Maandag - 26 Februari 2024 /

Crypto wint nog steeds aan acceptatie ondanks de prijsdaling

Ondanks dat Bitcoin en cryptocurrencies de laatste tijd in een vrije val verkeren, stapelen meer grote instellingen zich nog steeds op om cryptofondsen aan hun klanten aan te bieden.

De grote Amerikaanse bank Wells Fargo heeft onlangs aangekondigd professioneel beheerde fondsen te willen introduceren voor haar institutionele klanten.

In het rapport verklaarde de financiële gigant dat “gekwalificeerde investeerders” ondanks het risico zouden winnen in de digitale valuta industrie.

Dit komt nadat de prijs van Bitcoin woensdag scherp daalde na het besluit van China om nieuwe beperkingen op te leggen aan cryptocurrencies.

Dit leidde tot de scherpe val van Bitcoin, wat leidde tot de val van andere grote cryptocurrencies zoals Ethereum (ETH / USD) en Dogecoin (DOGE / USD).

Cryptofonds is alleen beschikbaar voor institutionele klanten

President van Wells Fargo Investment Institute Darrel Cronk heeft woensdag de cryptoplannen van zijn team onthuld.

Hij voegde eraan toe dat het bedrijf een actief beheerde crypto investeringsstrategie voor institutionele klanten heeft opgezet.

Cronk benadrukte dat het bedrijf de afgelopen maanden heeft gewerkt aan een “professioneel beheerde oplossing”. Hij zei dat de nieuw ontwikkelde strategie volgende maand klaar zal zijn voor toepassing.

Wells Fargo was terughoudend om crypto gebaseerde fondsen aan te bieden. Maar Cronk legde uit dat de bank haar standpunt veranderde nadat ze een verbetering in de regelgeving in de sector had gezien.

Crypto acceptatie groeit in de mainstream

Wells Fargo merkte in een rapport op dat cryptocurrencies stabiliteit en levensvatbaarheid als activa hebben gewonnen. Er zijn echter nog steeds opmerkelijke risico’s op de markt, en daarom wordt alleen rekening gehouden met gekwalificeerde beleggers voor de blootstelling.

Wells Fargo is nu toegetreden tot de groeiende lijst van Amerikaanse banken die hebben besloten cryptocurrency fondsen aan hun klanten aan te bieden. Investeringsbank Morgan Stanley is in maart begonnen met het aanbieden van toegang tot Bitcoin fondsen voor klanten met een hoge risicotolerantie, waarmee het de eerste in de VS gevestigde financiële instelling is die een dergelijke service aanbiedt.

JPMorgan Chase wil voor het eerst ook een actief beheerde fondsenportfolio uitrollen voor haar klanten.

Misschien ook interessant?

WAAROM HET NIET OPSCHIET MET DE BITCOIN

Al een week schommelt de bitcoin tussen de 56,5 en de 60.000 dollar. En eigenlijk wil de digitale munt sinds 21 februari al niet meer omhoog. Wat is er aan de hand? Dat en meer […]

Lees meer

Turkse handelsplatformen cryptomunten onder scherper toezicht

Turkije heeft handelsplatformen voor digitale munten zoals bitcoins onder strengere regelgeving geplaatst om witwaspraktijken en financiering van terrorisme tegen te gaan. Daarmee voert de Turkse regering de druk op de markt voor cryptomunten verder op. […]

Lees meer

Handelsplatform Coinbase naar de beurs: ‘Loopt dit goed af, dan is dat voor de hele cryptomarkt positief’

De bitcoinwereld kijkt deze week vol spanning naar de traditionele financiële markt. Handelsplatform Coinbase maakte woensdag zijn beursgang en kwam terecht op een waarde van 86 miljard dollar. Hoe belangrijk is deze gebeurtenis en wat […]

Lees meer