Woensdag - 29 November 2023 /

Eerste Nederlandse bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) geldautomaten bedrijf krijgt goedkeuring DNB

Via de geldautomaten van Byecoin is het nu weer mogelijk in Nederland om contant geld om te zetten in bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Dat kondigt het bedrijf op 24 juni aan op zijn website.

Byecoin heeft namelijk toestemming ontvangen van de Nederlandsche Bank (DNB). De financiële toezichthouder heeft deze week Byecoin een vergunning afgegeven en dat betekent dat Byecoin, onder de naam Byelex Data Solutions, nu geregistreerd staat bij DNB als het 21ste crypto bedrijf van Nederland.

DNB greep vorig jaar in omdat er naar verluidt te weinig toezicht was op deze geldautomaten. De toezichthouder wilde weten of Byecoin aan alle eisen voldeed omtrent anti-witwasmaatregelen en terrorisme financiering. De DNB voerde vorig jaar strenge eisen en een registratieplicht in voor alle Nederlandse crypto-bedrijven.

Bij de automaten van Byecoin kan men contant geld omzetten in bitcoin en/of ether. Andersom is niet mogelijk. Het gestorte bedrag wordt vervolgens overgemaakt naar de digitale wallet van Byecoin, mensen moet zich dus eerst registreren bij Byecoin om zo’n wallet aan te maken.

Minimaal €50 moet worden gestort en maximaal €2.500 per maand kan worden gestort. 9% van elke storting gaat naar Byecoin. Het bedrijf heeft inmiddels al 25 geldautomaten staan in Nederland en België en wil binnen een jaar in alle grote steden in Nederland er een plaatsen. Het bedrijf voert momenteel al gesprekken met winkelketens als Primera hieromtrent.

Deze geldautomaten zullen natuurlijk niet alle crypto investeerders evenveel aanspreken, maar zijn wellicht ideaal voor beginnende investeerders die met een klein bedrag een voorproefje willen maken of simpelweg van hun contant geld af willen. De automaten op zichzelf kunnen ook aan de adoptie van crypto bijdragen doordat steeds meer mensen zullen zien staan.

Misschien ook interessant?

Goed nieuws voor crypto houders die op zoek zijn naar belastingvoordelen

Degenen die op zoek zijn naar een belastingvoordeel op Bitcoin hebben misschien een uitweg gevonden, aangezien een bedrijf paspoorten verkoopt aan Amerikanen die op zoek zijn naar een dergelijke service. De in het buitenland gevestigde Russische Katie […]

Lees meer

PayPal staat klanten toe Bitcoin en andere cryptocurrencies op te nemen

PayPal gaat binnenkort toestaan dat haar klanten cryptocurrencies kunnen opnemen. Betalingsgigant PayPal is van plan om ondersteuning toe te voegen voor het opnemen van cryptocurrency’s naar wallets van derden. Jose Fernandez da Ponte, VP en […]

Lees meer

WAAROM EEN AMERIKAANSE BITCOIN ETF ER IN Q3 VAN DIT JAAR WEL EENS ZIT AAN TE KOMEN

Al verschillende jaren wordt er al gesproken over een Amerikaanse Bitcoin ETF (Exchange Traded Fund). Maar het verlossende nieuws is tot op heden uitgebleven. In Canada en Brazilië zijn er sinds dit jaar al wel ETF’s te […]

Lees meer