Woensdag - 5 Oktober 2022 /

Bitcoin, Litecoin en Polkadot gaan in het weekend op zoek naar winst

Bitcoin, Litecoin en Polkadot schudden op weg naar het weekend een deel van hun recente verliezen van zich af

De cryptomarkt leed deze week enorme verliezen, waarbij Bitcoin voor het eerst in weken onder het 50.000 dollar niveau zakte. Het commentaar van Elon Musk zou één van de redenen kunnen zijn die de marktdaling veroorzaakten. Bitcoin, Litecoin en Polkadot presteren echter allemaal weer prima voor het weekend, en ze zouden een deel van de recente verliezen die ze geleden hebben, vóór de aankomende week kunnen kwijtraken.

BTC prijsvooruitzicht

Bitcoin blijft de leidende cryptovaluta ondanks het feit dat het deze week flinke verliezen heeft geleden. De prijs is de afgelopen week met 10% gedaald. De 4-uurs prijsgrafiek van BTC/USD laat echter zien dat de cryptovaluta na een klim naar de 50.000 dollar regio herstellende is.


BTC/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: Coinalyze

Als deze trend doorzet, dan zou Bitcoin haar 100 dagen eenvoudig voortschrijdend gemiddelde op 55.864 dollar kunnen targeten. Het zal echter het psychologische weerstandspunt van 51.000 dollar moeten doorbreken voordat het een kans krijgt om richting de 55.000 dollar te stijgen.

Als het opwaartse momentum niet opgebouwd en behouden wordt, dan kunnen de bears de controle terugkrijgen en kan BTC vervolgens naar het ondersteuningsniveau van 48.550 dollar crashen. De bulls zouden hoe dan ook dit ondersteuningsniveau moeten kunnen verdedigen, tenzij er opnieuw een massale uitverkoop plaatsvindt.

LTC prijsvooruitzicht

De technische indicatoren van Litecoin, zoals de MACD en RSI, bevinden zich in de bearishe zone. LTC is de afgelopen 24 uur maar met minder dan 1% ten opzichte van de USD gestegen. De LTC/USD moet het weerstandspunt van 331 overtreffen als de cryptovaluta enige kans wil hebben om haar recente verliezen weg te werken om zo opnieuw haar wekelijkse prijspiek van 413 dollar te kunnen bereiken.


LTC/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: Coinalyze

LTC verhandelt momenteel boven haar 100-daagse SMA (316 dollar). Als er echter een uitverkoop op de cryptomarkt gaande is, dan zou de prijs van de cryptovaluta onder de 316 dollar kunnen zakken en richting de 307 dollar regio kunnen gaan. Litecoin heeft zeker hulp van de bredere markt nodig om dit weekend het bearishe sentiment van zich af te schudden.

DOT prijsvooruitzicht

Polkadot is van de drie de meest optimistisch crypto die het weekend ingaat. De cryptovaluta is de afgelopen 24 uur met 8% ten opzichte van de USD gestegen, waardoor de meeste recente verliezen geëlimineerd zijn. Als de bulls de markt blijven controleren, dan zou het DOT/USD handelspaar binnenkort de psychologische barrière van 43 dollar kunnen overschrijden en zelfs de 45 dollargrens kunnen bereiken.


DOT/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: Coinalyze

Als er een uitverkoop op de cryptomarkt zal plaatsvinden, dan zou het DOT/USD handelspaar onder het 39 dollar niveau kunnen zakken. Een verdere bearishe trend zou dan kunnen laten zien dat de bulls het belangrijkste steunpunt op de 37 dollar moeten verdedigen.

Misschien ook interessant?

El Salvador wil naast bitcoin (BTC) wellicht ook een eigen crypto uitbrengen en nog dit jaar

El Salvador nam onlangs als eerste land ter wereld een bitcoin (BTC) wet aan. Daarmee wordt, als alles goed verloopt, de cryptocurrency in september een wettelijk betaalmiddel in het Centraal-Amerikaanse land. Nu blijkt dat de overheid van El Salvador ook […]

Lees meer

AANTAL BITCOIN ADRESSEN MET $1 MILJOEN AAN BTC IS DIT JAAR AANZIENLIJK GESTEGEN

Bitcoin (BTC) heeft een lange weg afgelegd sinds de oprichting in 2009. De Bitcoin koers steeg vorig jaar naar nieuwe hoogtepunten en ook dit jaar bleek de koers niet te stoppen. De marktkapitalisatie van BTC doorbrak dit […]

Lees meer

Roep om Bitcoin ETF blijft groeien in Amerika: Galaxy Digital meldt zich

Galaxy Digital wil graag een Bitcoin exchange-traded fund ( ETF) aanbieden. Daarmee meldt zich een nieuwe partij die dit financiële product als eerste wil lanceren in de Verenigde Staten. De toezichthouders bij de Securities and Exchange Commission (SEC) […]

Lees meer