Donderdag - 1 Juni 2023 /

Bitcoin (BTC) whales verdedigen hun positie in deze prijszone, dogecoin (DOGE) loopt weer vrij

De bitcoin (BTC) koers wankelt! Na de bounce gisteren, wisten de bulls de $57.500 niet te doorbreken en zakte de koers opnieuw terug. Sinds gisteravond handelt BTC in de buurt van de $54.000, een belangrijke support zone. Onder andere whales zijn erg actief in deze prijsregio.

Bitcoin (BTC) whales verdedigen $54.000

De BTC koers is vooralsnog niet hersteld van de enorme klap afgelopen weekend. De $54.000 bleek gedurende de afgelopen dagen een belangrijke prijszone te zijn. Hier hield bitcoin tot nu toe nog stand waarmee deze prijsregio een belangrijke support is om in de gaten te houden.

Uit data van Whalemap blijkt dat de regio tussen $56.274 tot $55.172 een prijsregio is waar whales erg actief zijn. Whalemap analyseert zogenoemde whale clusters. Vaak zie je dat whales, investeerders met enorme hoeveelheden crypto in bezit, op dezelfde prijsniveaus bitcoin kopen om hun posities te verdedigen.

Op de grafiek van Whalemap is te zien dat de low van deze range bij $51.172 kan liggen, de laagste whale cluster van deze prijsregio. Kortom, het gevecht tussen de bears en bulls is nog steeds volop gaande met de koers op dit moment nog in deze bovengenoemde regio.

Top 10 kleurt rood, behalve…

Dogecoin (DOGE)! De meme coin weet weer te verrassen en is gewoon weer in de top 5 terug te vinden. Waar de rest van de cryptocurrencies in de top 10 relatief hard wegzakken, steeg dogecoin over de afgelopen 24 uur met 12,7% in waarde. Over deze stijging later meer op Crypto Insiders.

Al met al bungelt de markt rond de totale marktkapitalisatie van $2 biljoen. Cardano (ADA) zakt met 9% in waarde, ripple (XRP) met 14,7% en ethereum (ETH) daalt 5,5%. Bitcoin weet weer iets van zijn dominantie terug te vinden en wint een kleine 0,8% terrein. Bitcoins waarde maakt op dit moment 51,9% van het totaal uit.

Misschien ook interessant?

Bitcoin gebruikt al meer dan 50 procent groene energie. Gaat Tesla de betalingen hervatten

Een van de invloedrijkste Chinese miners beweert dat Bitcoin mining al voor het grootste deel groen is Jiang Zhuoer, CEO van mining pool BTC.TOP, heeft in een tweet laten weten dat het gebruik van schone […]

Lees meer

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) koersen consolideren, Ripple (XRP) stijgt hard; komt dat door dit nieuws

Alhoewel de koersen van veel cryptocurrencies momenteel vrij volatiel zijn, blijft de markt over het algemeen in hetzelfde bereik hangen. Het lukt de koersen niet om naar boven noch omlaag uit te breken. De totale marktkapitalisatie van […]

Lees meer

China verbant definitief bitcoin (BTC) mining in de Yunnan provincie

Gisteren kwam er via een Chinese bitcoin (BTC) miner in China naar buiten dat de Chinese overheid het minen van crypto in de Yunnan provincie per direct verboden zou hebben. Dit bericht werd afgedaan als desinformatie door […]

Lees meer