belangrijke test zou rond de $37.500 liggen. Mocht bitcoin hierdoor heen breken, dan ligt wellicht de weg weer open naar $40.000. Is de weerstand toch te groot? Dan zien we wellicht opnieuw een test van deze $33.000. Mocht deze support niet standhouden, dan kan de koers wellicht verder dalen richting $30.000 of zelfs eronder.

Altcoins

Ethereum (ETH) toont weer een vergelijkbaar beeld. De ether koers crashte afgelopen nacht naar $2.175, steeg daarna met zo’n 12,5% omhoog en tikte zojuist weer $2.450 aan. Op het moment van schrijven loopt ether, net als bitcoin, tegen veel weerstand aan.

Privacy Coins waren gisteren een van de weinige crypto die in de plus stonden, maar ondergaan vandaag een correctie en staan nu juist het diepst in het rood. Dash (DASH) verliest 5% van zijn waarde, monero (XMR) 6%, en zcash (ZEC) 8%.

Cardano (ADA) koppelt zich vandaag los van de grootste crypto koersen. De ADA koers zag afgelopen nacht nauwelijks een dip en steeg daarna veel sneller dan de rest van de markt omhoog. De ADA koers steeg afgelopen nacht met maar liefst 23% van $1,34 naar $1,65, maar loopt momenteel net als andere koersen tegen weerstand aan. Dat gaat wel gepaard met een snel toenemend handelsvolume die de kans op een verdere uitbraak vergroot.

Er zijn vandaag drie altcoins die nog beter dan cardano presteren. Dat zijn Nexo (NEXO), die afgelopen nacht met 29% steeg, near (NEAR) die met 30% steeg, en Enjin Coin (ENJ) die zelfs met 32% steeg van $1,25 naar $1,65.

Misschien ook interessant?

4 hardware wallets voor crypto die met je telefoon verbinden

Met hardware wallets kan je een accessoire gebruiken als sleutel die toegang geeft tot je wallet. Het voordeel is dat je niet afhankelijk bent van bijvoorbeeld een exchange die jouw Bitcoin of andere cryptomenten bewaart. […]

Lees meer

De Bitcoin koers blijft stabiel op $ 57k terwijl Ethereum een ​​nieuw record neerzet boven $ 4k en Dogecoin crasht met 40%

Bitcoin zit momenteel vast op $ 57k, terwijl Ethereum zijn rally onverstoord voortgezet. De op een na grootste digitale valuta ter wereld boekte een stijging van meer dan 15% en ging eerder vandaag naar $ […]

Lees meer

Haal het maximale uit je bitcoin (BTC) trades met deze instrumenten

Het traden met cryptocurrencies is iets dat steeds populairder wordt. Wanneer je op basis van je analyse een goed koopmoment hebt gevonden en vervolgens op het juiste moment verkoopt, kan je met crypto mooie winsten […]

Lees meer