Zaterdag - 18 Mei 2024 /

AANTAL BITCOIN ADRESSEN MET $1 MILJOEN AAN BTC IS DIT JAAR AANZIENLIJK GESTEGEN

Bitcoin (BTC) heeft een lange weg afgelegd sinds de oprichting in 2009. De Bitcoin koers steeg vorig jaar naar nieuwe hoogtepunten en ook dit jaar bleek de koers niet te stoppen. De marktkapitalisatie van BTC doorbrak dit jaar voor het eerst de $1 biljoen en on-chain gegevens laten zien dat het aantal BTC-adressen met meer dan $1 miljoen aan BTC aanzienlijk is gestegen.

De “Bitcoin richt list” verwijst naar de lijst met BTC-adressen die meer dan $1 miljoen aan BTC bevatten. Deze maand waren dat in totaal 100.000 BTC-adressen, wat een stijging is van 400% ten opzichte van begin dit jaar toen het er nog 25.000 waren.

Dit wil niet zeggen dat er ook 100.000 Bitcoin miljonairs zijn, want één persoon kan meerdere BTC-adressen bezitten. Wel is de kans groot dat het aantal Bitcoin miljonairs gestegen is. On-chain gegevens kunnen je veel inzichten geven, bijvoorbeeld hoeveel BTC accounts er zijn, wat het percentage aan BTC op beurzen is en hoeveel er op elk account staat. Echter is het niet mogelijk om te zien wie de eigenaar van een account is.

Ook het aantal Bitcoin-adressen die meer dan $1 miljoen aan BTC bevatten is aanzienlijk gestegen. Deze maand waren er 9.370 adressen met meer dan $10 miljoen aan BTC.

Aantal Bitcoin miljonairs kan in de aankomende jaren stijgen

Bitcoin is de laatste tijd steeds populairder geworden onder zowel institutionele als particuliere investeerders. Een belangrijke katalysator die de Bitcoin koers in de komende jaren kan laten stijgen, is wanneer banken BTC gaan aanbieden. Steeds meer banken willen vermogende klanten de mogelijkheid bieden om in BTC te investeren via hun huidige bankrekeningen.

Zo maakten wij onlangs bekend dat Morgan Stanley klanten toegang wil bieden tot BTC-fondsen en dat twee bedrijven de handen ineengeslagen hebben om de komende maanden Bitcoin diensten naar honderden Amerikaanse banken te brengen. Bovendien blijft de institutionele interesse in Bitcoin alsmaar stijgen.

Misschien ook interessant?

BITCOIN KOERS HERSTELT NA DALING, MAAR KAN NOG RICHTING $24.000 DALEN

Het was gisteren even schrikken toen de Bitcoin koers onder het $30.000 niveau daalde. Bitcoin daalde namelijk naar een dieptepunt van $28.800. Gelukkig was de daling van korte duur en stegen we binnen enkele uren […]

Lees meer

Barclays blokkeert transacties van Britse klanten naar Binance

Barclays verbiedt haar klanten geld te sturen naar Binance. Dit bericht komt na een waarschuwing van de Britse financiële waakhond richting de grote cryptobeurs. Klanten van Barclays moeten nu via een andere weg hun bitcoin (BTC) kopen. Dat meldt […]

Lees meer

Bitcoin (BTC) genoemd in Sony patentaanvraag

Bitcoin (BTC) genoemd in Sony patentaanvraag. Volgens de Patentscope database die de documenten van de World Intellectual Property Organization (WIPO) indexeert, overweegt het Japanse digitale conglomeraat Sony sinds 2019 de integratie van Bitcoin (BTC). Nog […]

Lees meer