Woensdag - 24 April 2024 /

Bitcoin, Litecoin en Polkadot gaan in het weekend op zoek naar winst

Bitcoin, Litecoin en Polkadot schudden op weg naar het weekend een deel van hun recente verliezen van zich af

De cryptomarkt leed deze week enorme verliezen, waarbij Bitcoin voor het eerst in weken onder het 50.000 dollar niveau zakte. Het commentaar van Elon Musk zou één van de redenen kunnen zijn die de marktdaling veroorzaakten. Bitcoin, Litecoin en Polkadot presteren echter allemaal weer prima voor het weekend, en ze zouden een deel van de recente verliezen die ze geleden hebben, vóór de aankomende week kunnen kwijtraken.

BTC prijsvooruitzicht

Bitcoin blijft de leidende cryptovaluta ondanks het feit dat het deze week flinke verliezen heeft geleden. De prijs is de afgelopen week met 10% gedaald. De 4-uurs prijsgrafiek van BTC/USD laat echter zien dat de cryptovaluta na een klim naar de 50.000 dollar regio herstellende is.


BTC/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: Coinalyze

Als deze trend doorzet, dan zou Bitcoin haar 100 dagen eenvoudig voortschrijdend gemiddelde op 55.864 dollar kunnen targeten. Het zal echter het psychologische weerstandspunt van 51.000 dollar moeten doorbreken voordat het een kans krijgt om richting de 55.000 dollar te stijgen.

Als het opwaartse momentum niet opgebouwd en behouden wordt, dan kunnen de bears de controle terugkrijgen en kan BTC vervolgens naar het ondersteuningsniveau van 48.550 dollar crashen. De bulls zouden hoe dan ook dit ondersteuningsniveau moeten kunnen verdedigen, tenzij er opnieuw een massale uitverkoop plaatsvindt.

LTC prijsvooruitzicht

De technische indicatoren van Litecoin, zoals de MACD en RSI, bevinden zich in de bearishe zone. LTC is de afgelopen 24 uur maar met minder dan 1% ten opzichte van de USD gestegen. De LTC/USD moet het weerstandspunt van 331 overtreffen als de cryptovaluta enige kans wil hebben om haar recente verliezen weg te werken om zo opnieuw haar wekelijkse prijspiek van 413 dollar te kunnen bereiken.


LTC/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: Coinalyze

LTC verhandelt momenteel boven haar 100-daagse SMA (316 dollar). Als er echter een uitverkoop op de cryptomarkt gaande is, dan zou de prijs van de cryptovaluta onder de 316 dollar kunnen zakken en richting de 307 dollar regio kunnen gaan. Litecoin heeft zeker hulp van de bredere markt nodig om dit weekend het bearishe sentiment van zich af te schudden.

DOT prijsvooruitzicht

Polkadot is van de drie de meest optimistisch crypto die het weekend ingaat. De cryptovaluta is de afgelopen 24 uur met 8% ten opzichte van de USD gestegen, waardoor de meeste recente verliezen geëlimineerd zijn. Als de bulls de markt blijven controleren, dan zou het DOT/USD handelspaar binnenkort de psychologische barrière van 43 dollar kunnen overschrijden en zelfs de 45 dollargrens kunnen bereiken.


DOT/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: Coinalyze

Als er een uitverkoop op de cryptomarkt zal plaatsvinden, dan zou het DOT/USD handelspaar onder het 39 dollar niveau kunnen zakken. Een verdere bearishe trend zou dan kunnen laten zien dat de bulls het belangrijkste steunpunt op de 37 dollar moeten verdedigen.

Misschien ook interessant?

Handelsplatform Coinbase naar de beurs: ‘Loopt dit goed af, dan is dat voor de hele cryptomarkt positief’

De bitcoinwereld kijkt deze week vol spanning naar de traditionele financiële markt. Handelsplatform Coinbase maakte woensdag zijn beursgang en kwam terecht op een waarde van 86 miljard dollar. Hoe belangrijk is deze gebeurtenis en wat […]

Lees meer

Koers bitcoin keldert tot onder de 40.000 dollar

De koers van de bitcoin is in een vrije val geraakt. Woensdag dook de waarde van de grootste digitale munt onder de 40.000 dollar (bijna 33.000 euro), terwijl de munt vorige maand nog een recordkoers […]

Lees meer

IRAN GEEFT NIEUWE BITCOIN-MINING-LICENTIES UIT TIJDENS DALENDE BITCOIN HASHRATE

Als gevolg van het harde optreden van de Chinese regering jegens Bitcoin-miners, is de hashrate van de koningsmunt flink gedaald. Dit heeft op zijn beurt echter weer gezorgd dat andere landen besloten hebben om de […]

Lees meer