Woensdag - 24 Juli 2024 /

INSTELLINGEN DRUKKEN DE BITCOIN KOERS OM ZELF GOEDKOOP IN TE KOPEN, ALDUS PLANB

De veel gevolgde Nederlandse cryptocurrency-analist en maker van het stock-to-flow-model, PlanB, heeft onlangs in een nieuwe aflevering van Bitcoin Fundamentals met Preston Pysh aangegeven dat instellingen opzettelijk de Bitcoin koers naar beneden duwen om uiteindelijk zelf goedkope BTC in te kunnen slaan. Hij zei het volgende:

“De prijsactie die we vorige maand zagen en vooral deze maand, de neerwaartse actie, was altijd in de illiquide uren van de markt. Het was dus opzettelijk destructief. Het werd niet verkocht door iemand die de meeste dollars wilde voor zijn Bitcoin. Het werd op illiquide tijden op de markt verkocht met een veel te groot deel om een ​​goede prijs te krijgen, dus het was destructieve verkoop.”

De kwantitatieve analist gaf verder aan dat hij een duidelijk patroon ziet van destructieve verkoop in de markt, wat volgens hem indicatief is voor institutionele spelers die de prijs naar beneden drukken om vervolgens goedkoop in te slaan:

“Eigenlijk, als je naar de prijsgrafieken kijkt, bijvoorbeeld de daggrafiek van de laatste paar maanden, dan zie je dat al deze destructieve verkopen, die trouwens vreemd genoeg plaatsvonden aan het einde van elke maand, allemaal weer binnen een of twee weken opgekocht werden. Het was als een V-vormig herstel binnen twee weken. Dat is voor mij ook een beetje een kenmerk van institutioneel kopen dat ze mensen uit hun posities jagen. Samen met hun OTC-bureaus (over-the-counter) jagen ze de retailers en normale mensen weg uit hun posities, liquideren ze zelfs mensen uit hun posities en kopen de restjes in de weken erna.

Dat is vooral effectief als je verkoopt en de prijs naar beneden duwt in illiquide uren en vervolgens de spullen op liquide uren in kleine brokken koopt. Dat is eigenlijk wat ik zie sinds januari, dus de laatste vijf maanden. Dat is heel, heel bullish in mijn ogen.”

In een nieuwe tweet laat de PlanB vier gevallen zien waarin de prijzen zich snel herstelden na brute uitverkoop. Hij tweette het volgende:

“Het verkopen van grote hoeveelheden tijdens illiquide uren aan het einde van elke maand, gevolgd door het continu kopen van kleine hoeveelheden tijdens liquide uren aan het begin van elke maand. Vier V-vormige bergingen. Institutionele aankopen?”

 

Misschien ook interessant?

Nieuwe aanval China haalt bitcoin onderuit

AMSTERDAM – Na een flinke opleving in de voorgaande dagen kreeg de digitale munt bitcoin het donderdag weer zwaar te verduren. De Chinese centrale bank speelde een grote rol bij de forse afkoeling. Op cryptoplatform Coindesk […]

Lees meer

Bitcoin en ethereum blijven consolideren, maar dogecoin koers stijgt weer hard door dit nieuws

In de cryptocurrency markt is er vandaag relatief weinig veranderd. De koersen blijven over het algemeen in hetzelfde bereik heen en weer schommelen. We zien vooralsnog geen grootse uitbraken; niet naar boven, noch naar beneden. De totale […]

Lees meer

Dit Caribisch eiland wil overal Bitcoin betalingen gaan accepteren

Bequia (uitgesproken als ‘Bekway’) is een eiland van net iets meer dan 18 vierkante kilometer ergens in het Caribisch gebied. Ondanks dat dit een verwaarloosbaar stukje land lijkt, zijn ze voorloper. Ze willen namelijk volledig […]

Lees meer