Zaterdag - 18 Mei 2024 /

Opnieuw een miljardenbedrijf dat investeert in Bitcoin

De Argentijnse, op de New York Stock Exchange genoteerde, softwareontwikkelaar Globant heeft een low-key bitcoin (BTC)-investering gedaan, volgens de laatste aanvraag bij een Amerikaanse financiële toezichthouder. Het heeft $500.000 van zijn balans op het token uitgegeven.

In een periodieke aanvraag bij de American Securities and Exchange Commission (SEC), schreef het bedrijf, dat digitale transformatie van bedrijven en andere IT-diensten levert en een marktkapitalisatie heeft van ongeveer $8,7 miljard, het volgende:

“Tijdens het eerste kwartaal van 2021 kocht het bedrijf in totaal $500.000 aan cryptoassets, die uitsluitend uit bitcoin bestonden.”

Het bedrijf gaf niet precies aan wanneer het de aankoop deed, noch gaf het aan hoeveel het had betaald. Het maakte melding van de aankoop van BTC in de rubriek immateriële activa van zijn indiening. Aangezien de aanvraag echter de eerste drie maanden van het kalenderjaar beslaat, is de aankoop waarschijnlijk gedaan toen het token relatieve stabiliteit of zelfs groei genoot.

Verder schreef Globant:

“Globant beschouwt zijn crypto-activa als immateriële activa met een onbepaalde levensduur […]. Bitcoin is een cryptocurrency die wordt beschouwd als een immaterieel actief van onbepaalde duur omdat bitcoin geen fysieke vorm heeft en er geen limiet is aan de gebruiksduur, bitcoin wordt niet afgeschreven maar wordt getest op bijzondere waardevermindering.”

In tegenstelling tot veel andere wereldspelers die hebben geprobeerd hun bitcoin-aankopen zeer openbaar te maken, lijkt Globant precies het tegenovergestelde te hebben gedaan, zonder melding te maken van de buy-in in zijn recente persberichten of mededelingen van eerder dit jaar.

Het bedrijf werd in 2003 opgericht door een groep van drie Argentijnse ondernemers en is sindsdien uitgebreid naar het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika, Europa en breidt zich de afgelopen maanden uit op het gebied van fusies en overnames.

Eerder in mei kocht het bedrijf het digitale marketingstrategieadviesbureau HABITANT op, terwijl het in maart de cloudprovider CloudShift ophaalde.

Gisteren kondigde het bedrijf aan dat “het van plan is 1 miljoen gewone aandelen aan te bieden en te verkopen” in een onderschreven openbare aanbieding.

Om 08:18 UTC handelt BTC tegen $38.679 en stijgt met 5% per dag, waardoor de wekelijkse verliezen worden teruggebracht tot 11%.

Misschien ook interessant?

Bossche jongeren leren over de risico’s van cryptomunten

Cryptomunten zoals bitcoins worden steeds populairder, ook onder Bossche jongeren. “Een cryptomunt brengt veel vernieuwing en soms ook rijkdom, maar heeft ook een donkere kant”, aldus Murat Dogan van jongerenorganisatie PowerUp073. Cryptomunten zijn maar een […]

Lees meer

Bitcoin verbieden in Nederland, waarom Pieter Hasekamp van CPB er volledig naast zit

Nogmaals, Hasekamp benoemt crypto als het slecht geld. Als we meegaan in zijn redenatie, zou iedereen dus bitcoin moeten uitgeven, omdat dat het slechte geld is, en de euro op de rekening houden. Argumentatie houdt […]

Lees meer

eBay past beleid aan en staat verkoop van NFT’s nu toe

In maart van dit jaar maakte de Amerikaanse online marktplaats eBay al bekend dat zij onderzochten of een integratie met de wereld van cryptocurrencies mogelijk was. Zowel betalingen met bitcoin (BTC) als de verkoop van non-fungible tokens (NFT) werden serieus […]

Lees meer