Zaterdag - 28 Januari 2023 /

Crypto wint nog steeds aan acceptatie ondanks de prijsdaling

Ondanks dat Bitcoin en cryptocurrencies de laatste tijd in een vrije val verkeren, stapelen meer grote instellingen zich nog steeds op om cryptofondsen aan hun klanten aan te bieden.

De grote Amerikaanse bank Wells Fargo heeft onlangs aangekondigd professioneel beheerde fondsen te willen introduceren voor haar institutionele klanten.

In het rapport verklaarde de financiële gigant dat “gekwalificeerde investeerders” ondanks het risico zouden winnen in de digitale valuta industrie.

Dit komt nadat de prijs van Bitcoin woensdag scherp daalde na het besluit van China om nieuwe beperkingen op te leggen aan cryptocurrencies.

Dit leidde tot de scherpe val van Bitcoin, wat leidde tot de val van andere grote cryptocurrencies zoals Ethereum (ETH / USD) en Dogecoin (DOGE / USD).

Cryptofonds is alleen beschikbaar voor institutionele klanten

President van Wells Fargo Investment Institute Darrel Cronk heeft woensdag de cryptoplannen van zijn team onthuld.

Hij voegde eraan toe dat het bedrijf een actief beheerde crypto investeringsstrategie voor institutionele klanten heeft opgezet.

Cronk benadrukte dat het bedrijf de afgelopen maanden heeft gewerkt aan een “professioneel beheerde oplossing”. Hij zei dat de nieuw ontwikkelde strategie volgende maand klaar zal zijn voor toepassing.

Wells Fargo was terughoudend om crypto gebaseerde fondsen aan te bieden. Maar Cronk legde uit dat de bank haar standpunt veranderde nadat ze een verbetering in de regelgeving in de sector had gezien.

Crypto acceptatie groeit in de mainstream

Wells Fargo merkte in een rapport op dat cryptocurrencies stabiliteit en levensvatbaarheid als activa hebben gewonnen. Er zijn echter nog steeds opmerkelijke risico’s op de markt, en daarom wordt alleen rekening gehouden met gekwalificeerde beleggers voor de blootstelling.

Wells Fargo is nu toegetreden tot de groeiende lijst van Amerikaanse banken die hebben besloten cryptocurrency fondsen aan hun klanten aan te bieden. Investeringsbank Morgan Stanley is in maart begonnen met het aanbieden van toegang tot Bitcoin fondsen voor klanten met een hoge risicotolerantie, waarmee het de eerste in de VS gevestigde financiële instelling is die een dergelijke service aanbiedt.

JPMorgan Chase wil voor het eerst ook een actief beheerde fondsenportfolio uitrollen voor haar klanten.

Misschien ook interessant?

Bitcoin (BTC) wallet van meer dan 9 jaar oud verplaatst voor het eerst BTC

Een Bitcoin (BTC) wallet uit het zogenaamde “Satoshi-tijdperk” is voor het eerst in meer dan 9 jaar weer actief geworden! Meer dan $20 miljoen aan de stokoude bitcoins werden naar een nieuwe wallet gestuurd. Bitcoin bestaat inmiddels […]

Lees meer

Econoom Peter Schiff is kritisch over de bitcoin, maar ziet ook grote problemen voor de dollar

Econoom en beurshandelaar Peter Schiff noemt de bitcoin waardeloos en verklaart zijn eigen zoon voor gek omdat die er geld in steekt. Hij zei dit afgelopen week tijdens een interview voor RealVision. De hoofdeconoom van vermogensbeheerder Euro Pacific […]

Lees meer

Bitcoin en ethereum blijven consolideren, maar dogecoin koers stijgt weer hard door dit nieuws

In de cryptocurrency markt is er vandaag relatief weinig veranderd. De koersen blijven over het algemeen in hetzelfde bereik heen en weer schommelen. We zien vooralsnog geen grootse uitbraken; niet naar boven, noch naar beneden. De totale […]

Lees meer