Woensdag - 24 April 2024 /

Koers bitcoin keldert tot onder de 40.000 dollar

De koers van de bitcoin is in een vrije val geraakt. Woensdag dook de waarde van de grootste digitale munt onder de 40.000 dollar (bijna 33.000 euro), terwijl de munt vorige maand nog een recordkoers van 64.895,22 dollar bereikte. Kritiek van Tesla-topman Elon Musk en een herhaling van het besluit van de Chinese overheid om het gebruik van cryptomunten aan banden te leggen zorgden in de afgelopen dagen voor een sterke daling.

De koers van de bitcoin was sinds het najaar aan een forse opmars bezig. Zo was de munt in september ongeveer 10.000 dollar waard en al ruim 55.000 dollar in februari. Daarna schommelde de koers en kwam die dus zelfs boven de 60.000 dollar uit.

De waarde van de bitcoin zakte in de afgelopen 24 uur echter met ruim 12 procent, aldus CoinMarketCap. Deze website volgt verschillende platforms waarop cryptomunten worden verhandeld. De munt staat nu op het laagste punt in ruim drie maanden.

Dat Musk vorige week zei dat hij bitcoins voorlopig niet meer accepteert als betaalmiddel voor de auto’s die zijn bedrijf Tesla op de markt brengt, deed de waarde van de munt geen goed. Volgens de multimiljardair is het systeem achter de munt niet milieuvriendelijk genoeg.

Dinsdag kwam daar een mededeling van de Chinese centrale bank bij, die herhaalde dat financiële instellingen in het land geen diensten voor cryptomunten mogen aanbieden. Daarnaast waarschuwde China voor speculatieve handel in digitale munten.

Ook Ether, de op een na grootste digimunt, verloor in de afgelopen dagen veel van zijn waarde. De koers zakte woensdag tijdelijk onder de 2.900 dollar, waar de munt vorige week op het hoogtepunt nog bijna 4.200 dollar waard was.

Misschien ook interessant?

Bitcoin (BTC) regulatie “We hebben niet veel tijd meer,” zegt Franse centrale bank

Het hoofd van de Bank of France, Francois Villeroy de Galhau, vindt dat Europa het reguleren van cryptocurrency een prioriteit moet maken. Als dit niet gebeurt kan crypto zomaar eens het huidige monetaire systeem overtreffen, zo stelt […]

Lees meer

El Salvador wil naast bitcoin (BTC) wellicht ook een eigen crypto uitbrengen en nog dit jaar

El Salvador nam onlangs als eerste land ter wereld een bitcoin (BTC) wet aan. Daarmee wordt, als alles goed verloopt, de cryptocurrency in september een wettelijk betaalmiddel in het Centraal-Amerikaanse land. Nu blijkt dat de overheid van El Salvador ook […]

Lees meer

‘Tesla accepteert weer bitcoin bij gebruik groene stroom’

Tesla zal pas weer bitcoin accepteren al betaalmiddel als die digitale munt op meer groene stroom gaat draaien. Als de helft van het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen komt, is dat acceptabel. Dat heeft Tesla-topman Elon […]

Lees meer