Zaterdag - 28 Januari 2023 /

Eerste Nederlandse bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) geldautomaten bedrijf krijgt goedkeuring DNB

Via de geldautomaten van Byecoin is het nu weer mogelijk in Nederland om contant geld om te zetten in bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Dat kondigt het bedrijf op 24 juni aan op zijn website.

Byecoin heeft namelijk toestemming ontvangen van de Nederlandsche Bank (DNB). De financiële toezichthouder heeft deze week Byecoin een vergunning afgegeven en dat betekent dat Byecoin, onder de naam Byelex Data Solutions, nu geregistreerd staat bij DNB als het 21ste crypto bedrijf van Nederland.

DNB greep vorig jaar in omdat er naar verluidt te weinig toezicht was op deze geldautomaten. De toezichthouder wilde weten of Byecoin aan alle eisen voldeed omtrent anti-witwasmaatregelen en terrorisme financiering. De DNB voerde vorig jaar strenge eisen en een registratieplicht in voor alle Nederlandse crypto-bedrijven.

Bij de automaten van Byecoin kan men contant geld omzetten in bitcoin en/of ether. Andersom is niet mogelijk. Het gestorte bedrag wordt vervolgens overgemaakt naar de digitale wallet van Byecoin, mensen moet zich dus eerst registreren bij Byecoin om zo’n wallet aan te maken.

Minimaal €50 moet worden gestort en maximaal €2.500 per maand kan worden gestort. 9% van elke storting gaat naar Byecoin. Het bedrijf heeft inmiddels al 25 geldautomaten staan in Nederland en België en wil binnen een jaar in alle grote steden in Nederland er een plaatsen. Het bedrijf voert momenteel al gesprekken met winkelketens als Primera hieromtrent.

Deze geldautomaten zullen natuurlijk niet alle crypto investeerders evenveel aanspreken, maar zijn wellicht ideaal voor beginnende investeerders die met een klein bedrag een voorproefje willen maken of simpelweg van hun contant geld af willen. De automaten op zichzelf kunnen ook aan de adoptie van crypto bijdragen doordat steeds meer mensen zullen zien staan.

Misschien ook interessant?

Bitcoin (BTC) regulatie “We hebben niet veel tijd meer,” zegt Franse centrale bank

Het hoofd van de Bank of France, Francois Villeroy de Galhau, vindt dat Europa het reguleren van cryptocurrency een prioriteit moet maken. Als dit niet gebeurt kan crypto zomaar eens het huidige monetaire systeem overtreffen, zo stelt […]

Lees meer

Barclays blokkeert transacties van Britse klanten naar Binance

Barclays verbiedt haar klanten geld te sturen naar Binance. Dit bericht komt na een waarschuwing van de Britse financiële waakhond richting de grote cryptobeurs. Klanten van Barclays moeten nu via een andere weg hun bitcoin (BTC) kopen. Dat meldt […]

Lees meer

China verbant definitief bitcoin (BTC) mining in de Yunnan provincie

Gisteren kwam er via een Chinese bitcoin (BTC) miner in China naar buiten dat de Chinese overheid het minen van crypto in de Yunnan provincie per direct verboden zou hebben. Dit bericht werd afgedaan als desinformatie door […]

Lees meer