Donderdag - 1 Juni 2023 /

Crypto wint nog steeds aan acceptatie ondanks de prijsdaling

Ondanks dat Bitcoin en cryptocurrencies de laatste tijd in een vrije val verkeren, stapelen meer grote instellingen zich nog steeds op om cryptofondsen aan hun klanten aan te bieden.

De grote Amerikaanse bank Wells Fargo heeft onlangs aangekondigd professioneel beheerde fondsen te willen introduceren voor haar institutionele klanten.

In het rapport verklaarde de financiële gigant dat “gekwalificeerde investeerders” ondanks het risico zouden winnen in de digitale valuta industrie.

Dit komt nadat de prijs van Bitcoin woensdag scherp daalde na het besluit van China om nieuwe beperkingen op te leggen aan cryptocurrencies.

Dit leidde tot de scherpe val van Bitcoin, wat leidde tot de val van andere grote cryptocurrencies zoals Ethereum (ETH / USD) en Dogecoin (DOGE / USD).

Cryptofonds is alleen beschikbaar voor institutionele klanten

President van Wells Fargo Investment Institute Darrel Cronk heeft woensdag de cryptoplannen van zijn team onthuld.

Hij voegde eraan toe dat het bedrijf een actief beheerde crypto investeringsstrategie voor institutionele klanten heeft opgezet.

Cronk benadrukte dat het bedrijf de afgelopen maanden heeft gewerkt aan een “professioneel beheerde oplossing”. Hij zei dat de nieuw ontwikkelde strategie volgende maand klaar zal zijn voor toepassing.

Wells Fargo was terughoudend om crypto gebaseerde fondsen aan te bieden. Maar Cronk legde uit dat de bank haar standpunt veranderde nadat ze een verbetering in de regelgeving in de sector had gezien.

Crypto acceptatie groeit in de mainstream

Wells Fargo merkte in een rapport op dat cryptocurrencies stabiliteit en levensvatbaarheid als activa hebben gewonnen. Er zijn echter nog steeds opmerkelijke risico’s op de markt, en daarom wordt alleen rekening gehouden met gekwalificeerde beleggers voor de blootstelling.

Wells Fargo is nu toegetreden tot de groeiende lijst van Amerikaanse banken die hebben besloten cryptocurrency fondsen aan hun klanten aan te bieden. Investeringsbank Morgan Stanley is in maart begonnen met het aanbieden van toegang tot Bitcoin fondsen voor klanten met een hoge risicotolerantie, waarmee het de eerste in de VS gevestigde financiële instelling is die een dergelijke service aanbiedt.

JPMorgan Chase wil voor het eerst ook een actief beheerde fondsenportfolio uitrollen voor haar klanten.

Misschien ook interessant?

Duitsland zet sluizen open voor Bitcoin beleggingen

Maar liefst €350 miljard kan deze donderdag de cryptomarkt gaan betreden nadat een eerder dit jaar aangenomen wet in Duitsland van kracht wordt. De nieuwe Fondsstandortgesetz staat 4.000 bestaande speciale fondsen (spezialfonds) – en ook […]

Lees meer

Bitcoin veroorzaakt bloedbad, maar stijgt alweer

Wat een weekend! We hoopten op records en die hebben we gekregen. Echter niet de records die we hoopten. In plaats van een stevige sprong naar ongekende hoogte maakte bitcoin dit weekend even een onverwachte […]

Lees meer

Analist waarschuwt voor Bitcoin prijsdaling tot onder de $30K

Bitcoin handelt vandaag opnieuw zorgwekkend dicht in de buurt van de $30.000 grens. Volgens een analist is er nu een wonder nodig om een nieuwe prijsdip te voorkomen. BTC 1-uur grafiek – Bron: Tradingview BTC […]

Lees meer