Donderdag - 1 Juni 2023 /

Eerste Nederlandse bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) geldautomaten bedrijf krijgt goedkeuring DNB

Via de geldautomaten van Byecoin is het nu weer mogelijk in Nederland om contant geld om te zetten in bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Dat kondigt het bedrijf op 24 juni aan op zijn website.

Byecoin heeft namelijk toestemming ontvangen van de Nederlandsche Bank (DNB). De financiële toezichthouder heeft deze week Byecoin een vergunning afgegeven en dat betekent dat Byecoin, onder de naam Byelex Data Solutions, nu geregistreerd staat bij DNB als het 21ste crypto bedrijf van Nederland.

DNB greep vorig jaar in omdat er naar verluidt te weinig toezicht was op deze geldautomaten. De toezichthouder wilde weten of Byecoin aan alle eisen voldeed omtrent anti-witwasmaatregelen en terrorisme financiering. De DNB voerde vorig jaar strenge eisen en een registratieplicht in voor alle Nederlandse crypto-bedrijven.

Bij de automaten van Byecoin kan men contant geld omzetten in bitcoin en/of ether. Andersom is niet mogelijk. Het gestorte bedrag wordt vervolgens overgemaakt naar de digitale wallet van Byecoin, mensen moet zich dus eerst registreren bij Byecoin om zo’n wallet aan te maken.

Minimaal €50 moet worden gestort en maximaal €2.500 per maand kan worden gestort. 9% van elke storting gaat naar Byecoin. Het bedrijf heeft inmiddels al 25 geldautomaten staan in Nederland en België en wil binnen een jaar in alle grote steden in Nederland er een plaatsen. Het bedrijf voert momenteel al gesprekken met winkelketens als Primera hieromtrent.

Deze geldautomaten zullen natuurlijk niet alle crypto investeerders evenveel aanspreken, maar zijn wellicht ideaal voor beginnende investeerders die met een klein bedrag een voorproefje willen maken of simpelweg van hun contant geld af willen. De automaten op zichzelf kunnen ook aan de adoptie van crypto bijdragen doordat steeds meer mensen zullen zien staan.

Misschien ook interessant?

Bitcoin dominantie onder de 50% voor het eerst sinds 3 jaar

Een verzwakkende aanwezigheid van Bitcoin zou altcoins de moonshot kunnen geven waar ze al drie jaar op wachten. Bitcoin (BTC) daalde op 22 april opnieuw naar recente dieptepunten in de buurt van $ 52.000 en […]

Lees meer

Naar recordhoogte gestegen koers bitcoin fors gezakt

De koers van cryptomunt bitcoin is in één dag tijd in totaal met ruim 10 procent gedaald. Dat is een trendbreuk, aangezien de waarde van de munt de afgelopen weken steeds bleef stijgen. De afgelopen […]

Lees meer

Cryptobedrijven hoeven identiteit van klanten niet te bewijzen

Cryptobedrijven hoeven klanten toch niet te dwingen om bij iedere transactie hun identiteit aan te tonen. Dat bevestigt De Nederlandsche Bank (DNB) tegenover het ANP. De bedrijven moeten wel de transacties blijven screenen en de risico’s […]

Lees meer