Woensdag - 24 April 2024 /

De Bitcoin koers blijft stabiel op $ 57k terwijl Ethereum een ​​nieuw record neerzet boven $ 4k en Dogecoin crasht met 40%

Bitcoin zit momenteel vast op $ 57k, terwijl Ethereum zijn rally onverstoord voortgezet. De op een na grootste digitale valuta ter wereld boekte een stijging van meer dan 15% en ging eerder vandaag naar $ 4,2k.

Het meest gehypte evenement van Elon Musk die Dogecoin op Saturday Night Live noemde, verliep echter niet volgens plan voor het Doge-leger en de munt crashte zwaar waarna het een zwak herstel boekte. Litecoin (LTC) steeg ook met meer dan 12% om voor het eerst in zijn 7-jarige geschiedenis een nieuw record van meer dan $ 400 te noteren. Daarover later meer.

Ander nieuws: het Spaanse nationale voetbalteam staat op het punt om zijn fan-token te lanceren op een nieuw platform genaamd Bitci Technology, gevestigd in Turkije. Deze ontwikkeling volgt nadat een aantal professionele clubs in Europa, waaronder Barcelona en Ajax, die hun eigen fan-tokens hebben aangekondigd om beter met fans te kunnen communiceren.

Ali Baba’s AliPay-betalingsplatform is helemaal klaar om China’s digitale Yuan Central Bank Digital Currency (CBDC) te testen. In deze bètafase van testen stelt het AliPay-platform een ​​beperkt aantal gebruikers in staat om de nieuwe Digital Yuan-functie te testen. Het valt nog te bezien hoe een van de eerste voorbeelden van dergelijke CBDC’s zal presteren. Daarover later meer.

Bitcoin stabiel op $ 57k

De Bitcoin koers is opnieuw stevig onder de $ 60k gebleven. Bitcoin heeft de afgelopen twee maanden slecht gepresteerd ten opzichte van de andere topcryptocurrencies. Momenteel, terwijl sommige van de andere top-altcoins enorme rally’s posten, is Bitcoin vastgelopen onder de $ 60k en dit heeft het sentiment onder de bulls geen goed gedaan.

De afgelopen 24 uur begonnen met een BTC koers rond de $ 57,3k die nergens heen wilde. Het ging in het begin van de dag over het algemeen omhoog en boekte een hoogste punt van $ 59,7k voordat het weer terugviel naar ongeveer $ 57k op het moment van schrijven. Dit is de zoveelste prijsbeweging in de $ 59k en hoger range die teniet wordt gedaan. Het toont de enorme weerstand rond dit cijfer.

De situatie blijft hetzelfde; de bulls moeten de koers overtuigend boven de $ 60k stuwen om enige kans te hebben om de rally voort te zetten. Aan de andere kant zullen de beren de index onder de $ 54k en verder eronder willen brengen.


Bron: Tradingview

Ethereum koers stijgt boven $ 4.000 terwijl Altcoins gemengde prestaties boeken

Ethereum heeft opnieuw de altcoin-bull naar voren geleid. Het bereikte eerder op de dag een belangrijke mijlpaal van door de $ 4.000 grens voor het eerst te overschrijden en ging op een gegeven moment zelfs naar $ 4,2k voordat de koers iets terugliep op het moment van schrijven. Ethereum was de opvallende performer van april 2021 en zette zijn sterke prestaties voort met heel weinig terugval. Dit is in tegenstelling tot Bitcoin, die gedurende deze tijd tussen $ 50k en $ 60k is blijven steken zonder voortzetting van de bull-rally.

Andere altcoins boekten gemengde winsten. Dogecoin was echter een van de grootste verliezers van vandaag, ondanks een legendarisch optreden en vermelding op Saturday Night Live door Elon Musk zelf. Het woord Dogecoin werd tijdens de show meer dan 10 keer gebruikt en desondanks daalde de koers van ongeveer $ 0,65 tot slechts $ 0,43, voordat hij enigszins herstelde tot ongeveer $ 0,5. De Dogemania kon geen grote winsten opleveren en de koers daalde, iets wat veel conservatieve analisten hadden voorspeld.

Andere munten zoals Litecoin (LTC, 6,5%), Stellar (XLM, 22%) en nieuwkomer Shiba INU (SHIB, 176%) boekten ook grote winsten. Litecoin overtrof voor de eerste keer in zijn geschiedenis $ 400 om een ​​nieuw record te plaatsen, terwijl SHIBA INU een krankzinnige groei boekte die waarschijnlijk zal resulteren in een koersdaling in de nabije toekomst.


Bron: Tradingview

Misschien ook interessant?

Bitcoin en Ethereum kelderen terwijl $4 miljard aan opties verlopen

De grootste twee cryptocurrencies hebben het vandaag moeilijk, nu een recordaantal ETH-optiecontracten afloopt. Recordaantal ETH-opties loopt af Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en de bredere markt hebben de afgelopen 24 uur een grote klap gekregen. De twee grootste cryptocurrencies […]

Lees meer

Analist waarschuwt voor Bitcoin prijsdaling tot onder de $30K

Bitcoin handelt vandaag opnieuw zorgwekkend dicht in de buurt van de $30.000 grens. Volgens een analist is er nu een wonder nodig om een nieuwe prijsdip te voorkomen. BTC 1-uur grafiek – Bron: Tradingview BTC […]

Lees meer

Bitcoin begint opnieuw beter te presteren, Ethereum en Altcoins dalen

Bitcoin-prijs slaagde erin boven de ondersteuningszone van $32.000 te blijven. Ethereum consolideert boven $2.000, XRP zou $0,620 opnieuw kunnen bezoeken. STX en XDC zijn meer dan 6% gestegen. Bitcoin-prijs breidde zijn daling uit tot onder […]

Lees meer