Woensdag - 29 November 2023 /

Koers bitcoin keldert tot onder de 40.000 dollar

De koers van de bitcoin is in een vrije val geraakt. Woensdag dook de waarde van de grootste digitale munt onder de 40.000 dollar (bijna 33.000 euro), terwijl de munt vorige maand nog een recordkoers van 64.895,22 dollar bereikte. Kritiek van Tesla-topman Elon Musk en een herhaling van het besluit van de Chinese overheid om het gebruik van cryptomunten aan banden te leggen zorgden in de afgelopen dagen voor een sterke daling.

De koers van de bitcoin was sinds het najaar aan een forse opmars bezig. Zo was de munt in september ongeveer 10.000 dollar waard en al ruim 55.000 dollar in februari. Daarna schommelde de koers en kwam die dus zelfs boven de 60.000 dollar uit.

De waarde van de bitcoin zakte in de afgelopen 24 uur echter met ruim 12 procent, aldus CoinMarketCap. Deze website volgt verschillende platforms waarop cryptomunten worden verhandeld. De munt staat nu op het laagste punt in ruim drie maanden.

Dat Musk vorige week zei dat hij bitcoins voorlopig niet meer accepteert als betaalmiddel voor de auto’s die zijn bedrijf Tesla op de markt brengt, deed de waarde van de munt geen goed. Volgens de multimiljardair is het systeem achter de munt niet milieuvriendelijk genoeg.

Dinsdag kwam daar een mededeling van de Chinese centrale bank bij, die herhaalde dat financiële instellingen in het land geen diensten voor cryptomunten mogen aanbieden. Daarnaast waarschuwde China voor speculatieve handel in digitale munten.

Ook Ether, de op een na grootste digimunt, verloor in de afgelopen dagen veel van zijn waarde. De koers zakte woensdag tijdelijk onder de 2.900 dollar, waar de munt vorige week op het hoogtepunt nog bijna 4.200 dollar waard was.

Misschien ook interessant?

De Bitcoin koers blijft stabiel op $ 57k terwijl Ethereum een ​​nieuw record neerzet boven $ 4k en Dogecoin crasht met 40%

Bitcoin zit momenteel vast op $ 57k, terwijl Ethereum zijn rally onverstoord voortgezet. De op een na grootste digitale valuta ter wereld boekte een stijging van meer dan 15% en ging eerder vandaag naar $ […]

Lees meer

Bitcoiner Michael Saylor’s Netto Waarde is nu hoger dan die van Peter Schiff $2 Miljard Vs $70 Miljoen

Prominent Bitcoin tegenstander, fondsbeheerder en CEO van Euro Pacific Capital, die de voorkeur geeft aan goud als waardeopslag, heeft via Twitter laten weten dat de nettowaarde van Michael Saylor de zijne heeft overtroffen. Saylor is […]

Lees meer

Bitcoin en Ethereum kelderen terwijl $4 miljard aan opties verlopen

De grootste twee cryptocurrencies hebben het vandaag moeilijk, nu een recordaantal ETH-optiecontracten afloopt. Recordaantal ETH-opties loopt af Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en de bredere markt hebben de afgelopen 24 uur een grote klap gekregen. De twee grootste cryptocurrencies […]

Lees meer