Zaterdag - 18 Mei 2024 /

Eerste Nederlandse bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) geldautomaten bedrijf krijgt goedkeuring DNB

Via de geldautomaten van Byecoin is het nu weer mogelijk in Nederland om contant geld om te zetten in bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Dat kondigt het bedrijf op 24 juni aan op zijn website.

Byecoin heeft namelijk toestemming ontvangen van de Nederlandsche Bank (DNB). De financiële toezichthouder heeft deze week Byecoin een vergunning afgegeven en dat betekent dat Byecoin, onder de naam Byelex Data Solutions, nu geregistreerd staat bij DNB als het 21ste crypto bedrijf van Nederland.

DNB greep vorig jaar in omdat er naar verluidt te weinig toezicht was op deze geldautomaten. De toezichthouder wilde weten of Byecoin aan alle eisen voldeed omtrent anti-witwasmaatregelen en terrorisme financiering. De DNB voerde vorig jaar strenge eisen en een registratieplicht in voor alle Nederlandse crypto-bedrijven.

Bij de automaten van Byecoin kan men contant geld omzetten in bitcoin en/of ether. Andersom is niet mogelijk. Het gestorte bedrag wordt vervolgens overgemaakt naar de digitale wallet van Byecoin, mensen moet zich dus eerst registreren bij Byecoin om zo’n wallet aan te maken.

Minimaal €50 moet worden gestort en maximaal €2.500 per maand kan worden gestort. 9% van elke storting gaat naar Byecoin. Het bedrijf heeft inmiddels al 25 geldautomaten staan in Nederland en België en wil binnen een jaar in alle grote steden in Nederland er een plaatsen. Het bedrijf voert momenteel al gesprekken met winkelketens als Primera hieromtrent.

Deze geldautomaten zullen natuurlijk niet alle crypto investeerders evenveel aanspreken, maar zijn wellicht ideaal voor beginnende investeerders die met een klein bedrag een voorproefje willen maken of simpelweg van hun contant geld af willen. De automaten op zichzelf kunnen ook aan de adoptie van crypto bijdragen doordat steeds meer mensen zullen zien staan.

Misschien ook interessant?

Bitcoin duikt onder grens van $30.000

AMSTERDAM – Het verlies voor cryptomunt bitcoin zet dinsdag hard door, met een daling van de prijs tot onder $30.000. Marktvorsers wijzen onder meer naar China, waar het ’minen’ of produceren van de munt evenals de […]

Lees meer

Econoom Peter Schiff is kritisch over de bitcoin, maar ziet ook grote problemen voor de dollar

Econoom en beurshandelaar Peter Schiff noemt de bitcoin waardeloos en verklaart zijn eigen zoon voor gek omdat die er geld in steekt. Hij zei dit afgelopen week tijdens een interview voor RealVision. De hoofdeconoom van vermogensbeheerder Euro Pacific […]

Lees meer

Haal het maximale uit je bitcoin (BTC) trades met deze instrumenten

Het traden met cryptocurrencies is iets dat steeds populairder wordt. Wanneer je op basis van je analyse een goed koopmoment hebt gevonden en vervolgens op het juiste moment verkoopt, kan je met crypto mooie winsten […]

Lees meer