Woensdag - 5 Oktober 2022 /

Opnieuw een miljardenbedrijf dat investeert in Bitcoin

De Argentijnse, op de New York Stock Exchange genoteerde, softwareontwikkelaar Globant heeft een low-key bitcoin (BTC)-investering gedaan, volgens de laatste aanvraag bij een Amerikaanse financiële toezichthouder. Het heeft $500.000 van zijn balans op het token uitgegeven.

In een periodieke aanvraag bij de American Securities and Exchange Commission (SEC), schreef het bedrijf, dat digitale transformatie van bedrijven en andere IT-diensten levert en een marktkapitalisatie heeft van ongeveer $8,7 miljard, het volgende:

“Tijdens het eerste kwartaal van 2021 kocht het bedrijf in totaal $500.000 aan cryptoassets, die uitsluitend uit bitcoin bestonden.”

Het bedrijf gaf niet precies aan wanneer het de aankoop deed, noch gaf het aan hoeveel het had betaald. Het maakte melding van de aankoop van BTC in de rubriek immateriële activa van zijn indiening. Aangezien de aanvraag echter de eerste drie maanden van het kalenderjaar beslaat, is de aankoop waarschijnlijk gedaan toen het token relatieve stabiliteit of zelfs groei genoot.

Verder schreef Globant:

“Globant beschouwt zijn crypto-activa als immateriële activa met een onbepaalde levensduur […]. Bitcoin is een cryptocurrency die wordt beschouwd als een immaterieel actief van onbepaalde duur omdat bitcoin geen fysieke vorm heeft en er geen limiet is aan de gebruiksduur, bitcoin wordt niet afgeschreven maar wordt getest op bijzondere waardevermindering.”

In tegenstelling tot veel andere wereldspelers die hebben geprobeerd hun bitcoin-aankopen zeer openbaar te maken, lijkt Globant precies het tegenovergestelde te hebben gedaan, zonder melding te maken van de buy-in in zijn recente persberichten of mededelingen van eerder dit jaar.

Het bedrijf werd in 2003 opgericht door een groep van drie Argentijnse ondernemers en is sindsdien uitgebreid naar het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika, Europa en breidt zich de afgelopen maanden uit op het gebied van fusies en overnames.

Eerder in mei kocht het bedrijf het digitale marketingstrategieadviesbureau HABITANT op, terwijl het in maart de cloudprovider CloudShift ophaalde.

Gisteren kondigde het bedrijf aan dat “het van plan is 1 miljoen gewone aandelen aan te bieden en te verkopen” in een onderschreven openbare aanbieding.

Om 08:18 UTC handelt BTC tegen $38.679 en stijgt met 5% per dag, waardoor de wekelijkse verliezen worden teruggebracht tot 11%.

Misschien ook interessant?

WAAROM EEN AMERIKAANSE BITCOIN ETF ER IN Q3 VAN DIT JAAR WEL EENS ZIT AAN TE KOMEN

Al verschillende jaren wordt er al gesproken over een Amerikaanse Bitcoin ETF (Exchange Traded Fund). Maar het verlossende nieuws is tot op heden uitgebleven. In Canada en Brazilië zijn er sinds dit jaar al wel ETF’s te […]

Lees meer

Bitcoin gebruikt al meer dan 50 procent groene energie. Gaat Tesla de betalingen hervatten

Een van de invloedrijkste Chinese miners beweert dat Bitcoin mining al voor het grootste deel groen is Jiang Zhuoer, CEO van mining pool BTC.TOP, heeft in een tweet laten weten dat het gebruik van schone […]

Lees meer

Bitcoin Lightning Network is 51 miljoen euro waard

De capaciteit van het Bitcoin Lightning Network is boven de 1.500 bitcoin uitgekomen, dit vertegenwoordigt een waarde van 51,36 miljoen euro tegen de huidige koers. Bitcoin goedkoper en sneller Het Lightning Network is de belangrijkste schaaloplossing […]

Lees meer