Zaterdag - 28 Januari 2023 /

Bitcoin (BTC) whales verdedigen hun positie in deze prijszone, dogecoin (DOGE) loopt weer vrij

De bitcoin (BTC) koers wankelt! Na de bounce gisteren, wisten de bulls de $57.500 niet te doorbreken en zakte de koers opnieuw terug. Sinds gisteravond handelt BTC in de buurt van de $54.000, een belangrijke support zone. Onder andere whales zijn erg actief in deze prijsregio.

Bitcoin (BTC) whales verdedigen $54.000

De BTC koers is vooralsnog niet hersteld van de enorme klap afgelopen weekend. De $54.000 bleek gedurende de afgelopen dagen een belangrijke prijszone te zijn. Hier hield bitcoin tot nu toe nog stand waarmee deze prijsregio een belangrijke support is om in de gaten te houden.

Uit data van Whalemap blijkt dat de regio tussen $56.274 tot $55.172 een prijsregio is waar whales erg actief zijn. Whalemap analyseert zogenoemde whale clusters. Vaak zie je dat whales, investeerders met enorme hoeveelheden crypto in bezit, op dezelfde prijsniveaus bitcoin kopen om hun posities te verdedigen.

Op de grafiek van Whalemap is te zien dat de low van deze range bij $51.172 kan liggen, de laagste whale cluster van deze prijsregio. Kortom, het gevecht tussen de bears en bulls is nog steeds volop gaande met de koers op dit moment nog in deze bovengenoemde regio.

Top 10 kleurt rood, behalve…

Dogecoin (DOGE)! De meme coin weet weer te verrassen en is gewoon weer in de top 5 terug te vinden. Waar de rest van de cryptocurrencies in de top 10 relatief hard wegzakken, steeg dogecoin over de afgelopen 24 uur met 12,7% in waarde. Over deze stijging later meer op Crypto Insiders.

Al met al bungelt de markt rond de totale marktkapitalisatie van $2 biljoen. Cardano (ADA) zakt met 9% in waarde, ripple (XRP) met 14,7% en ethereum (ETH) daalt 5,5%. Bitcoin weet weer iets van zijn dominantie terug te vinden en wint een kleine 0,8% terrein. Bitcoins waarde maakt op dit moment 51,9% van het totaal uit.

Misschien ook interessant?

Koers bitcoin keldert tot onder de 40.000 dollar

De koers van de bitcoin is in een vrije val geraakt. Woensdag dook de waarde van de grootste digitale munt onder de 40.000 dollar (bijna 33.000 euro), terwijl de munt vorige maand nog een recordkoers […]

Lees meer

Prijs bitcoin maakt nieuwe snoekduik na waarschuwing China

De waarde van de bitcoin is opnieuw hard gedaald. Dat gebeurde nadat de Chinese overheid bekendmaakte hard op te treden tegen de handel in en het ‘minen’ van de cryptomunt. Minen is het valideren en […]

Lees meer

Bitcoin en Ethereum koersen vinden wellicht bodem en herstellen iets, Cardano en Enjin stijgen snel

Gisteren zag de cryptocurrency markt er nog behoorlijk bearish uit, maar wellicht zien we nu eindelijk een trendommekeer. De meeste koersen zaten gisteren in een daling en afgelopen nacht vond zelfs een kleine flash crash plaats. Vanaf dat punt vindt een […]

Lees meer