Donderdag - 1 Juni 2023 /

Bitcoin en Ethereum koersen vinden wellicht bodem en herstellen iets, Cardano en Enjin stijgen snel

Gisteren zag de cryptocurrency markt er nog behoorlijk bearish uit, maar wellicht zien we nu eindelijk een trendommekeer. De meeste koersen zaten gisteren in een daling en afgelopen nacht vond zelfs een kleine flash crash plaats. Vanaf dat punt vindt een stevig herstel plaats; de marktkapitalisatie van alle crypto daalde even onder $1,5 biljoen, maar komt nu weer boven $1,6 biljoen uit.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) zette gisteren in eerste instantie zijn neerwaartse trend voort. Afgelopen nacht zagen we de prijs na een kleine crash zelfs helemaal naar $33.150 kelderen. Vanaf daar maakte de bitcoin koers echter weer een sterke bounce omhoog en vanochtend komt bitcoin weer bij $36.000 uit na een stijging van 8,5%.

Een volgende belangrijke test zou rond de $37.500 liggen. Mocht bitcoin hierdoor heen breken, dan ligt wellicht de weg weer open naar $40.000. Is de weerstand toch te groot? Dan zien we wellicht opnieuw een test van deze $33.000. Mocht deze support niet standhouden, dan kan de koers wellicht verder dalen richting $30.000 of zelfs eronder.

Altcoins

Ethereum (ETH) toont weer een vergelijkbaar beeld. De ether koers crashte afgelopen nacht naar $2.175, steeg daarna met zo’n 12,5% omhoog en tikte zojuist weer $2.450 aan. Op het moment van schrijven loopt ether, net als bitcoin, tegen veel weerstand aan.

Privacy Coins waren gisteren een van de weinige crypto die in de plus stonden, maar ondergaan vandaag een correctie en staan nu juist het diepst in het rood. Dash (DASH) verliest 5% van zijn waarde, monero (XMR) 6%, en zcash (ZEC) 8%.

Cardano (ADA) koppelt zich vandaag los van de grootste crypto koersen. De ADA koers zag afgelopen nacht nauwelijks een dip en steeg daarna veel sneller dan de rest van de markt omhoog. De ADA koers steeg afgelopen nacht met maar liefst 23% van $1,34 naar $1,65, maar loopt momenteel net als andere koersen tegen weerstand aan. Dat gaat wel gepaard met een snel toenemend handelsvolume die de kans op een verdere uitbraak vergroot.

Er zijn vandaag drie altcoins die nog beter dan cardano presteren. Dat zijn Nexo (NEXO), die afgelopen nacht met 29% steeg, near (NEAR) die met 30% steeg, en Enjin Coin (ENJ) die zelfs met 32% steeg van $1,25 naar $1,65.

Misschien ook interessant?

eBay past beleid aan en staat verkoop van NFT’s nu toe

In maart van dit jaar maakte de Amerikaanse online marktplaats eBay al bekend dat zij onderzochten of een integratie met de wereld van cryptocurrencies mogelijk was. Zowel betalingen met bitcoin (BTC) als de verkoop van non-fungible tokens (NFT) werden serieus […]

Lees meer

Bank of England waarschuwt voor gevaarlijke trend in Bitcoin markt

De Bank of England heeft een rapport gepubliceerd over de financiële stabiliteit van het land. Daarin merken ze op dat de risicobereidheid van de burgers is verhoogd, waardoor crypto-activa volatieler zijn. Adoptie cryptomarkt De Bank of England […]

Lees meer

Turkse handelsplatformen cryptomunten onder scherper toezicht

Turkije heeft handelsplatformen voor digitale munten zoals bitcoins onder strengere regelgeving geplaatst om witwaspraktijken en financiering van terrorisme tegen te gaan. Daarmee voert de Turkse regering de druk op de markt voor cryptomunten verder op. […]

Lees meer