Woensdag - 29 November 2023 /

Miljardair die grote fan van cryptomunten is waarschuwt voor rally van dogecoin: nog ‘gekker’ dan Gamestop

Miljardair en cryptobelegger Mike Novogratz noemt de ongekende koersrally van de dogecoin nog “gekker” dan de manie rond het aandeel GameStop.

De cryptomunt dogecoin is de afgelopen weken meer dan zes keer zoveel waard geworden en behoort nu tot de zes grootste cryptomunten, met een marktwaarde van 42 miljard dollar.

Donderdag noteerde de dogecoin, ooit begonnen als een grap, op 0,32 dollar, na eerder in de week een topniveau van 0,41 dollar te hebben bereikt. Begin dit jaar was de dogecoin nog minder dan 1 dollarcent waard.

Lees ook: Zo groeide de dogecoin uit van een grap tot een volwaardige digimunt

“Er is een soort vreemde opwinding bij jonge beleggers rond meme-munten en meme-ideeën”, zei Novogratz dinsdag tijdens een interview met de zender CNBC. “Ik bedoel, ik vind het schokkend dat GameStop nog steeds iets waard is – maar liefst 10 tot 12 miljard dollar kijkend naar beurswaarde. Dogecoin is in dat opzicht nog bizarder.”

Lage rentetarieven stuwen hypes

De interesse voor het aandeel van de Amerikaanse spelletjeswinkelketen GameStop bereikte een koortsachtige hoogte in januari toen een leger van particuliere beleggers op de Reddit-pagina Wall Street Bets de strijd aanging professionele hedgefondsen.

Ze wisten hun favoriete aandelen flink omhoog te duwen. Zo steeg het aandeel GameStop van ongeveer 65 dollar naar een niveau van 483 dollar, om daarna weer fors te dalen.

“Dit gebeurt allemaal omdat de rentetarieven nul zijn”, zegt miljardair Novogratz, baas van vermogensbeheerder Galaxy Holdings, die vooral in cryptomunten belegt.

Nu de centrale bank van de Verenigde Staten van plan is om de rentetarieven zo laag mogelijk te houden terwijl de economie herstelt, is de gedachte dat beleggers steeds speculatievere investeringen gaan doen om rendement te behalen. Dat geld vloeit naar cryptovaluta’s en gehypete aandelen zoals GameStop.

Onduidelijk wat de fundamentele waarde van dogecoin is

Novogratz stelt dat het nog maar de vraag is wat de fundamentele waarde van dogecoin is. Voor de bitcoin ligt dat wat hem betreft anders, want de belangrijkste cryptomunt kan voor institutionele beleggers een beleggingscategorie worden.

“Ik heb mensen keer op keer verteld dat het niet lang meer zou duren”, zei hij, refererend naar zijn standpunt over dogecoin.

Novogratz waarschuwt beleggers dan ook dat ze bij de dogecoin rekening moeten houden met plotselinge verliezen.

Misschien ook interessant?

Dogecoin, ethereum of de gulden alternatieven voor bitcoin zijn er volop, dit houden ze in

Naast de bitcoin bestaan er inmiddels duizenden andere cryptomunten waarvan de bedenkers en kopers hopen er ooit rijk mee te worden. Maar de kans op teleurstelling is groter dan de kans op succes. Welkom op […]

Lees meer

Bitcoin is ‘goedkoop’ zegt Dan Morehead CEO van Pantera

Bitcoin is momenteel “goedkoop” ten opzichte van zijn trend, volgens de chief executive officer van cryptocurrency investeringsfirma Pantera Capital, Dan Morehead. In een maandelijkse nieuwsbrief stelde Morehead dat dit het beste moment is om bitcoin […]

Lees meer

Haal het maximale uit je bitcoin (BTC) trades met deze instrumenten

Het traden met cryptocurrencies is iets dat steeds populairder wordt. Wanneer je op basis van je analyse een goed koopmoment hebt gevonden en vervolgens op het juiste moment verkoopt, kan je met crypto mooie winsten […]

Lees meer