Woensdag - 5 Oktober 2022 /

Koers bitcoin keldert tot onder de 40.000 dollar

De koers van de bitcoin is in een vrije val geraakt. Woensdag dook de waarde van de grootste digitale munt onder de 40.000 dollar (bijna 33.000 euro), terwijl de munt vorige maand nog een recordkoers van 64.895,22 dollar bereikte. Kritiek van Tesla-topman Elon Musk en een herhaling van het besluit van de Chinese overheid om het gebruik van cryptomunten aan banden te leggen zorgden in de afgelopen dagen voor een sterke daling.

De koers van de bitcoin was sinds het najaar aan een forse opmars bezig. Zo was de munt in september ongeveer 10.000 dollar waard en al ruim 55.000 dollar in februari. Daarna schommelde de koers en kwam die dus zelfs boven de 60.000 dollar uit.

De waarde van de bitcoin zakte in de afgelopen 24 uur echter met ruim 12 procent, aldus CoinMarketCap. Deze website volgt verschillende platforms waarop cryptomunten worden verhandeld. De munt staat nu op het laagste punt in ruim drie maanden.

Dat Musk vorige week zei dat hij bitcoins voorlopig niet meer accepteert als betaalmiddel voor de auto’s die zijn bedrijf Tesla op de markt brengt, deed de waarde van de munt geen goed. Volgens de multimiljardair is het systeem achter de munt niet milieuvriendelijk genoeg.

Dinsdag kwam daar een mededeling van de Chinese centrale bank bij, die herhaalde dat financiële instellingen in het land geen diensten voor cryptomunten mogen aanbieden. Daarnaast waarschuwde China voor speculatieve handel in digitale munten.

Ook Ether, de op een na grootste digimunt, verloor in de afgelopen dagen veel van zijn waarde. De koers zakte woensdag tijdelijk onder de 2.900 dollar, waar de munt vorige week op het hoogtepunt nog bijna 4.200 dollar waard was.

Misschien ook interessant?

4 hardware wallets voor crypto die met je telefoon verbinden

Met hardware wallets kan je een accessoire gebruiken als sleutel die toegang geeft tot je wallet. Het voordeel is dat je niet afhankelijk bent van bijvoorbeeld een exchange die jouw Bitcoin of andere cryptomenten bewaart. […]

Lees meer

PayPal staat klanten toe Bitcoin en andere cryptocurrencies op te nemen

PayPal gaat binnenkort toestaan dat haar klanten cryptocurrencies kunnen opnemen. Betalingsgigant PayPal is van plan om ondersteuning toe te voegen voor het opnemen van cryptocurrency’s naar wallets van derden. Jose Fernandez da Ponte, VP en […]

Lees meer

WAAROM HET NIET OPSCHIET MET DE BITCOIN

Al een week schommelt de bitcoin tussen de 56,5 en de 60.000 dollar. En eigenlijk wil de digitale munt sinds 21 februari al niet meer omhoog. Wat is er aan de hand? Dat en meer […]

Lees meer