Zaterdag - 28 Januari 2023 /

IRAN GEEFT NIEUWE BITCOIN-MINING-LICENTIES UIT TIJDENS DALENDE BITCOIN HASHRATE

Als gevolg van het harde optreden van de Chinese regering jegens Bitcoin-miners, is de hashrate van de koningsmunt flink gedaald. Dit heeft op zijn beurt echter weer gezorgd dat andere landen besloten hebben om de miners te verwelkomen. Zo is duidelijk geworden dat dertig Bitcoin-mining-bedrijven in Iran vorige week operationele licenties hebben ontvangen, meldde het lokale nieuwsplatform Financial Tribune.

Iran is één van de broeinesten van cryptomining geworden sinds de versoepeling vanuit de regering, echter is nog niet alles zoals het zou moeten. Zo werden er eerder deze maand nog 7.000 mining-platforms in beslag genomen van lokale operators, daarbij verwijzend naar een verhoogd energieverbruik tijdens de zomermaanden en de druk op het elektriciteitsnet. Maar na de licentie-uitgiften van vorige week lijkt het erop dat het land toch wil gaan inspelen op de mining-crisis in China.

Er kregen maar liefst zes farms in de provincie Semnan (de regio ontving het hoogste aantal vergunningen) en vier farms in de provincie Alborz een vergunning, terwijl de miners in de provincies Mazandaran, Oost-Azarbaijan en Zanjan ook een aantal vergunningen kregen. Slechts één mining-bedrijf uit de provincie Teheran wist echter een vergunning te krijgen.

Iran heeft momenteel 2.579 vergunningen afgegeven, waarvan 305 alleen voor de provincie Zanjan, 262 vergunningen voor de provincie Fars en 247 vergunningen voor West-Azerbeidzjan.

Nieuwe vergunningen komen als geroepen

Zoals gezegd komen de nieuwe licenties op een moment dat de netwerkhashrate van Bitcoin gestaag daalt. ‘Hashrate’ (of hash snelheid) verwijst naar het aantal berekeningen dat per seconde kan worden uitgevoerd, waarbij een lagere hashrate meestal duidt op minder activiteit op het netwerk en een mindere beveiliging van het netwerk.

Met 99 Th/S, volgens gegevens van Blockchain.com, bevindt de hashrate van Bitcoin zich nu op het niveau van eind 2019 en begin 2020. Het is sinds mei met bijna 40% gedaald, net nadat de Chinese regering hard begon te optreden tegen miners in het land.

De hashrate zal echter niet lang laag blijven, aangezien miners al naar andere landen zijn gemigreerd, zoals de VS en Kazachstan, terwijl landen als El Salvador spelen met de gedachte om een mining uit te voeren vanuit de staat, dat op zijn beurt weer zal worden aangedreven door vulkanische activiteit.

Misschien ook interessant?

Cryptobeurs Coinbase naar de beurs bazen worden schathemeltjerijk

Vanmiddag gaat Coinbase, een van de grootste handelsplatforms voor bitcoins en andere cryptovaluta, naar de beurs in Amerika. Dat belooft een ongekende feestdag te worden voor een handvol bestaande aandeelhouders, die plotsklaps tientallen miljarden waard […]

Lees meer

Eerste Nederlandse bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) geldautomaten bedrijf krijgt goedkeuring DNB

Via de geldautomaten van Byecoin is het nu weer mogelijk in Nederland om contant geld om te zetten in bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Dat kondigt het bedrijf op 24 juni aan op zijn website. Byecoin heeft namelijk toestemming […]

Lees meer

Website bitcoin.org getroffen door ddos-aanval, 0.5 bitcoin geëist

De website bitcoin.org is getroffen door een ddos-aanval. De mensen erachter eisen een halve bitcoin aan losgeld. Zo laat website beheerder Cobra weten op Twitter, zo meldt nieuwssite Decrypt. Bitcoin.org aangevallen Een ddos-aanval houdt in dat een website […]

Lees meer