Maandag - 26 Februari 2024 /

Bitcoin duikt onder grens van $30.000

AMSTERDAM – Het verlies voor cryptomunt bitcoin zet dinsdag hard door, met een daling van de prijs tot onder $30.000. Marktvorsers wijzen onder meer naar China, waar het ’minen’ of produceren van de munt evenals de handel aan banden is gelegd.

Dinsdagmiddag rond half drie daalde de oudste cryptomunt met bijna 10% verlies in de laatste 24 uur volgens de site Coindesk.com naar $29.530. Sinds 1 januari dit jaar is de bitcoinkoers daar niet meer geweest.

Ook de nummer twee van de munten, ethereum, en andere populaire crypto’s als ripple, cardano en de recent door Tesla-topman Elon Musk omarmde dogecoin-crypto zakken dinsdagmiddag fors in prijs.

De centrale bank van China heeft de grote betaaldienst Alipay, met ruim een miljard gebruikers, opgedragen niet langer mee te doen aan de aan- en verkoop van cryptomunten. Dat verbod is ook opgelegd aan banken in China.

China is een van de grote ’miners’ van cryptomunten. De provincie Sichuan geldt als een bakermatten van de productie, maar Peking heeft hier afgelopen dagen opgetreden, melden bronnen. Dat zou een beperking van 90% van alle nieuwe crypto kunnen betekenen.

Vaak is het verdwijnen van miners ook weer een signaal voor andere om in de markt te gaan, zij zoeken daarvoor regio’s met de laagste energieprijzen op.

’Doden-kruis’

Technisch analisten waarschuwden afgelopen dagen bovendien al voor het bereiken van een cruciale grens voor de cryptomunt, de death cross. Daarbij is er zoveel verkoopdruk gekomen dat de lijn van het 50-daags koersgemiddelde opeens de lijn van het 200-daags gemiddelde neerwaarts gaat doorbreken.

Dat zou tot een nieuw verkoopsignaal bij beleggers leiden. Ingestelde algoritmes luiden dan een verkoop in. Hoewel andere algoritmes dat vaak weer als koopsignaal zien.

Aan de koperskant doet Michael Saylor van het MicroStrategy-fonds goede zaken: hij zette voor bijna een half miljard aan obligaties in de markt om er cryptomunten voor te kopen. Hij bezit naar eigen zeggen nu ruim 100.000 bitcoins, bedoeld voor aandeelhouders.

In de verkoopgolf meldde Zwitserland zich vrijdag: de grote bank BBVA deed het loket open voor handel in bitcoins voor zijn vermogende klanten. Ook Goldman Sachs biedt de service aan voor zijn doorgaans vermogende klandizie.

Misschien ook interessant?

Bitcoin als nieuwe drug: politie doet bijzondere ontdekking bij inval

De politie in Sandwell (naast Birmingham) deed een bijzondere ontdekking toen het korps zocht naar een cannabiskwekerij. Ze vielen namelijk binnen bij een plek waar Bitcoin gemined werden. De daders hadden op illegale wijze elektriciteit […]

Lees meer

Bitcoin (BTC) regulatie “We hebben niet veel tijd meer,” zegt Franse centrale bank

Het hoofd van de Bank of France, Francois Villeroy de Galhau, vindt dat Europa het reguleren van cryptocurrency een prioriteit moet maken. Als dit niet gebeurt kan crypto zomaar eens het huidige monetaire systeem overtreffen, zo stelt […]

Lees meer

Bitcoin Update koers valt door $50.000, is de uptrend daadwerkelijk gebroken

De bitcoin koers duikt onder $50.000. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. De Bitcoin (BTC) koers staat momenteel momenteel op 49,369.12USD. Na een nieuwe daling lijkt het erop dat de uptrend voor langere tijd […]

Lees meer