Donderdag - 1 Juni 2023 /

AANTAL BITCOIN ADRESSEN MET $1 MILJOEN AAN BTC IS DIT JAAR AANZIENLIJK GESTEGEN

Bitcoin (BTC) heeft een lange weg afgelegd sinds de oprichting in 2009. De Bitcoin koers steeg vorig jaar naar nieuwe hoogtepunten en ook dit jaar bleek de koers niet te stoppen. De marktkapitalisatie van BTC doorbrak dit jaar voor het eerst de $1 biljoen en on-chain gegevens laten zien dat het aantal BTC-adressen met meer dan $1 miljoen aan BTC aanzienlijk is gestegen.

De “Bitcoin richt list” verwijst naar de lijst met BTC-adressen die meer dan $1 miljoen aan BTC bevatten. Deze maand waren dat in totaal 100.000 BTC-adressen, wat een stijging is van 400% ten opzichte van begin dit jaar toen het er nog 25.000 waren.

Dit wil niet zeggen dat er ook 100.000 Bitcoin miljonairs zijn, want één persoon kan meerdere BTC-adressen bezitten. Wel is de kans groot dat het aantal Bitcoin miljonairs gestegen is. On-chain gegevens kunnen je veel inzichten geven, bijvoorbeeld hoeveel BTC accounts er zijn, wat het percentage aan BTC op beurzen is en hoeveel er op elk account staat. Echter is het niet mogelijk om te zien wie de eigenaar van een account is.

Ook het aantal Bitcoin-adressen die meer dan $1 miljoen aan BTC bevatten is aanzienlijk gestegen. Deze maand waren er 9.370 adressen met meer dan $10 miljoen aan BTC.

Aantal Bitcoin miljonairs kan in de aankomende jaren stijgen

Bitcoin is de laatste tijd steeds populairder geworden onder zowel institutionele als particuliere investeerders. Een belangrijke katalysator die de Bitcoin koers in de komende jaren kan laten stijgen, is wanneer banken BTC gaan aanbieden. Steeds meer banken willen vermogende klanten de mogelijkheid bieden om in BTC te investeren via hun huidige bankrekeningen.

Zo maakten wij onlangs bekend dat Morgan Stanley klanten toegang wil bieden tot BTC-fondsen en dat twee bedrijven de handen ineengeslagen hebben om de komende maanden Bitcoin diensten naar honderden Amerikaanse banken te brengen. Bovendien blijft de institutionele interesse in Bitcoin alsmaar stijgen.

Misschien ook interessant?

Bitcoin duikt onder grens van $30.000

AMSTERDAM – Het verlies voor cryptomunt bitcoin zet dinsdag hard door, met een daling van de prijs tot onder $30.000. Marktvorsers wijzen onder meer naar China, waar het ’minen’ of produceren van de munt evenals de […]

Lees meer

Dit Caribisch eiland wil overal Bitcoin betalingen gaan accepteren

Bequia (uitgesproken als ‘Bekway’) is een eiland van net iets meer dan 18 vierkante kilometer ergens in het Caribisch gebied. Ondanks dat dit een verwaarloosbaar stukje land lijkt, zijn ze voorloper. Ze willen namelijk volledig […]

Lees meer

Cryptomunten verliezen $200 miljard waarde in één dag

Cryptomunt Bitcoin zakte vrijdag onder de grens van $50.000 en zette een verlies in gang van andere veel gebruikte digitale munten als ether en ripple van in totaal $200 miljard. Dat blijkt uit gegevens van […]

Lees meer