Woensdag - 5 Oktober 2022 /

Bitcoin Lightning Network is 51 miljoen euro waard

De capaciteit van het Bitcoin Lightning Network is boven de 1.500 bitcoin uitgekomen, dit vertegenwoordigt een waarde van 51,36 miljoen euro tegen de huidige koers.

Bitcoin goedkoper en sneller

Het Lightning Network is de belangrijkste schaaloplossing van bitcoin, ontworpen om het goedkoper en sneller te maken om kleine hoeveelheden bitcoin te verzenden. Normaal gesproken duren betalingen op het netwerk slechts een paar seconden en beginnen de kosten vanaf slechts 1 satoshi, of ongeveer 0,00032 euro, volgens Lightning Explorer 1ML.

Dat is bij bitcoin wel anders, een transactie duurt gemiddeld minimaal 10 minuten en de kosten liggen een stuk hoger. Daarnaast is er een limiet aan het aantal transacties dat in een blok past. Dat is exact de reden waarom critici zeggen dat bitcoin nooit een wereldwijd betaalnetwerk kan worden, maar vooral kan fungeren als store-of-value. Het Lightning Network kun je zien als een soort tweede laag over de blockchain van bitcoin, maar dan voor snelle en kleine betalingen.

Indrukwekkende groei

Het netwerk groeit snel sinds januari, toen waren er nog maar 1.040 bitcoins aanwezig op Lightning. Dit betekent dat het in minder dan zes maanden met bijna 50% is gestegen nadat het drie jaar nodig had om boven de 1.000 bitcoin uit te komen.

Het aantal nodes op het netwerk is volgens 1ML gestegen tot 21.567, hoewel slechts 12.040 kanalen online en actief zijn. Over het hele netwerk zijn er nu meer dan 50.000 kanalen die de nodes met elkaar verbinden. Gemiddeld blijft een kanaal 10 maanden open.

Bekendheid door El Salvador

Het Lightning Network heeft de afgelopen weken ook meer bekendheid gekregen doordat de overheid van El Salvador van bitcoin een wettig betaalmiddel heeft gemaakt. Dit werd aangekondigd door Jack Mallers op een conferentie in Miami. Mallers is de grote man bij Strike, een wallet voor het Lightning Network.

Het Lightning Network was al populair in het land, dat kun je bijvoorbeeld zien aan de downloadcijfers van Strike in de Google Play Store.

Daarnaast huisvest El Salvador ook Bitcoin Beach. Dit is een community die volledig op bitcoin draait, en gebruik maakt van het Lightning Network.

Misschien ook interessant?

Bitcoin (BTC) whales verdedigen hun positie in deze prijszone, dogecoin (DOGE) loopt weer vrij

De bitcoin (BTC) koers wankelt! Na de bounce gisteren, wisten de bulls de $57.500 niet te doorbreken en zakte de koers opnieuw terug. Sinds gisteravond handelt BTC in de buurt van de $54.000, een belangrijke support zone. Onder andere whales zijn erg actief in deze […]

Lees meer

Dit Caribisch eiland wil overal Bitcoin betalingen gaan accepteren

Bequia (uitgesproken als ‘Bekway’) is een eiland van net iets meer dan 18 vierkante kilometer ergens in het Caribisch gebied. Ondanks dat dit een verwaarloosbaar stukje land lijkt, zijn ze voorloper. Ze willen namelijk volledig […]

Lees meer

Naar recordhoogte gestegen koers bitcoin fors gezakt

De koers van cryptomunt bitcoin is in één dag tijd in totaal met ruim 10 procent gedaald. Dat is een trendbreuk, aangezien de waarde van de munt de afgelopen weken steeds bleef stijgen. De afgelopen […]

Lees meer